New Labour kollapsar – Blair köper lyxslott

Dagen efter att Tony Blairs skapelse New Labour nära nog rasade samman i kommunalvalen, blev det offentligt att paret Blair köpt på sig ännu en bostad. Redan tidigare har makarna två bostäder i London, ett par lägenheter i Bristol och ett hus i Tony Blairs tidigare valkrets Durham. Den nya egendomen är ett drömslott – som de fick för 60 miljoner kronor. Trots att Göran och hans Anitra vräkte på bra när de byggde sin herrgårdsgula villa i Sörmland hamnade de i strykklass. Ett norrläge när det gäller status. Det som ändå fortsätter att förena Göran med ”sin” Tony blir de gemensamma idealen och drömmarna om ett mondänt godsägarliv.

För Tony Blair är det bara ett Sir från drottning Elisabeth II som fattas. Men adelskapet lär nog inte vara långt borta. Fast det är klart, mellan avgången som partiledare och slottsköpet hann Blair konvertera till den katolska kyrkan och det brittiska hovet ser inte med alltför blida ögon på papisterna. Vem minns inte från historieböckerna hur drottningens föregångare Elisabeth I lät halshugga sin katolska kusin och rival, Maria Stuart.

Intressant?
Bloggat: Svensson,
Läs mer: Tariq Ali i Counterpunch
I vanlig media: DN1, DN2, DN3, SVD1, SVD2, SVD3, SVD4, SVD5,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Lämna ett svar