Breiviks engelska kontakter dödshotar socialist

.

Anders Breivik beundrade den engelska fascistiska kamporganisationen English Defence League (EDL). Deltog i åtminstone i en av dess demonstrationer och träffade flera medlemmar. På Facebook hade massmördaren många vänner från denna våldsinriktade grupp som visat sig beredd till fysiska attacker på invandrare och sina politiska motståndare.

.

https://i0.wp.com/lh6.googleusercontent.com/-RT0SBL4VDJU/TjFLBuyGy5I/AAAAAAAAHh4/1_AM1t5AiqI/www.stamfordadvocate.com.jpg?resize=584%2C380&ssl=1

.

Nu har den kände socialistiske och antirasistiska parlamentsledamoten George Galloway polisanmält en av rörelsens ledande medlemmar, Daryl Hobson. En känd arrangör av rasistiska demonstrationer i invandrartäta bostadsområden. På sin Facebooksida har denne lagt ut uppmaningen: ”Kill George Galloway” och uppmanat andra att komma in med sina kommentarer. Åtminstone en av dessa hävdar att han tänker verkställa dödshotet.

.

.

https://i0.wp.com/lh4.googleusercontent.com/-S0fUcoFuMZc/TjFB-uI4uwI/AAAAAAAAHhs/T_Kkm0ZmmUw/Fullsk%2525C3%2525A4rmsinf%2525C3%2525A5ngning%2525202011-07-28%252520130108.jpg?resize=584%2C314&ssl=1

.

Från Daryl Hobsons hemsida

.

Inte minst massmorden i Norge har inneburit att Galloway nu väljer att göra en polisanmälan. ”Detta är en klar uppmaning till att mörda mig”, säger han. ”Hobson medger att Breivik har haft omfattande kontakter med EDL så jag måste ta detta på allvar. Jag har vid tidigare tillfällen blivit attackerad av EDL:s ligister. Men de ska inte tysta mig eller någon annan som är ute i ett aktivt arbete mot deras vidriga, våldsamma, rasistiska metoder”.

.

https://i0.wp.com/lh3.googleusercontent.com/-LqiJVV2fbw4/TjFR1CBZg3I/AAAAAAAAHiE/QrVaZrXYqrM/English-Defence-League-De-0131.jpg?resize=584%2C352&ssl=1

Den engelska rasistmobben på marsch

.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

I media: SVD1,SVD2,SVD3,SVD4,DN1,DN2,DN3,DN4,DN5,GP1,GP2,GP3,SVD5,DN6,GP4,GP5,SVD6,DN7,SVD7,

SVD8,SVD9,GP6,SVD10,DN8,AB1,SVD11,SVD12,DN9,DN10,GP7,GP8,

Bloggare: Jinge,RödaMalmö,Svensson,

7 svar på ”Breiviks engelska kontakter dödshotar socialist

 1. Är du säker på att det inte var ett satiriskt dödshot då?

 2. Johan,
  Och om du befann dig i Galloways kläder. Vad skulle du gissa om hotets satiriska sida?

 3. Det här är en av de sjukaste bloggar jag besökt. Världsfrånvänd kommunistrappakalja.

 4. Tack Cecilia. Din brist på argument gör att vi bara kan tolka detta som ett stort beröm.

 5. Så verkar det inringat för mig hur det fungerar. Och ärligt så vet vi att om fotbollshuliganer kan göra upp strategier och döda varandra över en boll, så kan högerextremister eller andra extremister göra det för deras överbevisnings skull. Farliga som satan och intelligentare än vi vill tro, men också exebithionistiska nog för att vara lättspårade.

 6. Idioter finns det överallt. Klart man blir nervös över dödshot. Fast när vänsterpartister och feminister twittrar dödshot till höger och vänster så ska man tydligen aldrig ta det särskilt allvarligt?

 7. Antar att det är Galagos dödshot ni klagar över, i förtäckta ordalag? Deras brev från satirikerförbundet finns här:
  http://galagobloggen.blogspot.com/2011/07/antligen.html
  och texten börjar:

  ”Vi har fått nog. Vi har sett hur vårt yrke förlorar i status dag för dag, hur arbetstillfällen går förlorade ett efter ett. Vart ska vi ta vägen när Sven-Otto Littorin målar tavlor och döper dem till ”Arbetslinjen”? Vad händer med satiren när Anton Abele sitter i riksdagen? Vi kräver en förändring, skriver företrädare för fackförbundet Svenska satirikers centralorganisation.”

  Misstolkar man DET för annat än satir ÄR man korkad. Självklart ska man tåla sådana texter- även om man kan diskutera dessas smakfullhet- men ja, ALLA dödshot somman tvekar över ska självklart anmälas. I det här fallet tyckte ju Galago själva att det var helt rätt att PG anmälde. Fallet fick sen avgöras av JK. Så går det till i en demokrati, om jag fattar det hela rätt.

Lämna ett svar