Miljöpartiet – De nya Moderaterna?

.

Det har regnat några skurar sedan Maria Wetterstrand förklarade på Newsmill att ”De gröna är ett naturligt hem för socialliberaler” och underströk att ”vi kommer att se till att det rödgröna regeringsalternativet är mer socialliberalt än vad de moderatledda partierna har lyckats med i regeringsställning”…

.

https://i0.wp.com/lh5.googleusercontent.com/-7QGpNOGRLhk/TliIDgBGiVI/AAAAAAAAHrc/ZhZtCAus66I/Fullsk%2525C3%2525A4rmsinf%2525C3%2525A5ngning%2525202011-08-27%252520075928.jpg?resize=584%2C460&ssl=1

.

Hennes taleskvinna i ekonomiska frågor och partiets gruppledare i riksdagen, Mikaela Valterson, som förlorade striden om vem som skulle vara nytt språkrör, ”lämnar nu politiken”, som det heter i telegrammen.

I hennes avsked till partiet förklarar hon att det för Miljöpartiet måste bli naturligt att sitta med även i en moderatregering. ”Runt om i landsting och kommuner har miljöpartister organiserade samarbeten med Moderaterna”, understryker hon. Gustav Fridolin och Åsa Romson, partiets nya språkrör, har redan tagit ett steg i rätt riktning genom att nu försöka hitta en uppgörelse med moderaterna, fortsätter hon. Men menar avslutningsvis att man måste kunna gå hela vägen…

Inte en helt okvalificerad gissning är att hon, när sorgbandet är borttaget, hittat ett nytt värv hos Anders Borg eller i något av våra storföretag. Wetterstrand lär också hitta sitt hem…

Sveriges socialliberaler ska alltså söka husrum hos miljöpartisterna. Vilka sedan ska söka rum och inkvartering hos moderaterna.

En liten fråga återstår. Är det inte redan så vi har det?

Innan Lars Ohly städar upp och flyttar ut från Vänsterpartiets högkvarter borde han kanske fundera över ”de rödgröna” och det som var hans regeringsalternativ.

Det borde också hans efterträdare. Vem det nu än blir.

.
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

I media: DN1,Expressen,AB1,SVD1,SVD2,DN2,SVT1,SVD3,AB2,GP1,GP2,

Bloggare: Jinge,

3 reaktion på “Miljöpartiet – De nya Moderaterna?

  1. Lite förvånande att Valterson lämnar eftersom de blågröna har vind i seglen i o m att Fridolin/Romson förhandlar med moderaterna. Stalltipset ha annars varit att de rödgröna inom mp skulle kliva av,

  2. Pengar och åter pengar. ”Det materiella varandet bestämmer vårt medvetande”, som salig Marx sa.

  3. Valtersson stekte sig själv för evigt med sitt famösa uttalande om att de som inte klarade av sin fastighetsskatt skulle låna i bank för att finansiera pålagan, hon måste ses som en enorm belastning inför nästa val, och har säkert fått veta det via tjyvnyp varje dag. (mp) gav (s) ett rktigt giftpiller, återstår att se om de lyckas skada (m) på samma sätt. Slutresultatet av av att vänstern alltid går till val på höjda skatter och avgifter är att de borgerliga sen bara kan genomföra de delar av eländet de vill ha; det finns ju ingen opposition.

Kommentera