Carl Bildt ute och flyger

Carl Bildt

ute och flyger…

Som vanligt är Carl Bildt ute och flyger. Hans blogg, ”Alla dessa dagar”, är egentligen bara en trist loggbok över avgångar från och ankomster till olika flygfält. Han listar också vad han äter och vilka betydelsefulla människor han träffar. Ibland tappar han gardet och kommer med något sabelhugg riktat mot farfars fars ärkefiende Ryssland. Annars är det ont om blod och begåvning i loggarna. Eller vad sägs om dessa rader från i går:

”På State Departement blev det sedvanligt samtal med utrikesminister Condoleezza Rice, med utsikterna för fredsprocessen i Mellersta Östern i centrum…I hela området mellan Palestina och Punjab klickar klockan i en rad mer eller mindre explosiva frågor. Men den kanske viktigaste av alla dessa är just denna. Skiftet i Washington måste innebära kontinuitet i engagemanget i denna fråga.”

Kontinuitet? Åtta år med Bush har förvisso inneburit kontinuitet. Ett konsekvent och hundraprocentigt stöd för Israels rasism och fortsatta expansion i regionen. När nu Bush`s sista dagar vid makten snart är räknade blir facit ett fullständigt fiasko. Av ”Fredsmötet i Annapolis”, som skulle ha inneburit en fredsuppgörelse innan maktskiftet i Vita Huset, blev det noll och intet.

Är det denna kontinuitet som ska fortsätta?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Lämna ett svar