Obama the son of Israel


.

Abbas passionerade tal i FN kontrades

med Obamas ännu mer passionerade försvar

av extrem sionism i hans nyårshälsning

till Israels judiska befolkning.

.

”Det pågår en ”lågintensiv”

etnisk rensning av alla palestinier

från Västbanken…”

.

Mahmoud Abbas passionerade begäran i förra veckan om att FN ska erkänna ett självständigt Palestina fick många röster i Israel att varna för ”en diplomatisk tsunami”. Men landets utrikesminister Avigdor Lieberman viftade bort all kritik. Den mediala euforin under en dag, med fokus på palestiniernas sak, den var för honom långt ifrån någon tsunami. Ja, ”inte ens en molnig dag med en eller annan regnskur”, menade han upprymt. ”De som såg det hela som ett diplomatiskt fiasko borde i stället läsa Barak Obamas tal och kommentaren från USA:s utrikesdepartement”, underströk han bestämt. Även Medlarkvartettens (Ryssland,USA,EU och FN) nya krav på att ”parterna nu ska sätta sig i villkorslösa förhandlingar” fick mer än godkänt av denne rabiata försvarare av sionistisk extremism och i praktiken banérförare när det gäller den israeliska statens glupska annekteringspolitik av de landområden som  är tänkta som hemland för det nya Palestina.

Detta hemland ser i dag på en karta  ut som en fläckig leopardpäls eller som Benny skrev i förra veckan:

”Israel har i flera decennier prioriterat ”förhandlingar” med den palestinska ”partnern”, under USAs ”medlande”, medan bosättning efter bosättning, koloni efter koloni, motorväg efter motorväg byggts ut på sedan 1967 ockuperad mark. Det ”Palestina” som den Palestinska Myndigheten i dag kontrollerar ser mest ut som Ålands skärgård – små karga öar omgivna av israeliskt vatten. Vem som tar sig från en ö till en annan kontrolleras av den israeliska ockupationsarmén medan de israeliska ”bosättarna” tar sig fram obehindrat på motorvägar reserverade för bosättarna.”

Liebermans eufori över Obamas tal delas helt av Israels inrikesdepartement. I tisdags, endast tre dagar efter Abbas` tal i FN, meddelades att 1200 nya bostäder ska byggas i Gilo. Ett illegalt bostadsområde i en de facto annekterad enklav av sydöstra Jerusalem.

USA:s utrikesminister Hillary Clinton tyckte att beslutet var ”kontraproduktivt”. Vår egen Carl Bildt hängde självfallet på och menade att det var ”provocerande” så här bara några dagar efter FN-diskussionerna. Men det var också allt. Det ingår så att säga i låtsasföreställningen. Självklart är både Clinton och hennes lilla eko i Sverige fullt medvetna om att Obama till hundra procent ställt sig bakom den inställning som slogs fast av George Bush i april 2004:

“USA tar hänsyn till den förändring av verkligheten som ägt rum, inklusive existensen av stora israeliska befolkningscentra”

.

https://i1.wp.com/lh4.googleusercontent.com/-WPBkPVg2Xlc/ToVSiS8hL-I/AAAAAAAAHw4/euCyRifKXC4/Women-at-the-Jewish-settl-007.jpg?resize=584%2C350&ssl=1

.

Här övar kvinnor med sin skjutvapen

i den illegala bosättningen Pnei Kedem

.

Dessa bevingade ord om att det är ”the reality on the ground” som ska räknas och som Obama gjort till sina innebär självklart att det för Israel bara är att fortsätta med sin Andra Nakba eller Den Andra fördrivningen. Allt under täckmanteln av ”förhandlingar mellan parterna”. Men i sak en lågintensiv etnisk rensning av hela Västbanken från alla araber. Alla vägskyltar för den ursprungliga befolkningen är vända bort från Palestina, de pekar ut över Jordanfloden och bort till Jordanien. Först kör några judiska religiösa extremister ner en sionistisk flagg på en kulle i närheten av en arabisk by och gör anspråk på att detta är ”det land som judarna fått av Gud”. Samtidigt – med många provokationer och sammanstötningar – drar alla nybyggen i gång. En del palestinier köps ut. Andra tvingas bort. Blir det för mycket bråk griper IDF, Israels försvarsmakt, in och försvarar ockupanterna (som själva vill kalla sig för det mer hyggliga namnet bosättare). Efter några år är “verkligheten” förändrad och det nya bostadsområdet – “bara för judar” – kan med en motorväg länkas ihop med tidigare annekteringar.

Vattennivån i ”den åländska skärgården” stiger. De små karga öarna blir till skär, som sedan blir till grund…

För övrigt lär Israels utrikesminister vara den enda i världen som är bosatt på ockuperad mark. Han föddes som ryss och sovjetisk medborgare i nuvarande Moldavien 1958. Ändrade sitt förnamn från Evet till Avigdor när familjen emigrerade till Israel så sent som 1978. Tio år senare bosatte sig han med fru i den illegala bosättningen Nokdim på Västbanken…

.

https://i0.wp.com/lh5.googleusercontent.com/-aWVDqRVosBo/ToS958DB7PI/AAAAAAAAHw0/WtW5E4PHmXw/gate.jpg?resize=584%2C438&ssl=1

.

Israels utrikesminister bor i den illegala

och  befästa ”bosättningen” Nokdim

.

Samtidigt som politiker och diplomater låtsas som om de på allvar skulle förhandla om en självständig palestinsk stat pågår hela tiden den krypande annekteringen. Den senaste dramatiken har utspelat sig i regelrätta överfall från innevånare i den illegala ”bosättningen” Pnei Kedem, som med skyfflar, hundar och gevär kör ner med fyrhjulsdrivna jeepar från sin kulle och angriper den arabiska befolkningen i byn Qusra:

”Bosättarna provocerar oss oavbrutet”, säger Hani Abu Reidi som är ordförande för byrådet. ”De rycker upp olivträden med rötterna, dödar våra får, bränner våra moskéer och hädar vår profet. De vill dra in oss i en våldsspiral. Men det vill inte vi.”

För en vecka sedan lyckades ändå ”bosättarna” att skapa ett häftigt bråk med omkring trehundra bybor. IDF var snart på plats och sköt med tårgas och skarp ammunition mot – just det – innevånarna från Qusra. En av dem dödades. Issam Odeh. Bara 33 år gammal men redan far till 8 barn…

En annan grov provokation mot palestinierna och diskussionen i FN har i den tysta diplomatins namn i stort försvunnit från media. För tre veckor sedan annonserade den franska gruppen av Jewish Defence League (JDL) på sin websida efter ”militanter med militär erfarenhet” som var villiga att delta i en solidaritetsresa till Israel mellan den 19 och 25 september. ”Syftet med denna expedition är att räcka ut en hand till våra bröder, som möter aggression från de palestinska ockupanterna, genom att öka säkerheten för judiska samhällen i Judeen och Samarien”, förtydligade man sin annons. För att bli så uppmärksammad som möjligt samordnades resan i tiden med Abbas framträdande i FN.

.

https://i1.wp.com/lh5.googleusercontent.com/-99ZkkwV77dc/ToVT5D9_pCI/AAAAAAAAHw8/6dA6HcDHdeE/201192375246707734_20.jpg?resize=584%2C386&ssl=1

.

Det var inte precis en vanlig turistresa till Israel

JDL:s egen bild av sin väpnade utflykt…

.

Minst av allt handlade det om en turistresa. Den organiserades i stället som ett väpnat stöd av franska medborgare till den illegala israeliska ockupationen av Västbanken. Under FN-mötet utplacerades fem grupper med elva beväpnade fransmän  i olika illegala ”bosättningar”. Deras mandat var ”att försvara bosättningarna mot varje attack från palestinier” och att hjälpa till i områden där det råder brist på israeliska militärer eller poliser.

Jewish Defence League är en högerextremistisk rörelse grundad av rabbinen Meir Kahane i USA 1968. Där refererar landets Federal Bureau of Investigation till gruppen som en ”våldsam extremistisk organisation”.

”I Frankrike är det en rörelse av medborgare som försvarar judisk gemenskap när denna utsätts för aggression. Vi försvarar också Israel”, förklarar Amnon Cohen som är JDL:s lokala talesman. ”När det gäller ideologin, är vi sionister, pro-Israel, och vi delar värderingar med Ichud Leumi (Den Nationella enhetens parti) i Israel”, fortsätter han. Alltså det parti som förespråkar judisk annektering av hela det ockuperade Västbanken. Det tänkta hemlandet för det nya Palestina som partiet liksom många andra judiska israeler väljer att kalla efter de bibliska namnen Judeen och Samarien.

“Vi vet att IDF inte behöver oss, men vi visar vår solidaritet”, understryker Cohen. ”Vi reser över till Israel för att försäkra oss om att alla områden är täckta och för att försvara bosättningarna”.

En aktivist som försvarar palestinierna i Franrike, Shahshahani, säger att rörelsen måste tas på stort allvar. ”Helt offentligt kan de rekrytera och träna människor med militär erfarenhet. Franska medborgare med militär bakgrund som ska tjäna ett främmande land med gevär. Vad ska detta kallas, frågar han. Vi känner alla till folk som skickades till Guantanamo, inklusive franska medborgare, för samma sak. Hur är det med dem som assisterar den israeliska armén?”.

.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

I media: SVD1,SVD2,DN1,DN2,

18 reaktion på “Obama the son of Israel

 1. När Israel slutar med att rituellt könsstympa sina nyfödda, ska jag eventuellt överväga att kanske lyssna på ett enda av deras argument. Att spela ut ”det är synd om oss efter förintelsen, buhuuu”-kortet har aldrig gett några poäng, eftersom gnöl snarast är en religion för dem. Se ”klagomuren”.:P

 2. Vad är värre, att bygga bostäder, eller att skjuta raketer? Och, vad har judarna för plats, eller rättigheter, i en palestinsk stat? Och hur ska man uppnå fred, när den ena parten inte vill ha fred, utan att judefritt palestina, utan något Israel som granne? Hm.. bara några tankar jag fick när jag läste ditt blogginlägg.

 3. Hej Frasse. För min del är omskärelse ingen stor fråga. Den praktiseras i stora kulturkretsar världen över. Bland annat av judar och muslimer.

  När det gäller ”Förintelsen” ska vi vara noga med vad vi skriver och säger eftersom det finns människor som påstår att den aldrig ägt rum. Men detta försök att utrota ett helt folk är självklart ingen godtagbar ursäkt för staten Israel att fördriva ett annat.

 4. Hej Pibb. Nu skjuter man raketer, vilket jag personligen tycker är kontraproduktivt, in mot landområden som egentligen är Palestinas hemland.

  Personligen menar jag dessutom att de palestinska ledarskapen har en felaktig strategi. På dagordningen står sedan länge en kamp för en gemensam, sekulär statsbildning.

  En sådan alternativ skulle omedelbart innebära att sionismens ideologiska grundstenar om ”en judisk stat” sprängdes i bitar.

 5. Pibb, Om du tänker efter kanske du inser att bostäderna byggs på ockuperat territorium medan de få raketer det handlar om hamnar inne i Israel. Själv tycker jag att raketbeskjutningen från Gaza är taktisk idioti eftersom de kan hamna på vad som helst och vem som helst, mer precisa är de inte. Däremot ska du inte glömma att från Västbanken har det inte skett angrepp mot Israel på flera år. Vilket inte hindrar Israels sionister att bygga vidare varje dag. Det är skillnad mellan ockupant och ockuperad.

 6. Göte,
  så vad jag förstår från dina kommentarer så är du emot en 2 stats lösning och du anser att allt land tillhör palestinierna.

  Annars är det oftast Palestinierna och dess anhängare, som anklagar Israel för att inte acceptera en 2 statslösning.

  Hamas accepterar ingenting annat än en Palestisk stat utan judar.

  Fatah vill ha en Palestinsk stat utan judar. Abbas accepterar inga judar.

  Jordanien är en arabisk muslimsk stat utan judar där majoriteten är palestinier. Inga judar får bo där. (Abbas har ansökt och fått medlemskap att bo där.)

  Så Israel accepterar en 2 statslösning medan Palestinerna endast accepterar en palestinsk stat utan judar eller flera palestinska stater utan judar.

  Så palestinierna har rätt till varje uns av landområdet av Palestinamandatet med en eller flera Palestinska stater.. utan judar.

  Israel blir den palestinska staten dit alla de araber som identifierar sig som palestinska flyktingar kan flytta. De kan sedan gå till FN och begära att få bli ytterliggare en palestisk stat utan judar.

 7. Benny,
  jag ser att du avviker från Göte, som anser att raketerna
  över Israel är befogade eftersom städer som Sde tillhör palestinierna. Du tycker att det är ett problem att
  raketerna inte säkert hamnar på sitt mål, civila israeler.

 8. Eva,
  Jag begriper inte vad du menar. Skriver du att jag inte är överens med raketbeskjutningen eftersom det inte är säkert att den träffar civila mål? Det är ju precis tvärtom som står i min kommentar. Samma sak gäller Göte som också anser att raketbeskjutningen från Gaza är ”kontraproduktiv”, det vill säga inte tjänar den palestinska befolkningens sak. Kan det bli tydligare?
  Att vi båda anser att en sekulär stat inkluderande dagens Israel, Västbanken och Gaza är den enda hållbara lösningen på sikt innebär inte att vi är emot palestiniernas krav på en 2-statslösning. Vi har vår egen uppfattning medan vi samtidigt helt stöder palestiniernas krav på en egen stat baserad på 1967 års gränser.

 9. Jag förstår att ni båda är emot raketbeskjutningen. Göte skriver att hans problem är att beskjutningen inte är träffsäker och kanske inte når det avsedda målet även om Göte tycker att den är befogad. Målet är just civila så det låter som at hans problem att raketerna kan avvika från sitt mål och träffa inte en jude men en arab. Båda ni tycker att den också inte tjänar palestiniernas sak.

  Det är ju bra att ni är för en sekulär stat, men tycker ni inte att det är lite naivt att tro att palestinierna plötsligt kommer att bli av samma åsikt. Om man tittar på hur situationen är för judar i resten av arabvärlden, Gaza och Jordan inkluderat. Tillika av Abbas uttalande. Det är mer troligt att stat för det judiska folket kan inkludera araber.

  Abbas har endast kommit med en begäran om en stat till FN han är inte beredd att negotiera om Israel.
  Palestinierna har inte haft val sedan 2006 och Abbas är på väg att dra sig tillbaka till sitt palats i Jordan.
  De troliga styrande i en palestinsk stat är Hamas.

 10. Det spelar ingen roll vilken uppfattning ni har om en sekulär palestinsk stat. Hamas skjuter nu från Gaza och det finns absolut inga garantier att de inte kommer att skjuta från Västbanken. De kan skjuta på betydligt närmare håll från Västbanken över Israels befolknings centra. De har mer och bättre vapen, så med ökat träffsäkerhet kommer beskjutningen definitivt att tjäna Hamas mål att döda så många judar som de kan. De har Irans stöd.

 11. Eva. När det gäller raketbeskjutningarna är detta en lika liten eller stor ”bagatell” som omskärelser. Det handlar inte ett dyft om träffsäkerhet. En större bussolycka på tio år. Mer israeliter har inte drabbats. Men de palestinier som skickar i väg raketerna ser , med rätta, även sina förföräldrars gamla olivlundar i det Israel som annekterat den mark som gränsar till Ghaza som sina. Som sin hembygd. Det förbannade världssamfundet linjerar sina väl valda gränser, men den som planterade olivträden har rätt att skörda dem.

  Eftersom det är den israeliska staten, med hel- eller halvmilitära förband som oavbrutet fördriver den arabiska befolkningen från det land ”som Gud har gett dem””, försvarar jag till hundra procent palestinierna. Den israeliska statens markhunger är de facto nykolonialism. otänkbart utan stödet från USA, vilket ser statsbildningen som sitt tungt beväpnade hangarfartyg mitt i det arabiska oljehavet.

  När oljan i Mellanöstern är slut – och USA:energibehov ska lösas på andra sätt – kommer den demografiskt knappt flytande flotten att kapsejsa. Israel förbereder ett historiskt självmord för sina medborgare.

  Sedan. När det gäller de palestinska ledarskapen. Dessa är för mig fullständigt bankrutta. Vare sig det handlar om en Abbbas` som kryper för Obama eller Hamas vars ideologi i stort är avskyvärd. Dessbättre finns det andra röster – som kanske kan öka i styrka.Men i sina ofullkomligheter, är de underordnade ett förtryck. Inte herrar utan slavar.

  Det enda möjliga, the only reality on the ground, är en gemensam kamp för alla arbetande människor i hela det historiska området, för en sekulär, demokratisk statsbildning. Som jag ser det en möjlighet också för ett socialistiskt Mellanöstern med samma vackra horisont..

  Kunde den sociala rörelsen i Israel också lägga in en högre växel och ha ett utbyte med sina palestinska fränder, kanske detta skulle kunna bli möjligt.

 12. Så du ser raketbeskjutningen som en bagatell. Praktiskt taget varje dag avfyras raketer från Gaza. Vid de senaste mer intensiva attackerna behövde 20 eller 25 procent av israeler sitta i skyddsrum. Den skada som nu
  kan åstadkommas från raketerna i Gaza är ingenting av vad som kan komma i framtiden från Västbanken. Raketerna blir alltmer träffsäkra, missilerna kan nå längre in i Israel och avskjutningsramperna kommer
  att ligga ett stenkast från stora befolkningscentra.

  Vad som vanligtvis händer i krig är att en makt som attackerar en annan nation och förlorar land
  inte har rätt att få tillbaka den marken. Det var araberna som förlorade land i sina anfallskrig och försök …att driva israel i havet vid ett flertal tillfällen.
  Israel har givit tillbaka stora landområden för fred.
  1 miljon palestinska araber bor i Israel. Det var ca 600 som flydde. Inga av de ca 800. 000 judar som flydde från sina olivlundar i andra arabländer har flyttat tillbaka,inte till Libyen, Marokko, Libanon, Syrien, Iranien, Egypten,Tunisien, …. Judar har heller inte flyttat tillbaka till sina bondgårdar i Polen, Ryssland,Tyskland, Tjeckoslovakien,Ungern, de baltiska staterna, Ryssland…Judarna känner sig fortfarande tvungna att lämna platser där de bott för generationer, Malmö, England, Frankrike, Sydafrika..
  Det är ett land de kan bo i och det får plats på Manhattan mellan the Twin Towers och Columbia Universitetet. På det landet har det bott judar sedan 5000 år. Många av palestinierna har inte växt upp i Israel, De har aldrig varit i israel. Palestinierna och araberna vill inte arbsorbera sina flyktingar i Palestina eller i något annat arabland utan de vill att de ska arbsorberas i israel. Ett arabiskt land palestina har aldrig existerat som en nation utan endast araber som härstammar från olika arabland. Det bodde araber i palestina med inte i den mängd som vill flytta till själva Israel.

  Frankrike och Englands engegemang i Libyen bottnade snarare i deras oljebehov än deras medmänsklighet. . Att förlita sig på arabernas goda vilja är nog ett säkrare sätt att begå självmord än att förlita sig på en enda allierad, USA.

  israel är relativt socialistiskt. De behöver reformer,men det är demokratiskt och har en bättre ekonomi än ett flertal europeiska stater. Obamas amatöriska försök till socialism driver fler amerikaner in i misär. De amerikanska fackföreningarnas makt över politikerna har orsakat ett flertal städer och även stater att vara bankrutta.

 13. Eva,
  Som du ser står ordet bagatell inom parentes. Vad tror du det betyder? Jag undrar varför du i varje inlägg anstränger dig att tolka vad vi skriver för att det ska passa in i din världsbild av ”delegitimering av Israel”, PS lägg märke till parentesen. Ingen behöver delegitimera Israel. Det sköter Netanyahu och hans vän Lieberman alldeles utmärkt på egen hand.

 14. Benny,

  jag ser nu anföringstecken, men hur tolkar jag meningarna som följer? Är de också inom parentes?

  Eva

 15. Eva,
  Nej de saknar parenteser. Men de är glasklara. Vi försvarar till fullo palestiniernas rätt att försvara sig mot den sionistiska kolonialiseringen av Västbanken och östra Jerusalem. Det innebär inte att vi är överens med vare sig Abbas eller Hamas vad gäller metoder att använda i motståndskampen. Men det är upp till den palestinska befolkningen att besluta vilka som för dess talan. Liksom det är upp till Israels befolkning att besluta om den ska ledas av halvfascister som Avigdor Lieberman eller inte.

 16. Pingback: Palestina, alltid lika misshandlat! « skvitts

 17. Hej.

  Er bild är kanske glasklara för andra, men för mig är den det inte. Kanske jag bara missuppfattat. Nu när jag läst igen.

  Ni säger att …På dagordningen står en sekulär stat…. Vems dagordning? Saudarabiens? Arafats? Svenska vänsterns? Er? FNs? Hamas?

  Abbas har begärt om medlemskap i FN för en Palestinsk stat , en stat för palestinier. Definitivt inte en sekulär stat. Han vill inte ha några förhandlingar om fred,flyktingar, gränser, Israel och dess säkerhet, … Han vill lämna förhandlingar till sina efterträdare som blir… antagligen Hamas.

  Hamas och Iran är emot Abbas begäran. De vill ha en stat och eliminera Israel, alla judar inkluderat.

  Så mellan raderna så antar jag att ni är för 2 stater en för en etniskt ren palestinsk, arabisk, muslimsk och en som ni kallar sekulär, demokratisk för palestinska flyktingar styrd av……. Det blir slutlösningen på det sionistiska problemet och spränger den judiska staten i bitar.

  Netanyahus tal till FN utlade problemet med FNs brist på objektivitet och Israels behov av säkerhet.
  Han framlade att Israel accepterar 2 stater för 2 folk och sträckte ut en hand för fred.

  Avigdor Liberberman är definitivt odiplomatisk, men en del av vad han säger är realistiskt och har förslagits av de fyra.

  Ni säger att ni inte delar de palestinska ledarnas strategier, men Hamas eller Fatah är de som har makten. Hamas är en terrororganisation, men korrupta Fatah är mer hatat av palestinierna. Hamas är de riktiga fascisterna, men värre. De är valda i Gaza och blir sannolikt valda på Västbanken. Väl valda representerar de inte en demokrati utan snarare maktens och majoritetens tyrani.

 18. Eva:
  Vad är det för dumheter? Innan det senaste utökade folkmordet i Gaza där Israel dödade 1500 civila medelst 100 000-tals raketer, robotar och granater så gnälldes det en hel del om 8000 Palestinska raketer som hade dödat EN Israel. Under samma tid hade Israel beskjutit Gaza med över 100 000 raketer, robotar och granater vilka hade dödat 256 palestinier. Jämfört med den israeliska beskjutningen av palestinier så är den palestinska beskjutningen av Israel inte ens en bagatell.

  Skillnaden mellan Israeler som ”måste” sitta i skyddsrum och palestinierna är också att Israel blockerar införsel av betong och armeringsjärn så Palestinierna KAN inte sitta i skyddsrum.

  ”Vad som vanligtvis händer i krig är att en makt som attackerar en annan nation och förlorar land
  inte har rätt att få tillbaka den marken. Det var araberna som förlorade land i sina anfallskrig och försök …att driva israel i havet vid ett flertal tillfällen.”
  – Det palestinierna begär är 1967 års gränser, alltså gränserna före Israel anfallskrig 1967.
  Men menar du alltså att om araberna anfaller Israel och tar mark så har de rätt till den och ni zionister kommer inte klaga?

  Judar är en religiös entitet och araber är en etnisk entitet. Du kan inte jämföra dem så. De palestinska araberna är dessutom till en majoritet släkt i rakt nedstigande led med hebréerna medan en majoritet av judarna varken har samma religion som eller något etniskt band till de historiska judarna.

  Israel är INTE en demokrati. Bara det faktum att den israeliska vallagen förbjuder alla icke-zionister från att ställa upp räcker för att konstatera det. Åtskillnad mellan folkgrupper, utomrättsliga mord och folkmord kan man sedan lägga till.

Kommentera