Israels kolonier växer ständigt

Bosättningarna växer exponentiellt

Ibland räcker det med ett diagram, en kurva, en tabell för att sprida ljus över lögner och taskspeleri.

-Vi är för en tvåstatslösning.

-Vi är för fred, men det finns ingen att förhandla med.

-Våra bosättningar växer bara genom en naturlig befolkningsökning.

73 000 nya bostäder ska byggas på Västbanken

Mantrat ovan repeteras till leda av den israeliska statens härskare. USA och EU nickar med bakom smärre frågetecken. Ingen politisk ledare säger rentut att allt är lögn, att målet är ett Israel utan palestinier. De kan på sin höjd få leva i reservat, bantustans, under total Israelisk kontroll. De nya ledarna i Tel Aviv kommer att göra detta ännu klarare än företrädarna.

Regeringen planerar att bygga 73 000 nya bostäder på ockuperat territorium och enligt Fred Nu har den redan gett 15 000 byggtillstånd. Information som inte förnekas av regeringen.

Att total bosättning i de ockuperade territorierna alltid varit en politisk målsättning visar nedanstående diagram. Att det inte handlar om ”naturlig befolkningstillväxt” visar ju diagramet tydligt. Om det trots allt vore fallet då hamnar nog de israeliska bosättarna i en klass för sig vad gäller nativitet.

I media: DN1,SVD1,SVD2,DN2,

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

11 svar på ”Israels kolonier växer ständigt

 1. Var är statestiken över allt illegalt palestinskt byggande. 2 nya städer på västbanken.

  Det finns ingen laglig gräns endast en stilleståndslinje. Land för fred. Betyder inte land för krig. För fred måste båda parter vilja ha fred. Hamas grundades 1988 för att ersätta Israel med en en strikt islamisk stat.

  Se hur det gick i Gaza. Med ett Hamastan på Västbanken måste det finnas rum för gränser. Realistiskt kan de inte gå genom Jerusalem . Jericho var en gammal judisk stad. Raketerna når nu 4 mil. Med Israel 1 mil brett hur kan det försvaras.

 2. LIka,
  Vad pratar du om. ”Illegalt palestinskt byggande”. Sedan när blev det förbjudet för ett ockuperat folk att bygga bostäder. Enligt allmänt accepterade krigslagar är det däremot förbjudet för en ockupationsmakt att bygga permanenta bosättningar.
  För övrigt är det med dig som med alla likasinnade att ni ser Israel som den attackerade parten och ”araberna” som den attackerande. Med den typen av visir kommer ni aldrig att förstå varför fred är en omöjlighet så länge Israel ockuperar palestinskt land och strävar efter att utvidga en rent judisk statsbildning. Då kan ni inte heller se hur ledare som Liberman och Bibi planerar att kasta ut de 1,5 miljoner araber som bor i Israel. Att de knappast kommer att lyckas är en annan sak.

 3. Så medan Israel tjafsar om att de inte blivit erkända (en lögn) så tar de en allt större bit av Palestina. Medan de skyller på qassamraketer utvidgar dem sina illegala bosättningar. Politiken är densamma, den ena dagen är det PLO den andra Hamas som får agera antagonist i deras sionistiska propagandaföring.

 4. Pingback: Pierre Schori i ETC | Jinges web och fotoblogg

 5. Vilket land ockuperade västbanken före 1967?

  Om 1,5 miljoner araber får bo i Israel varför måste Västbanken var judenrein?

 6. Benny jag håller med om att de inte kommer att lyckas. Israels araber vill hellre bo under Israel än under Hamas, även om de stöder Hamas.

  Jag håller med om att det inte ser ljust ut för Israel. Hamas i väster Hesbullah och Syrien i norr. Hamas tar över västbanken. Jordan och Saudiarbia i sydost. Egypten i sydväst. Iran stöder Hamas, Hesbullah och Syrien stöd av Iran.Hesbullah och Syrien i Libanon. Växande arabisk befolkning i Israel. FN och största delen av världen anser inte att Israel har rätt att existera som en judisk stat. FN och Världen stöder hellre Hamas än Israel.

  Egypten, Libanon och Jordanien är i stort sett judenrein med världens goda minne. Gaza är judenrein.

  650.000 palestinska flyktingar 1948, har växt till 5 miljoner. Israel har 1,5 miljoner araber. Med Saudiarabiens förslag att ge dessa rätt att flytta till israel kommer judarna att bli minoritet i Israel.
  Och Judenrein?

  Att tro att palestinierna under Hamas skall leva i fred med israel
  är att tro på tomten.

 7. Det skulle vara intressant att få reda på vad Eva tror på, eftersom hon inte tror på tomten! Eller hon kanske inte tror på något annat än att människan är ond av naturen?//Palma

 8. Jag tror på vanliga arbetande palestinier, men jag tror att Hamas och kompani är en ond terrororganisation. Jag tror inte att det kan bli fred och en 2 statslösning så länge Hamas sitter vid rodret.

 9. Tror hon på Amnesty International eller är dom oxå antisemitister, precis som alla andra som kritiserar staten Israel aggerande//Palma

 10. Palma, jag tror inte at Amnesti är antisemiter, men jag tycker heller inte att de är objektiva.

 11. Är dom förda bakom ljuset eller har dom en dold agenda?//Palma

Lämna ett svar