Ned med mördarna

En dag….

En dag kommer regimen i Damaskus att dyrt få betala för sina brott mot den syriska befolkningen.
En dag kommer Bachar Assad att dyrt få betala för sina, faderns och familjen Assads mord på tiotusentals syriska medborgare, allt ifrån massakern i Hama 1982 till massakern i Homs 2012.

En dag kommer diktaturens generaler och lojala elit att dyrt få betala för sina brott och profiterande på befolkningens förtryck i skydd av diktatorns bifall.
En dag kommer den alawitiska och den kristna minoriteten att få ångra sin lojalitet till huset Assad. De har blundat och vägrat se hur den stora majoriteten i landet förtrycks, brutaliseras och mördas av en regim som de tror är deras beskyddare. –Vi visste inget, vi bara lydde order, är inte längre en gångbar ursäkt.
En dag kommer Bachar Assads vänner i världen att få stå till svars för det cyniska stödet till diktaturens blodbad. I Moskva klagar Putin över den utländska inblandningen i Syrien samtidigt som Rysslands vapenleveranser till Damaskus fortsätter i oförändrad omfattning. I Moskva, Peking och Teheran kommer härskarna att en dag stå till svars inför den egna befolkningen för stödet till diktatur och förtryck världen över.

En dag kommer emirerna och kungarna på sina oljetroner att störtas och deras cyniska spel med de arabiska folkens uppror mot tyranniet att avslöjas. De saudiska petromiljardärerna pratar revolution utomlands och utövar kontrarevolution inom de egna gränserna.
En dag kommer imperialismen med USA i spetsen att dyrt få betala för sin sekellånga allians med all sköns diktaturer i Mellanöstern och Nordafrika. Den arabiska befolkningens resning mot förtrycket med krav på frihet och dignitet kan inte ledas in i banor kontrollerade av Vita Huset samtidigt som sionisternas förtryck av det palestinska folket fortgår och en extremt liten minoritet av emirer och kungar berikar sig på olja och gas.

En dag kommer diktaturernas svansar bland de som ännu kallar sig vänster att dyrt få betala för sitt viftande inför de ”anti-imperialistiska” regimerna, de så kallade ”fienderna” till USA-imperialismen som blivit dessa rövslickares vänner. De kommer att dö bort som vänster, för det går inte att sitta i knäna på Assad, Putin och Hu Jintao och vifta med röda besudlade fanor.
En dag kommer den syriska befolkningen att besegra sina förtryckare. Då står vi på deras sida och jublar över ännu en diktators fall. Då är det upp till det segerrika upproret att forma en ny framtid.

 

.

Media; DN1,DN2,DN3,DN4,SVD1,SR1,SVD2,DN5,SR2,DN6,DN7,SVD3,SVD4,SVT1,SR3,DN8,SVD5,

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

8 svar på ”Ned med mördarna

  1. Det börjar bli ganska så tröttsamt att återigen ta del av B. Åsman upprepningar – för vilken gång i ordningen (?) – att de krafter och röster som motsätter sig, eller har motsatt sig ett NATO-organiserat anfallskrig och utnämnda ledarskap i arabvärlden , tycker att de regimer som funnits och andra som nu skakar är ”anti-imperialistiska”.

    De enda som tycker det, som Benny söker pådyvla alla som inte delar den Åsmanska endimensionella synen på de verksamma krafterna i arabvärlden, är KP, SKP och andra förkalkade anhängare av den stalinistiska kommuniströrelsen.

    Men det finns, vilket naturligtvis Benny vet, i vårt land och runt om i världen, mängder av vänsteroppositionella som motsätter sig all imperialistisk intervention och pro-imperialistiska ledarskap utifrån en helt annan grundposition: nämligen att länderna består av FÖRTRYCKTA FOLK och att vad fronten av Västorganiserade LEDARSKAP, först och sist, vill åstadkomma är att dessa länder sprättas upp för att anpassas till det borgerliga världsherraväldet.

    Motståndet i förhållande till USA:s och Englands angreppskrig mot Irak var inte förenat med ett stöd till Saddam!

    Åsman gör det bekvämt för sig genom att klumpa ihop alla som motsätter sig Västorganiserade interventioner och planer på sådana. Så bekvämt att han aldrig behöver ompröva sitt stöd till NATO, svenska JAS-insatser och det Övergångsråd som nu försöker ställa ut libyska näringar till auktion på ”världsmarknaden”.

    Börje Schellin

  2. Börje,
    Om det blir alltför tröttsamt kanske du inte ska känna dig tvungen att läsa mina bloggar.
    Det är lika tröttsamt att lyssna till alla som inte kan läsa innantill och pådyvlar mig åsikter som jag inte står för och aldrig har förespråkat. Det finns ett otal artiklar på bloggen där jag(och Göte) förklarar vad vi stödde och stöder i Libyen. Det är bara att läsa (eller läsa om) så kan varje person som inte medvetet förvränger vår position inse att den inte innebär ett rop på Nato eller ja till imperialismens inblandning i den arabiska revolutionen. Vi sa ja till rebellernas begäran om hjälp utanför Benghazi och till skyddet av hamnen i Misrata. Utan den hjälpen hade Khaddafi suttit vid makten i dag och tusentals torterats till döds. Det är inte en detalj att rycka på axlarna åt.
    I Syrien är vi helt emot en insats av utländska trupper men kan inte se varför rebellerna i Syrien inte ska få tillgång till vapen att försvara sig med. Putin generar sig inte för att skicka Assad alla vapen han behöver.

  3. ”Amerikanska militärer har fortsatt tortera fångar i Irak…
    Flera av rapporterna handlar om kränkningar, slag och sparkar, men 42 av rapporterna klassas som allvarligare fall, exempelvis elchocker, vattentortyr och skenavrättningar. ”(Dn, 2010-10-23).

    ”Från en skola som rebellerna just nu använder för att hålla Khadaffitrogna soldater fångna rapporteras om överfulla rum, där över 125 personer hålls instängda i utrymmen så små att de knappt kan sova eller röra sig. En ung pojke som frivilligt ställt sig på Khadaffis sida under de senaste månadernas strider berättade för Amnesty hur han, liggande på knä och med armarna i luften, blev skjuten i knäna efter att ha lagt ner sitt vapen och överlämnat sig till rebellerna.”(SVT.se, 2011-08-26).

  4. Benny,
    Jag känner mig definitivt inte tvungen att läsa er blogg, för att som sektvänstern en gång gjorde förr för att hämta ”näring” för de egna ståndpunkterna.

    I ärlighetens namn läser jag inte ofta det ni skriver, det ger mig inte mycket för att försöka utveckla en linje framåt, men det händer att folk tipsar mig, ibland skickar till mig alster som ni skrivit. Det är dock en märklig inställning du har att jag kanske skulle sluta läsa er! Märklig, men kanske lugnast för er efter ni då slipper alla mot er kritiska röster och slipper få er frid och sömn störd.

    Första gången jag fick ta del av er linje var på det offentliga möte där du var talare.
    (Jag skrev förresten en liten artikel med titeln ”och ändå blir man besviken” som då uttryckte den sorg som jag då kände inför den linje ni presenterade).

    På detta offentliga möte, anordnat av RS, förbundet Arbetarmakt, marxistarkiv och Ordfront som på intet sätt kan göras medskyldiga till era ståndpunkter, så raljerade ni alltså offentligt mot er egen tidnings, Internationalens, ledare som direkt tog avstånd från imperialistisk intervention, samt att ni också gjorde narr av ledarskribenten!

    Ni hängde ut både person och parti inför de övriga partideltagarna och förordade att USA borde kunna bomba väck Khaddafi eller som någon ”skarpsinnig” ur er grupp kom fram till att USA skulle kunna skicka en drönare. Du handskas lite väl vårdslöst med sanningen!

    Nåväl de som läser detta inlägg var inte på detta möte, men vi som är läskunniga, som har läst och läst igen kan bara konstatera att er blogg.

    1, Från första stund stött NATO:s anfallskrig och ihärdigt blundat för de otaliga övergreppen.
    2, Ni har stött den svenska JAS insatsen.
    3, Ni har okritiskt stött övergångsregeringen.

    Mina ståndpunkter framkommer i min text ”och ändå blir man besviken” och i min kritik av Göte med paralleller till hans historiskt skandalösa stöd till Röda Khmererna.

    Det är sannerligen en lång krokig väg ni gått sedan vi kamperade i samma organisation (RMF/KAF/SP) och på 60 och 70 talen verkade för ett störtande av marionettregimen i Sydvietnam, smiskade den bakomliggande ideologin som låg bakom dess herre USA-imperialismens agerande, utan att för den skull duka under för det Nordvietnamesiska ledarskapet eller dess utlöpare i Sydvietnam, FNL eller ge avkall på våra egna ståndpunkter och mål. (Själv blev jag utesluten ur DFFG runt år 1970).

    Det var under den tiden då en tidnings ledarsida uttryckte partiets ståndpunkter som vi i partiet offentligt försvarade. Andra som då Götes stöd till Röda Khmererna stod för den undertecknades åsikt.

    Vi rotade djupt i historien för att rensa ut alla lögner som spridits av Stalinister och som nu ihärdigt upprepades av deras epigoner. Vi drev hejdlöst med deras politiska sick-sackande där varje ny politisk tur bristfälligt söktes döljas genom om och nyskrivningar, genom historieförfalskningar. Vi kallade den för ”The old school of stalinist falsification”.
    En fabricerandets politik.

    Jag förvränger inte era positioner. Jag hörde er på det offentliga mötet och är läskunning.
    Ni däremot tar vid där andra lämnat. Ni förfalskar.

    Bara en sista anmärkning.
    Varför tar ni inte steget fullt ut och i efterhand tar ställning för USA:s angrepp på Irak?
    Utan den hjälpen hade Khaddafi, förlåt Saddam, suttit vid makten i dag och tusentals torterats till döds. Det är inte en detalj att rycka på axlarna åt. (ändrat citat från din text).

    Börje Schellin

  5. Börje,
    Vad bra att du inte känner dig tvungen. Då hade vi kanske också blivit anklagade för att ordonera tvångsläsning. Resten av ditt prat behöver inga kommentarer. De talar för sig själva. Att du nedlåter dig till att pådyvla oss ett stöd (retroaktivt) till USAs invasion av Irak visar att du inte begripit en tiondel av vad som sker i den arabiska världen i dag jämfört med 2003. Men det är ju ditt problem. För övrigt har jag inget problem med sömnen.

  6. Bra då kan vi i alla fall vara överens om att du sover bra.Fortsätt med det!
    Börje

Lämna ett svar