Ledningen för 14:e marskoalitionen i krismöte

Sammanlagt har elva människor dödats i de strider som hela tider pågår i Beirut. Vid elvatiden på förmiddagen, lokal tid, omringades Saad Hariris residens vid Grand Serajl av milismän från Hezballah. Hariris redaktion för TV-kanalen ”Future” har också tvingats släcka ner, när dess kablar helt enkelt skars av. Kort tid därefter gick generalsekreteraren för 14:marskoalitionen, Fares Soueid, ut i radio ”The voice of Lebanon” och kallade till ett akut möte med alla ledare för denna koalition, som består av de politiska krafter som i förrgår avsatte säkerhetschefen för Beirut Airport och samtidigt deklarerade att Hezballahs eget interna kommunikationssystem skulle bort. Mötet ska inledas nu, 11 00 svensk tid.

Mötet blir helt avgörande för om striderna kommer att fortsätta.

I media: SVD, DN1, DN2, Sydsvenskan,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Ett svar på ”Ledningen för 14:e marskoalitionen i krismöte

  1. Libanon kommer att ga samma vag som Gaza. Det kommer bara att bli samre o samre anda tills maten tar slut. Shimuslimerna tar makten o FN bara tittar pa som dom alltid har gjort i Libanon. FN har tillatit Hizballa att importera 40000 misiler. FN-s roll i Libanon ar bara att ligga lagt o inte gora nagot alls.

Lämna ett svar