Thailands gula i svartvitt

Svartvita bilder av gula segrare

Vid flygplatsen Don Muang fanns inga poliser-bara gula vakter

Det gick som väntat. Konstitutionsdomstolen spelade militären och den ekonomiska eliten i händerna genom att upplösa de tre regeringspartierna. Men PPP har redan skapat ett nytt parti och säger att de ska kalla samman parlamentet för att tillsätta en ny premiärminister ur den egna majoriteten. Det var ju inte precis vad det gula PAD tänkt sig och knappast militären heller. Därför kan det redan nu sägas att nya vändningar väntar i Thailand. För de rika och de gula i de rikas ledband kommer inte att nöja sig med en ny regering av PPP-personligheter samlade bakom ett nytt partinamn.

-Det här är klasskrig, som en arméofficer på flygplatsen Don Muang sa till min vän.

Nu på morgonen svenska tid har de gula påbörjat evakueringen av flygplatserna. För de 150 000 turister som vill åka hem är det goda nyheter.

*****

Ibland har man tur. Med en gammal god vän boende i Bangkok behöver jag inte nöja mig med pressens bilder. Min vän som gärna vill få kontakt med bildbyråer med intresse för situationsbilder kan kontakta honom via benny.asman1@gmail.com

Glada miner efter domstolens beslut. Hur länge?

Mindre munter anhängare av de gula

Alla vill visa sin kärlek till Kungen

Vatten saknades inte under ockupationen-bara vett.

Yngre och äldre turas om att vila.

I media:DN1,SVD1,SVD2,Sydsvenskan,ST,

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Ett svar på ”Thailands gula i svartvitt

  1. Pingback: Uttalande från SAC | Proletärbella

Lämna ett svar