Påsk och bloggsemester

Glad Röd Påsk

Påsken är en märklig högtid. Religionen är ett opium för folket sa Karl Marx. I en beklaglig värld dominerad av krig och klasskamp, våld mot minoriteter och ren misär för flera miljarder här i jordelivet, ger religionen tröst och hopp om ett bättre liv någon annanstans. Påsken är de kristnas största högtid. Då kan de glädja sig och vårda sin tro på att en person steg upp från de döda, lovade att ta på sig mänsklighetens synder för att sedan flyga iväg ut i rymden.

Själv föredrar jag att tro på mer jordnära ting som ett nytt samhälle utan kapitalister och förtryckare, ett samhälle som inte förstör utan anpassar sig till vårt ekologiska system, ett samhälle där egoismen ersatts av solidaritet med medmänniskorna, kort sagt ett socialistiskt samhälle.

Jag tror också på avkoppling och semester. Så nu stänger jag ned min del av bloggen och hänger upp skylten –Stängt på grund av semester. Den tillbringar jag som vanligt i Timrå. Då får min 95-åriga Mor sällskap ett tag.

Jag kommer tillbaka den 17 april. Långt innan dess hoppas jag att min infrysta bloggkamrat i Ale fjäll är tillbaka vid tangenterna och överflödar er med en månads uppdämd entusiasm och skrivklåda.

Glad Röd Påsk På Er Alla.

Det blir ont om påskägg i år

Lämna ett svar