Despoten i Tripoli måste störtas.

Khaddafis Guernica

.

Historia är konkret. Varje situation är unik. Ändå går mardrömmarna i repris. Kontrarevolutionens vidriga stålmasker gömmer alltid hat och totalt förakt för mänskligt liv.
General Francos svartklädda falangister gick i spetsen för kriget mot det spanska folkets frihetskamp. General Franco bombade sitt eget folk i Guernica. Hantverket utfördes av Hitlers Luftwaffe, för träningens skull.
.

Tyska Luftwaffe bombade den lilla byn Guernica för att straffa befolkningen. Pablo Picasso förevigade slakten.

.

Överste Khaddafis gröna nationalsocialism sprider skräck och förödelse bland befolkningen. Överste Khaddafi bombar sitt eget folk i Benghazi och Tripoli. På gatorna härjar blodtörstiga legoknektar från Tchad och Niger. Importerade av Khaddafi som vet att de kommer att skjuta till sista kulan eftersom det enda som väntar dem om de slutar skjuta är lynchning.
-Vi uppmanar regeringarna i Libyen och Bahrain att visa återhållsamhet, manade Hillary Clinton i går kväll. Ett riktigt kraftuttalande. Khaddafi bävar. Likt Franco bävade inför de europeiska demokratiernas mjuka böner om försoning.

.

-I’m singing in the rain. Khaddafis framträdande på teve skapade historia. Mitt i ett blodigt uppror svamlar mannen om att han befinner sig i Tripoli, att han tänkte besöka sina anhängare på Gröna torget men avstod eftersom det regnade. Ett framträdande kortare än en minut och i  en vinkel som gör det omöjligt att se var inslaget spelades in. Inte ett ord om krisen, inte ett ord med koppling till revolutionen.

-Jag uppmanade nu på morgonen i telefon överste Khaddafi att mänskliga rättigheter och mötes- och yttrandefriheten måste skyddas till fullo. Det är en grundläggande demokratisk princip. Jag hoppas innerligt att den aktuella situationen kan lösas i en fredlig dialog – i en brett baserad dialog mellan alla berörda parter.
Så sa FNs generalsekreterare Ban Ki-Moon i går. Läs det en gång till. Ett mer sanslöst skitprat är svårt att tänka sig. ”Dialog mellan alla berörda parter”. Den mannen inser tydligen inte vad han pratar om. ”Dialog” med en första klassens mördare som bombar sitt eget folk och som släpper lös betalda krigshundar för att sprida död och skräck.
Folket i uppror har inget öra för vare sig Hillary Clinton eller musen som röt i FN. Det finns ingen försoning med eller återhållsamhet inför en regim som sätter in sitt flygvapen för att bomba folket till lydnad.

.

Flera städer hålls nu av revolutionen. Men Tripoli måste falla för att inbördeskrig ska kunna undvikas.

.

-Ni måste välja mellan ett nytt Libyen eller inbördeskrig, sa Saïf al-Islam, en av Khaddafis sju söner i teve.
-Överallt strävar människan efter frihet och är beredd att dö för den. Genom hela sin historia har hon kämpat för att leva lycklig och för att vara lycklig måste hon vara fri, sa Khaddafi i ett tal 1a Maj 1978.
Problemet för galningen och de sju rövarna i Tripoli är att folket tar både far och son på orden. De har valt att leva fritt och lyckligt i ett ”nytt Libyen” men utan fadern och sönerna. Blir det inbördeskrig ligger hela ansvaret för död och förstörelse på diktatorn och de som beväpnat honom till tänderna.

.

Media: AB1,AB2,DN1,GP1,SVD1,

Bloggare:Jinge,Svensson,Röda Malmö,Röda Berget,

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

4 svar på ”Despoten i Tripoli måste störtas.

 1. Nedanstående citat från ovan text gillar jag. Tala om att man har glömt sin historia. Åldersglömska eller ”det ljuva livet jag lever nu gör att jag vill glömma”!!
  ””Överallt strävar människan efter frihet och är beredd att dö för den. Genom hela sin historia har hon kämpat för att leva lycklig och för att vara lycklig måste hon vara fri, sa Khaddafi i ett tal 1a Maj 1978.”
  Ban Ki-Moons uttalande får mig att skratta. Hur ser en bred dialog ut när den ena parten försöker utrota den andre partnern? Läs gärna Bo-Inge Andersson vad han skriver idag. Hur omvärlden har böjt ryggen för Gadaffi, och nu inte kan räta upp ryggen. Omvärldens feghet är sagolik. Blair som en gång dunkade ryggen på Gadaffi för att där efter bli en vapenexportör av rang. Nu säger man dock att brittiska vapen får inte döda Libyens folk. Men 2004 var det inga problem! Det är många som borde skämmas, som nu tar folkets parti. Man skulle gjort det tidigare!!

 2. Just nu talar Gadaffi i statlig TV. Det är en dåres försvarstal. Bl.a skall alla som älskar honom gå ut och säkra gatorna mot protesterna. Han har inte satt in armén ännu(???) men tvekar inte att göra det. Det man ser är en gammal tyrann som inte tänker ge sig. Han ska dö som en martyr!!
  Men folket som han dödar är väl martyrer? Inte i hans ögon tydligen. Han anser att en pöbel ska döma och avrätta dom som är skyldiga på direkten.
  Detta är från en tolk som försöker översätta. Mer kommer nog från denne dåre.

 3. Stig-Åke,
  Jag tror enda problemet för Khaddafi är att ingen kommer att kalla honom martyr när han väl är död. Han kommer att gå till historien som en död tyrann, om än väldigt teatralisk.

 4. Hej och hå, singin´ in the rain, tralala! Hade herr Vemsomhelst uppträtt på det viset på stan, så hade han garanterat blivit hånkad och förpassad till närmsta psykakut! Gaddafi är tyvärr inget unikt exempel på en diktator som genom en kupp tagit makten, och sen, sporrad av framgången, låtit sig berusas av makten och glidit iväg på en alltmer bisarr kurs. Skrattet fastnar i halsen när man betänker hur han utan att blinka skickat tusentals människor i döden, både hemma och utomlands, direkt eller genom ombud (IRA bl.a.) Jean Bedel Bokassa och Idi Amin är två andra exempel på samma sorts blodbesudlade pajasdiktatorer vi sett – och de drabbade lär kunna hålla sig för skratt!
  Det är i det perspektivet man får sätta Carl Bildts blaha-blaha-uttalande i går – den verkliga maktens springpojkar fördömer självhärskaren först när han verkligen ÄR körd!
  OK, det kan tillfälligtvis bli trassel med Europas oljeförsörjning, men oljan är alltför viktig för Libyens ekonomi, så den kommer att flöda igen, så fort den värsta stormen blåst över – var inte oroliga för DEN saken!

Lämna ett svar