Fransk draksådd.

Marine Le Pen seglar i medvind

.

Färska opinionsundersökningar visar att den franska extremhögern seglar i stark medvind. I en ny gallup svarar inte mindre än 31 procent att de ansluter sig till Marine Le Pens och Nationalfrontens värderingar. Ännu värre är kanske att bara 35 procent säger att de tar helt avstånd från frontens idéer, något som över 50 procent sa sig göra för knappt ett år sedan.

.

Respektabelt och med siffror i handen är Marine Le Pens giv.

.

Samtidigt visar en annan undersökning att 21,5 procent svarar att de skulle rösta på Marine Le Pen om presidentvalet hålls i dag. I vilken riktning siffrorna kommer att peka i maj när valet äger rum kan vi bara gissa. En kvalificerad sådan är kanske att hennes resultat i första valomgången kommer att ligga just kring 21 procent. Eller kanske mer ändå om hon får benäget bistånd från Socialistpartiet som bara har uppoffringar och en mörk finanshorisont att erbjuda och från Sarkozys UMP som den här gången inte kommer att kunna vinna väljare från Marine Le Pen med en ”tuff” agitation mot utlänningar, läs muslimer.
Marine Le Pen har lagt om pappa Jean-Maries strategi, från att uteslutande hacka på immigrationen och islamismen till att koncentrera frontens propaganda till det ekonomiska planet. Receptet som Marine Le Pen kokat ihop kan sammanfattas i ett ord –protektionism.
Som första parti ut på plan presenterade hon häromdagen i en två timmars lång presskonferens partiets program inför presidentvalet. Himmel och gröna skogar lovas till småföretagare och arbetare i ett program som bryter med frontens tidigare anslutning till de nyliberala dogmerna om den fria marknadens gudomlighet.
Den nya linjen har tre grundpelare: lämna euron och EU, stoppa immigrationen och skydda franska småföretagare. Om väljarna ger fronten sitt förtroende lovas de jobb, högre löner och stora besparingar tack vare ett stopp på immigrationen.

.

-Finanskris.  alla partier(UMP etc) , alla är globalister, alla är skyldiga,

Slut upp i Nationalfronten.

.

Det hela är ett jonglerande med siffror utan någon som helst seriös bevisföring i en femårsplan fram till 2017.
Att lämna euron och återinföra den franska francen kommer enligt programmet att spara in 87,6 miljarder euro. Varför finns det inget svar på. I presentationen menade Marine Le Pen att den nya francen kommer att devalveras med 9,4 procent. En siffra helt tagen ur luften samtidigt som de flesta beräkningar som finns pekar mot en devalvering på minst 20 procent om francen återinförs.
Om fronten får makten ska den inför punktskatter på vissa varor plus en 3-procentig skatt på alla importerade varor och tjänster. Inkomsterna från dessa tullar ska finansiera en fond för ”nyindustrialisering” och en löneökning netto på 200 euro i månaden för alla med en nettolön under 1 500 euro i månaden. Enligt fronten kommer de protektionistiska åtgärderna att ge strax över 200 miljarder euro fram till 2017. Hur andra länder kommer att reagera på frontens tullavgifter berörs inte med ett ord. Det är rena Alice i Underlandet.
Den andra huvudpunkten i Marine Le Pens krigsplan för presidentvalet är den gamla käpphästen –stoppa invandringen. Den här gången har fobin försetts med siffror. Från dagens 200 000 invandrare per år ska invandringen strypas till 10 000 per år när vi nått 2017. Det ska spara in 40,8 miljarder euro säger hon som alltid framställer sig som Jean d’Arcs reinkarnation. Hur ska det gå till?  Genom att skära ned på sociala bidrag till ”utlänningarna”, och genom att avskaffa hjälp till äldre och slopa vårdbidrag från staten ska 22 miljarder euro sparas.

.

Far och dotter. Där den ene provocerade med klavertramp försöker dottern visa upp en fasad av omtanke för de små i samhället.

.

Utöver det ska bidrag, jobb och bostad reserveras för franska medborgare och de invandrare som gått arbetslösa i ett år och som inte ännu bott i landet mer än tio år kastas ut. Det ska spara 14 miljarder.
Marine Le Pen berör inte med ett ord vilka inkomster staten får från invandrarna, i form av inkomstskatter, i form av minskade pensionsavgifter eftersom nästan alla invandrare är i arbetsför ålder. Hennes kalkyl att invandringen kostar 40,8 miljarder är helt enkelt nonsens, ren rasistisk propaganda som tyvärr har en resonansbotten tack vare de borgerliga och socialistiska ”demokraternas” ryggradslösa hållning gentemot invandrare. De ses som en tillgång för att städa i tunnelbanan och för att tvätta och stryka åt herrskapen och som en lämplig slagpåse för att så split i samhället. Nu skördar Marine Le Pen borgerlighetens draksådd.
Hur ska man placera frontens nya ”arbetarpolitik”? Rent ideologiskt finns det mycket som har rötter i den rena fascismen. Främlingsfientligheten känner alla igen. Att det inte kläds i en hatpropaganda om de kosmopolitiska judarnas internationella sammansvärjning är förståligt. I stället får arabiska muslimer stå som syndabockar för det ”ofranska” och den internationella finansen tar de ”kosmopolitiska judarnas” plats i ekonomin. Det är dess fel att ”jobben flyttar utomlands”.
Den reaktionära, nationalistiska och protektionistiska politiken får vind i seglen från den etablerade politikens budskap att i finanskrisernas och statsskuldernas epok finns det ingen annan framtid för den arbetande befolkningen än uppoffringar. Svett och tårar för att bankirernas och spekulanternas vinster inte ska naggas i kanten. Med ett sådant budskap till människorna blir allt prat om tolerans och förståelse, det vackra med ett ”multikulturellt samhälle” och alla andra pratbubblor totalt ineffektiva argument mot Marine Le Pens chimär om ett nytt franskt folkhem.

.

Media:DN1,SVD1,AB1,DN2,DN3,GP1,DN4,SVD2,ETC,DN5,DN6,SVD3,

Bloggare;Röda Malmö,

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

8 reaktion på “Fransk draksådd.

 1. Hej Amanda,
  Tack för det. Beröm stimulerar till mer arbete.
  mvh
  Benny

 2. Med handen på hjärtat, har inte mångkulturen visat sig som ett stort misslyckande?

  Jag vill inte ha den och miljoner svenskar med mig. Men vi är skrämda till tystnad av dogmatiska extremister som kallar alla oliktänkande för rasister eller främlingsfientliga. Helt sjukt!!!! Historien kommer att döma dagens politiker hårt. De har gett oss problem helt i onödan.

 3. Hans,
  Om du med misslyckande menar ett samhälle som tar emot invandrare genom att sätta dem på undantag i samhället, isolerade i invandrargetton, utan chans att arbeta utifrån de kvalifikationer de besitter , ja då är det misslyckat.
  Däremot har det väl varit enormt lyckat med allt kulturellt inflytande som invandringen haft. Annars hade vi nog fortfarande tvingats välja mellan falukorv eller ärtsoppa på trista restauranter.
  Invandringen i Europa är ett faktum som ingen kan vrida tillbaka utan att skapa ett totalt kaos på arbetsmarknaden. Och det kommer att behövas miljoner fler invandrare i Europa eftersom det inhemska barnafödandet inte matchar åldrandet på kontinenten. Alternativet är stagnerande samhällen som snart kommer att vara förbiseglade av alla ”tillväxtländer”. Då kanske vi får börja be om u-hjälp från avlägsna nationer som en gång behövde vår hjälp.

 4. Jag håller helt med om din definition på misslyckande.

  Det kulturella inflytandet har varit ”enormt lyckat” i Sverige i alla tider fram till 90/00-talet någon gång då fartblindheten tog över och mångkultur blev en religion hos politiker och journalister. Så vitt jag kommer ihåg så kunde man beställa annat än ärtsoppa och falukorv på restauranger även 2001.
  Berikande från andra kulturer fungerar utmärkt även med en måttfullt balanserad invandring. Antalet Kebab-restauranger är mättat!

  Jag inte komma på någon positiv effekt av att vi har importerat hundratusentals människor som nu sitter i getton och inte låter sig anpassas till det svenska samhället. (Någon kommer nu påpeka att det är fel på svenskarna och det svenska samhället.)

  Ursäkta, kan inte låta bli att länka till en elak film:
  http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=DmDgv0tYQNQ

  Förresten, vad vore Sverige utan Zlatan, pizza… och Zlatan. Det skulle ju inte gå att leva i ett sånt land.

  Vår tids största myt enligt mig: det kommer att behövas miljoner fler invandrare.
  Senaste tidens heliga mantra – globalisering – har verkligen tagit fart. Skulle vi för tillväxtens skull vara tvungna att ha fortsatt i det närmaste öppna dörrar för araber och afrikaner in till det här landet??
  Viss arbetskraftsinvandring av spetskompetens kommer att behövas men öppna inte för för arbetskraftsinvandring som tar jobb som våra över 200 000 arbetslösa invandrare kunde få.

  Om nu befolkningsökning är så nödvändig, vilket man i sig kan ha invändningar emot, så finns många sätt att stimulera barnafödande. Tex lek med tanken att varje familj som föder sitt tredje barn får en miljon kronor insatt på kontot. Då skulle vi få se på barnafödande och kostnaden skulle inte bli stor jämfört med kostnaden för invandringen.

  Stackars de flesta länderna i Europa som inte har importerat sig till getton med kulturellt oliktänkande. Hur ska de klara sig i framtiden? Och tänk på stackars Island de är ju så få, kommer de överleva?

  Oviljan att sänka invandringstalen till andra länders nivåer, glorifieringen av mångkultur och globalisering, samt nolltoleransen mot immigrationskritiker är mycket mycket farlig för Sverige.

 5. Hans

  Det är inte spetskompetens Sverige främst använder invandrare till idag. Idag står mängder med högutbildade invandrare och serverar dig på pizzerior, i närbutiker och kör dig i buss och taxi. De står där pga en dokumenterad extrem diskriminering på den svenska arbetsmarknaden. Att du då påstår att ”Antalet Kebab-restauranger är mättat!” visar att du inte fattat nånting av verklighetens Sverige.

  Ovanstående okunskap visar sig i det fullkomligt barocka påståendet att ” i det närmaste öppna dörrar för araber och afrikaner in till det här landet”.

  Vidare påstår du (ännu ett sanslöst hittepå) att invandrare ”sitter i getton och inte låter sig anpassas till det svenska samhället. ” Istället är det tvärtom. Det är invandrarna som vill integreras, men som istället stöter på ett omfattande motstånd från infödda svenskar. Inte bara från de hyresvärdar som inte vill hyra ut till folk med förnamnet Ahmed, utan inte minst från svenskar som inte vill se några ”muslimer” i sina bostadsområden. Exemplen är otaliga på hur identiska ansökningshandlingar till både arbeten och bostäder sållas ut efter namn och inte merit eller kvalifikation. Likaså hur svenskar går ihop med namnlistor för att förhindra invandrare att bosätta sig i bostadsområden som är helsvenska och hur invandrare bemöts med misstro och hat.

  Jag skulle vilja föreslå dig att läsa Andreas Malms bok ”Hatet mot muslimer” där dessa frågor – vetenskapligt – tas upp, istället för att argumentera med hörsägen och direkta lögner.

  Det är väl ändå höjden av hyckleri att anklaga invandrare som systematiskt diskrmineras och stängs ute från samhället för ”mångkulturalismens” misslyckande när det är dem som är ryggraden i den underklass som möjliggör din och andra svenskars möjlighet att undvika låglönejobben och de fallfärdiga bostäderna i hyreskapitalets getton där de tjänar grova pengar på att folk lever som andra gjorde på 50-talet?

 6. Att du kallar mig lögnare tar jag inte lätt på.

  Min kommentar om antalet kebab-restauranger var en replik på det lika tillspetsade ”Annars hade vi nog fortfarande tvingats välja mellan falukorv eller ärtsoppa på trista restauranter”. Märkligt egentligen att man alltid uppehåller sig vid mat när mångkulturens fördelar diskuteras.
  Att vi har världens bäst utbildade taxiflotta är jag medveten om. Dock tyder det mer på mångkulturens misslyckande än tvärt om. Men visst, potential finns…

  ”I det närmaste öppna dörrar för araber och afrikaner in till det här landet” är drastiskt uttryckt men faktum är att 9 av 10 irakier fick asyl under senare delen av 00-talet (http://www.dn.se/nyheter/sverige/9-av-10-irakier-far-fortfarande-asyl, 2007). Sverige ger också i princip utan undantag asyl till alla som kommer från tex Mogadishu, även fast det finns andra delar av Somalia som räknas som säkra (DN 12/1 men endast i papperstidningen). Det är ingen lögn att det varit lätt att få uppehållstillstånd i det här landet jämfört med de flesta andra länder. En betydande del av invandringen har skett utan legitima flyktingskäl och Sverige har tidvis varit mycket mer generösa än vad som har krävts av konventioner.
  Om du tyckte att mitt uttalande var överdrivet så är det inget emot hur verkligheten snart kan se ut. MP vinner mark och de vill ha helt fri invandring (kap 6, partiprogrammet).

  I Röda Lunds tredje stycke håller jag med om att den beskrivna diskrimineringen olyckligtvis finns. Om svenskarna hade varit öppnare så hade saker och ting gått mycket smidigare. MEN ska, och kan, svenskarnas göras om? Till viss del kanske men problemen tyder också på ett systemfel, dvs att det faktiskt inte är så lyckat att ta hit för stora mängder människor från annorlunda kulturer?

  Mitt uttryck att de inte ”låter sig” integreras behöver inte betyda att de inte vill. Det är bara så att vi är olika. Tex är det inte ovanligt att invandrarkvinnor från vissa länder stannar hemma och uppfostrar stora barnkullar och därför inte kommer ut i svenskundervisning och yrkesliv. En _ständigt_ hemmavarande kvinna är naturligt i deras kultur men inte i vår.
  Sen ska man inte sticka under stolen med att vissa inte anstränger sig för att acklimatiseras. (Tex förvånar det mig att man sällan/aldrig ser vissa grupper besöka Stockholms kulturinrättningar? Museerna exempelvis kan lära en mycket om sitt nya land.) Finns det ett genuint intresse av att närma sig den nya kulturen? Och sen har vi förstås en grupp som blåser oss rakt av (läsvärt exempel: http://svt.se/2.73980/1.903762/fusk_med_sfi-studier_ger_mer_bidrag).

  Jag förstår väl också att integration i många fall fungerar bra men motsatsen är tillräckligt vanlig för att det ska vara ett allvarligt problem. Fler och fler inser att mångkulturen har ett högt pris. I media avfärdas kritiken med att högerextremismen växer. Så otroligt dumt! Jag och de flesta med mig är inte det minsta högerextrema, vi är bara arga svennar.

  Jag tycker det är olyckligt att immigrationspolitikkritik ofta tolkas som kritik av individer! Varför kan man som meningsmotståndare inte betros med att man kan skilja på sak och person? Om inte den distinktionen görs så blir ju kritik omöjlig att framföra! Personligen har jag flera muslimska vänner som jag verkligen uppskattar.

  Tack Röda Lund att du inte kallade mig rasist i alla fall. Det kanske finns hopp om att få bukt med det infekterade debattklimatet 🙂

  Benny och Göte, även om jag inte håller med om allt som skrivs här tycker jag att det finns något sympatiskt över er blogg.

 7. Tack Hans för ditt försök att nyansera debatten.
  Tyvärr är ditt försök dömt att misslyckas. Vad du inte inser är är att mängden av fördomar om invandringen och invandrare är minst lika stor här som de du finner på sd-bloggar.

Kommentera