Lena Mellin i medialt magplask

Aftonbladets Lena Mellin som för två månader sedan var både jaktledare och riktkarl i det osmakliga massdrevet på Håkan Juholt jublar nu självfallet i sin kommentar till uppgången för (s) i opinionsmätningarna.

Först far hon med ren osanning. Fyrtiofem dagar har gått sedan Stefan Löfven blev ny partiordförande och:

”Under den tiden har inte politiken förändrats ett dugg. Däremot presenteras den på ett annat sätt eftersom Löfven inte är Juholt”.

Låt oss börja med politiken. I går publicerade Mellins kollega på AB, Olle Svenning, en huvudledare som bland annat handlade om EU:s nya finanspakt:

”I veckan har landsorganisationer runt om i Europa demonstrerat mot EU:s ­finansspakt,  som rekommenderar massiva sociala massakrer och inskränkningar av medborgerliga fri- och rättigheter. Europa begraver den sociala välfärdsideologi som bars upp av såväl kristdemokrater som socialdemokrater, de två ­stora europeiska partierna.”

Stefan Löfven och ”hans nya lag” slöt upp bakom moderaterna och denna reaktionära finanspakt.  På samma sätt som Ingvar Carlsson över en natt en gång ändrade socialdemokratins syn på EU så fick vi här en ny helomvändning i linje med den tidigare  anslutningen. Juholts första snabba och spontana reaktion, ett tvärt nej, samlade hela den politiska och mediala eliten i ett gemensamt uppbåd för att bli av med denne i deras ögon nu helt opålitliga ledare. Detta lappkast, denna helt avgörande förändring i vår politik, noterar inte Mellin med ett enda ord. Hade (s) varit i regeringsställning hade den tvära vändningen gått till historien som Sveriges första mediala statskupp. Inte heller har hon ”en aaning” om att Löfvens nya team slagit fast att kongresslinjen om vinst i välfärden fortfarande ska gälla. Trots skandalen med Carema. Att min gamle ordförande i Metall har hunnit med att öppna för ny kärnkraft  har Mellin självfallet också missat. Avslutningsvis har han lovat att inte riva upp de skattesänkningar som det egna partiet kritiserat under sex år.

I stället skriver hon alltså att ”politiken inte har förändrats ett dugg”. Nästan så sanslöst att hon tycks tro att tidningens läsare är idioter. Lobotomerade från allt vad minne heter. Ett medialt magplask som går till historien.

När hon dessutom fortsätter med att berömma Löfven som lugn och sansad, som ”stabil och leveransduglig”. Ja, till och med som ”spänstig”, då kan man inte tro annat än att hon siktar in sig på jobbet som ”kommunikatör” i ett eventuellt nytt socialdemokratiskt regeringsbygge…

Själv går jag ut i vårsolens glans. Där är det åtminstone hänryckning och nytt snart spänstigt liv som börjar spira.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

I media: AB1,AB2,DN1,DN2,GP1,DN3,SVD1,

Bloggare: RödaMalmö,

6 reaktion på “Lena Mellin i medialt magplask

 1. Kul att du uppskattar bloggen, Läste din egen text med behållning samt med en viss munterhet när det kom till avsnittet om att ”trotskisterna skulle vara det största hotet”, Nej, uppenbart kom det inifrån rörelsen själv. Att jag skrev om Ingvar Carlssons EU-anmälan beror dels på att det som skedde var bland det mest odemokratiska förlopp som skådats – i en sådan avgörande politisk fråga, dels på att jag den morgon när det annonserades var tillsammans med en grupp fackliga förtroendemän från Volvo verkstadsklubb. Alla var helt överraskade trots att majoriteten var ledande socialdemokrater…

 2. Första gången jag kan hålla med er. Nu betraktar jag Aftonbladet som en slags freak show och läser den inte, det räcker med löpsedlarna.
  Vad det gäller nedmonteringen av välfärden så är det finansieringen av den som är problemet. Det gick bra till mitten av sextiotalet men sedan tog en ny generation politiker över. I stället för att lösa problem gällde det att ”vinna debatten”. Välfärd blev ett begrepp i löfteskarusellen och det var framför allt vänstern som drev tesen ”välfärd åt alla” så att det till slut blev ren avund och missunnsamhet. I stället för att se välfärd som en försäkring blev den en försörjning under vänsterepoken på sjuttiotalet.
  Nu kommer sammanbrottet. Den går inte längre att finansiera välfärden eftersom för få betalar in till den och för många vill leva på den. Och det är vänstern som bär huvudansvaret.

  Därav mitt förakt för vänstern.

 3. Det är nog ömsesidigt, ditt förakt för vänstern och vänsterns förakt för surgubbar.

  Benny

 4. Ja den där Lena Mellin och hennes kommentarer. En gång har jag nästan fått lust att rösta på sd. När jag läste hennes kommentar om dem som misslyckade låginkomsttagare och förtidspensionärer.
  En annan gång skrev hon om ”Madde” vars pojkvän varit otrogen. Men eftersom ”Madde” var ung, vacker och välutbildad borde hon göra slut. Tydligen menar Mellin att den som är gammal, vacker eller lågutbildad
  får finna sig i vad som helst.

 5. Blev konstigt där; gammal, ful eller lågutbildad ska det vara. Men Wolodarski m.fl har en svår motståndare i tävlingen ”Värste borgaren”.

Kommentera