Carl Bildt – kurir åt kontrarevolutionen

.

”Nu handlar det inte om att stödja den ena eller den andra. Det handlar om att försöka få till stabilitet och en rimlig utveckling.”

Carl Bildt

.

https://i0.wp.com/lh5.googleusercontent.com/_hFyIVHLPW40/TWLPwylzPGI/AAAAAAAAGfI/7lZ8og-xlsw/article-1358972-0D490355000005DC-697_634x555.jpg?resize=584%2C511&ssl=1

.

Med dessa ord skakade Carl Bildt i går eftermiddag av sig medias frågor om det inte var dags för Sverige – och EU – att kräva ett slut regimen Khaddafi. Förmodligen hade han lyssnat på Silvio Berlusconis utrikesminister och insett att det vore ohyfsat ”att störa” Libyens diktator mitt i alla denna oreda…
När detta var sagt satte han sig på ett flygplan till Kairo för att där sent på natten få i sig lite ”sen öl på hotellet” tillsammans med EU:s utrikesminister baronessan Catherine Ashton.
Ingen missunnar honom en öl. Men både han och Lady Ashton borde valt något belgiskt klosterröl och stannat i Bryssel. Bildt skriver på sin blogg att han åkt till Kairo för ”att lyssna till detta dynamiska samhälles olika röster” och ”som sig bör börjar jag med de bloggare, twittrare och Internet-aktivister i den unga rörelse som gick i spetsen för omvandlingen här”.
Eftersom han inte lyssnade vare sig till dem eller till landets fackliga aktivister en enda sekund före kollapsen för regimen Mubarak vore det i och för sig hög tid. Men i detta fall gäller inte ordspråket ”bättre sent än aldrig”. Bildts småprat med en eller annan bloggare är bara en publikfriande gest som ska kamouflera att han är i Kairo som kurir åt kontrarevolutionen.
Carl Bildt och Lady Ashton är i Egypten därför att det just nu är politiskt omöjligt för Barack Obama att hålla ett nytt ”Kairotal”. De är där som informella kurirer åt kontrarevolutionen, för att rekognosera åt Vita huset, Downing Street och Elyssépalatset.  De ska undersöka vilka ”nya kort” som västmakterna kan satsa på. Håller Mohammed ElBaradei? Går det att tygla Det muslimska brödraskapet?
Det Carl Bildt borde göra i stället vore givetvis att just nu lyssna på de bloggare, twittrare och Internet-aktivister från Libyen som vädjar till världens ledare om att fördöma Khaddafi. Bättre än att i morgon försöka chatta med dem  när de ligger som lik i nya kistor…
För just nu. Mitt under infernot i Libyen handlar precis det om att stödja den ena mot den andra. Det är under dessa avgörande timmar som allt ska göras för ”att störa Khadaffi”.

.
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

I pressen: SVD1,SVD2,SVD3,SVD4,AB1,DN1,DN2,DN3,DN4,DN5,GP1,GP2,GP3,SVT1,SVT2,SVT3,SVD1,

GP4,DN6,SVT4,GP5,SVT5,SVD6,GP6,GP7,SVD7,SVT6,

Bloggare: Jinge,JonasSjöstedt,Svensson,

4 svar på ”Carl Bildt – kurir åt kontrarevolutionen

 1. Pingback: Carl Bildt – egotrippad eller bara en fjant? » HumanLabRat bloggar

 2. sverige är en diktatur, Reinfeldt dess diktator med Bildt som lydig hantlangare. De visar nu tydligt var de står.
  Vill vi ha sånt skräp att leda landet?
  Dessutom, de går i USAs ledband, styrda av Bidlderberggruppen dvs Wallenberg, Rotschildt et al.

 3. Termen är illa vald, zach. Demokratur är en mer adekvat benämning på vilken som helst av våra västerländska s.k. demokratier. Yttrandefrihet är som att viska i en skog av megafoner, och journalistkåren består mestadels av en hoper papegojor! Dessutom kan vi notera en tilltagande hollywoodisering av det svenska samhället – även om rötan inte gått så djupt in som i USA.
  Det är bedrövligt att Bildt lånar sig till slika uppdrag – och de verkliga uppdragsgivarna sitter INTE i Rosenbad – de sitter i de multinationella storbolagens styrelserum och i diverse frimurarsamfund över hela klotet. Våra ”folkvalda” är bara springpojkar åt dessa rövare i kostym.
  Friherre Bildt är ett sorgligt exempel på hur makt deformerar och korrumperar.

 4. Sverige är och har alltid varit ett neutralt land så lång jag minns.. Kan inte vi bara förbli så…?
  Det är ju alla dessa politiska motsättningar, internet tjafs och internet politiska forum debatter som har skapat våldsamheter i andra länder.

  Vi bör fokusera mer på skolan, vård och omsorg, teknik utvecklingen osv.
  Omvärldsansvar kan man ha på annat sätt, på andra håll där det faktiskt frågas efter vår hjälp.

  Och ge fan i att dra hit mer flyktingar från alla dessa arabländer med muslimsk tro. Då blir det ännu fler SD röster nästa val.

Lämna ett svar