Jag dränkte Gud i jacuzzin .

Inget går upp mot ett bubbelbad då det gäller att sätta fart på hjärnans amatörfilosofiska vindlingar. I går morse kom jag på att det är nog Gud och inte vi ateister som är religionens värsta fiende.

Oändliga i antal är de ateister som med envetet tjat försökt bevisa för en troende vän eller bekant att Gud inte existerar. Varianten –bevisa för mig att Gud existerar så ska jag också börja tro –har också försökts i miljontals samtal.

Men inget hjälper. Den troende fortsätter ändå att tro trots den totala bristen på konkreta och vetenskapliga bevis för Hans existens. Vilka tjockhudade typer.

Det kanske är dags för alla oss ateister som vill frälsa de troende från tron att inse att de inte behöver några bevis på Hans existens för att tro. De bara tror oavsett att det vare sig finns ett DNA eller ett foto av Honom att visa upp. Sådan är tron.

Därför blev jag riktigt febril när bubbelvattnet som masserade min kropp tydligen också satte fart på det som skvalpar omkring innanför skallbenen. Genial idé. Om man i stället bevisar att Gud existerar då dör ju religionen. För man kan ju inte tro på något man vet existerar. Något som bevisats i vetenskapliga undersökningar tror man inte på. Man vet.

Så de som kallar sig ”kreationister” är egentligen religionens värsta fiender. De påstår ju att deras teorier är minst lika vetenskapliga som utvecklingsläran. De borde få statliga forskningsbidrag. Livet är för komplicerat för att ha kunna uppstått spontant, säger de. Om de därför lyckades bevisa att ”något” har skapat den värld vi lever i då kommer Gud som skapare att omvandlas till en vetenskapligt bevisad källa till livet. Då kan kyrkorna, moskéerna och frimicklarnas tempel stängas och portnycklarna slängas i havet.

Äntligen. Eller….? Kanske det är rötmånaden som jäser hjärnan, Inte bubbelbadet som får den att sprudla.

Media: DN1,DN2,DN3,DN4,DN5,

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

3 reaktion på “Jag dränkte Gud i jacuzzin .

 1. hej Benny

  begreppet skola kommer från skolastikerna, en grupp hos katolikerna som studerade bibeln med en historisk-vetenskaplig ansats, om jag inte minns fel; alternanativt utvecklades de åt det hållet med tiden. Denna ansats leder så småningom till insikten att människor skrivit bibeln, och muslimerna behöver den nu. Det tog några hundra år…
  Sen skrev skäggiige farbror Kalle sin tjocka bok, en spinnoff-produkt:)

  Själv klämmde jag tegestenen ”den kristna kyrkans historia”, den ger helt nya insikter vad det gäller tidig europeisk historia för mig. Särskilt de ortodoxas bekymmer är ju helt obekanta, det gäller mer än den heliga treenighet och den heliga ande, duvan vid altaret du säkert sett. Ryssarnas alfabet tex.

  Vi besökte Verona igår, och ramlade in i kl 6 bönen i domkyrkan. Den hölls i ett sidokapell; 30 pers i en 2000 personers domkyrka blir ödsligt. Religionsfrågan löser sig själv i väst. Imamerna bör stå på tur.

  31° vid poolen, kaffe, mat och glass som den ska 🙂

 2. Vadå en Gud, det kanske finns flera? Kan vi vara säkra på att Jahvé enligt psaltaren 82 lyckades ta död på alla andra konkurrenter. Det kanske är en bluff. De aknske strider än. Dessutomm ansågs Jahvé av vissa israeler ha en hustru Asera. Mot religiösa kan man väl vara lite provokativ och hävda att om det finns någon gud så är dom minst två.

Kommentera