Vita Huset beslutade om tortyr.

Den amerikanska tv-kanalen ABC avslöjade i dagarna att det omedelbart efter 11 september bildades en arbetsgrupp i all hemlighet i Vita Huset. Under Condoleezza Rices ledning diskuterade Dick Cheney, Donald Rumsfeld, Colin Powell, John Ashcroft och CIA-chefen George Tenet vilka förhörsmetoder som skulle tillåtas mot misstänkta terrorister. Enligt ABC gick de sex höjdarna in i detalj på förhörstekniker som allmänt betraktas som tortyr, som exemelvis slag, förhindran att sova och också den beryktade water-boarding (simulerad drunkning). Endast justitieministern Ashcroft verkar ha vänt sig emot gruppens beslut.

-Varför talar vi om de här sakerna i Vita Huset? Historien kommer inte att dömma oss milt, lär Ashcroft ha sagt till nära medarbetare. Som bekant blev han inte långvarig på posten som justitieminister. Dick Cheney såg till att han sparkades i all hast.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Lämna ett svar