Biden-Palin var bara artiga

På direkten!

Fantomen, eller den Vandrande vålnaden är snabb som blixten. Vi kanske inte

alltid hänger med. Men här  ger vi snabba, korta svar eller ser saker på vårt sätt.

Nu ska vi vara snälla

Den mycket emotsedda debatten mellan Joe Biden och Sarah Palin blev en enda lång gäspning. Båda talarna gjorde sitt yttersta för att vara snälla och artiga mot varandra. Ingen vågade attackera svaga punkter i rädsla att framstå i dålig dager. Joe Biden tog inte en enda gång upp Sarah Palins extrema ståndpunkter i  religiösa/moraliska frågor eller hennes utrikespolitiska uttalanden om att gå i krig mot Ryssland över Georgien om det behövs eller att bomba inne på Pakistanskt område efter behag. Joe Biden var så rädd att verka nedlåtande över mister och miss Smith från landet att han inte med ett ord slog ned på Palins demagogi om hockyemorsan som bryr sig om föräldrarna vid rinken.

Sarah Palin hade förberett sig intensivt inför debatten för att undvika den katastrof som många republikaner befarade. Recept nummer ett som övats in under tre dagar på John McCains ranch var tydligt: vad som än händer -keep smiling. Palin har ett trevligt och charmigt framträdande och spelar skickligt på ”jag är en kvinna av folket”, inte en av hermelinerna i Washington, som Joe Biden som valts till senator sex gånger. Svaren på frågor kring den ekonomiska krisen och krigen i Irak och Afganistan var väl inövade. Inte ett ord om att gå i krig med Ryssland.

Därför blev debatten en dokusåpa av mycket medlemåttig kvalitet. Snällt. Oskyldigt. Tråkigt. Inga svar på den aktuella krisen. Och därför utan intresse för utgången av valet den 4 november. Det är nog så att ingen bryr sig vem som är vice-president i USA. Det är bara under George W. Bush vice-presidenten haft stort inflytande eftersom Dick Cheney i stort styrt och ställt med det mesta.

I media: DN1,DN2,SVD1,SVD2,AB,SVD3,

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Lämna ett svar