Assads fejkade «terrorister ».


Ännu en gång har regimen i Damaskus bevisats stå bakom ett fejkat attentat som tillskrivits ”terroristerna”.

Den 27 juni ägde en explosion rum vid Romanska bågen på Högra gatan i Damaskus. En butik förstördes och fyra personer dog.

Den skadade butiken som visades upp i regimens media

Regimens media förklarade omedelbart att det handlade om en självmordsbombare. Nyheten spreds omedelbart utan någon verifikation av internationella media inklusive av det bekanta Syriska Observatoriet för mänskliga rättigheter baserat i London.

Det skulle snart visa sig att det hela var ett av regimen iscensatt attentat, ett i raden av många. Oturligt nog för Assads propagandamaskin publicerade man ett foto av ”självmordsbombaren”. Iranska media, som alltid lägger på ett lager, påstod att ”terroristen” hade en kompis med sig som överlevde och som satt hos säkerhetspolisen i förhör. Tur för kompisen att han inte existerar. Tortyr hos säkerhetspolisen är inget att stå efter.

Här syns granaten bakom ”terroristens” rygg ögonblicket innan den exploderar

Att kompisen inte finns beror helt enkelt på att ”självmordsbombaren” visade sig vara en kristen person anställd på Syriens Television och som råkade befinna sig på fel plats vid fel tillfälle. För han dog nämligen av en granat som exploderade strax bakom honom. Det kunde lokala aktivister bevisa genom att visa upp film som tagits av en lokal övervakningskamera utplacerad på välgörenhetsorganisation Al-Ishans lokaler. På bilden ser man granaten i siluett mot ryggen på ”terroristen” ögonblicket innan den exploderar mot gatan och dödar mannen.

Den döde ”terroristen” hette Housam Choukri Sarhan och var av grekisk-ortodox konfession. När sanningen blev känd tvingades den statliga teven att ta bort bilden på ”terroristen”. För mycket är för mycket. Men historien, utan foto, fick ligga kvar. Inga utländska media har valt att ta tillbaka sina rapporter om ett attentat av en ”självmordsbombare” den 27 juni på Högra gatan i Damaskus.

Den döde ”terroristen” var av grekisk-ortodox tro och anställd på Syriens TV.

Kanske granaten var ett misstag från arméns sida. Men med tanke på att förbanden inne i Damaskus sägs tillhöra arméns elit är det inte troligt. Däremot är det mycket troligt att regimens specialenheter inom säkerhetstjänsten ligger bakom. Den har redan visat vad den duger till. Att organisera attentat som sedan tillskrivs motståndaren är inget nytt från dess sida. Redan under den syriska militärens närvaro i Libanon gav säkerhetstjänsten prov på sina färdigheter.
De senaste två åren har den ena efter den andra massakern avslöjats vara ett led i regimens försök att driva på motsättningarna mellan olika religiösa grupper. Det är bedrövligt att internationella media inte ställer sig mer tvekande till innehållet i de depescher de sprider.


 

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

4 reaktion på “Assads fejkade «terrorister ».

 1. Benny, har du verkligen läst igenom vad du precis skrev? Jag har verkligen svårt att förstå hur en normalt fungerande person bygger upp storyn på saker som iranska medier lägger upp och vad som sägs här och där i olika lokala medier i Syrien. Folk i Syrien dör av hunger, bomber, knivhugg, de bortrövas sina hus och de ser hur hela deras och nästa generationens drömmar blir som svarta moln, och du sitter och slänger ur dig dumheter. Är det verkligen du som har skrivit texten?? jag hoppas verkligen inte, för även om dina åsikter om det som händer i Syrien är rent ut sagt fördärvliga så har jag åtminstone förhoppningen att du förstår när man har nått botten vad gäller sättet att skriva om en sån känslig konflikt.

  Vad jag inte förstår är att du inte har respekt för större delen av Syrien befolkning som vill ha fred. Den delen av befolkningen som dödas och torteras av rebellerna som instiftar sharia lagar i varenda gränd. Varför skriver du aldrig om alla granater som rebellerna skjuter ner mot jaramana, dwelaa, bab touma, bad sharii, qassaa, al hamadie, homs el gharbie, halab el gharbie. Alla tusentals människor som bortrövades sina hur för att rebellerna ansåg det som deras ”krigsbyte”.

  Man blir som Syrier så jävla förbannad på att läsa hur du sitter propagerar för krig när det enda folk vill nu är fred!

 2. Syrienforum, (du heter väl inte så?) du pratar mycket om ”terroristernas” många hemska dåd. Men om regimens flygbombningar (och annat) har du tydligen inget att säga.
  Nu handlade den här storyn om en enda sak: regimens vana att fejka bombdåd och sedan bygga en story om ”terroristernas” angrepp. Det är inget jag hittat på. Den grekiskt -ortodoxa mannen presenterades av statliga media som en ”självmordsbombare” när han i själva verket var ett offer för en set-up från säkerhetstjänsten.

 3. Alla vill ha fred, frågan är vems fred. Det är regimen som för krig mot folket, det är regimen som ställer folket mot väggen. Regimen är ett slags affärsintressen i kriminell monopolställning, sannolikt formerad efter traditionella, dvs bl.a. etniska grunder.

  Det är oerhört sannolikt att den mesta terrorismen i världen är institutionell, dvs utförs av olika säkerhetstjänsters personal, antingen i tjänsten, eller privat, men med sin professionella kunskap verksam. Syriens regim är sista resten av sovjetunionens politiska dominans i arabvärlden, den har säkert en stabil grund av importerade beprövade KGB-metoder, med nyuppförd våning av waterboarding och andra amerikanska metoder ovanpå. Att den syriska regimens egen säkerhetstjänst står för en stor del av självmordssprängandet är faktiskt självklart. Eftersom motståndet mot regimens av regimen klassificeras som ”terrorism”, befrias ordet från sin innebörd. Det har kommit på modet bland åtskilliga postsovjetiska regimer att kalla just protester mot deras kriminella styra ”terrorism”.

  För att ge ordet sin innebörd tillbaka kan man bara deklarera, ”Assads regim är terrorister”. Det är de nämligen, rent bokstavligt. Det är Assads regim som använder terror mot civilbefolkningen för att skrämma den till tystnad, det är den som använder stridsvagnar och attackflyg, en gång i tiden byggda bortom Ural för att invadera västeuropa i en dimma av nervgas och radioaktiv smitta, mot vanliga bostadskvarter, brödköer och postkontor. Terrorism är att skrämma folk till tystnad genom massivt, slumpvis övervåld mot civila som terroristen anser tillhör motståndarsidan. Det är just det Assads regim gör. Kriget har startat just därför att Assads regim gör som den gör, det är kriget grundval,

 4. Hej sl,
  Helt ense,

  ha en bra fortsättning på sommaren.
  Jag är kvar i Timrå fyra dagar till. Sedan tillbaka till Bryssel igen.
  mvh

Kommentera