Anders Borg – Inte mer framsynt än en liten blåmes…

Hellre en

blåmes i boet…

Många vill gärna se Anders Borg som urbilden för de ”nya moderaterna”.Med sin slängiga hästsvans och guldringen i öronsnibben menar de att partiet har fått en ikon för det tjugonde seklet. Så långt borta från Gösta Bohman eller för den del Bo Lundgren som man kan komma.

Han har sagts vara begåvad, rörlig och kreativ. Intelligent, modern och kvick, en ny typ av högerprofil. Kan så vara. Men framsynt är han inte. När det gäller ekonomin har han inte mer framförhållning än vår folkkära lilla blåmes. Denna pyssling i mesfamiljen, som bara får vågen att darra till lite och stanna på elva gram, denna lilla dununge i dessa stora mänskliga sammanhang kan ändå lätt förutse när hösten är på gång. Dagarna blir helt enkelt kortare och temperaturen faller. Blåmesarna ser över sina bon och lagrar upp med fröer och döda insikter.

Men när världens stora ekonomier i full fart och samtidigt var på väg in i recessioner som nu hotar att fastna i depressioner. Då. Ja, då såg Borg ingenting. När han gick fram med höstbudgeten i slutet av september, då visste varenda ekonomiskt intresserad människa, med lite vanligt förnuft, att Sverige också snabbt skulle rutscha utför.

De ekonomiska efterskalven och flodvågorna efter jordbävningen på Wall Street skakar och sliter naturligtvis särskilt svårt i den svenska ekonomin, som är enormt exportberoende. Att Borg först nu varnar för en svensk recession samt berättar för oss att det är många varsel där ute på våra arbetsplatser, liksom att Sverige väldigt mycket lever på sin export, det känns inte precis som en nyhet.

Nej, hellre en blåmes i boet än en Borg utan ens utsiktsgluggar…

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

I pressen: AB1,AB2,SDS1,SVD1,SVD2,DN1,AB3,

3 svar på ”Anders Borg – Inte mer framsynt än en liten blåmes…

  1. Småfåglarna som samlar under sensommar och höst sparar dessutom för att äta upp det sparade under hårdare tider, under vintern. De sparar inte bara för sparandets egen skull, som verkar vara Borgs något förvridna uppfattning: ”Vi ska ha överskott för att vi ska ha överskott – så det så!”

  2. Pingback: Dumbommen Anders Borg | Svensson

  3. Pingback:   Arbetarklassen ska inte betala kapitalismens kris — Mullvaden

Lämna ett svar