När kloakrören brister…

När kloakrören

BRISTER

Gamla tiders rännstenar är borta. Där folk bäst de kunde fick trampa i allt som slängts från pottor och slaskar. Med en lätt spolning försvinner både skit och lukt elegant ut ur vår värld, ner i sina kloaksystem och bort för att tas om hand av ett renhållningsverk.

Flödet är utom synhåll och luktfritt. Vi kan för säkerhets skull spraya lite i toastolen eller hänga dit lite tallbarrsdoft.

Men när kloakrören brister. När smeten av avföring, urin och dasspapper väller ut, riktigt jäser och bubblar. Då stinker det. Då stinker det verkligen skit.

Så känns det med internfilmen från en polispiket vid Rosengård. Det här rasistiska skitsnacket skulle aldrigt läckt ut till offentligheten. Stanken är avskyvärd.

Jag skulle inte ha blivit förvånad om polisernas språk hade varit ovårdat. De var i en utsatt svår situation. Hade de vräkt på med något i stil med ”Den lille jäveln ska vi ta”. Eller ”förbannade skitstövlar”, då hade i vart fall inte jag blivit särskilt upprörd. Men nu gapar picketpoliserna om ”den lille apejävlen” och en man frågar kollegorna om ”han ska steriliseras”.

Detta är rasism. Hundra procent ren rasism. Självklart använder poliserna samma skitsnack när de jobbar i yttre tjänst. Språket slår då hårdare och lämnar mer bestående men än batongerna. De poliser som nu kan identifieras ska naturligtvis inte mer jobba med människor. Kanske de kan omplaceras till något samhällsnyttigt? Varför inte till att rensa och underhålla avloppssystemen i Malmö kommun?

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

I Pressen:DN1,SVD1,SDS1,SDS2,SDS3,SDS4,SDS5,AB1,

Bloggare:Jinge,

Ett svar på ”När kloakrören brister…

  1. Och du står för idioti. 100% ren idioti.

    Och du kan inte ens stava till piketpolis. Och det var inte ens piketpoliser på filmen…

Lämna ett svar