Nu är vi på plats

Åter i Bryssel

Hej alla läsare som tagit sig helskinnade genom Påskens frosserier i ägg, sill och godis. Nu är både Göte, efter tjällossningen, och jag, efter besök i ett snöigt Timrå, tillbaka vid tangenterna. Hoppas ni inte tröttnat på vår blogg under de veckor den lyst –stängt för semester.

Sista april brinner den upp–eller ner.

I går hoppade jag två månader framåt i tiden. Från ett Timrå med djup snö och ogenomtränglig dimma till ett Bryssel där jag möttes av 21°C och blommande syrener och kastanjeträd. I början av juni gör jag ett tvåmånadershopp åt andra hållet. Tillbaka till Timrå med just nyutslagna syrener. Inte så illa. Syrener tål att ses under mer än en blommning.

Nåväl, nog om naturens gång. Nu är det politik det kommer att handla om. Vi går mot ett val av europaparlamentet. Ett val som mer än hälften av vår befolkning inte bryr sig om eller ens vet att det ska hållas. Det känns avlägset och de flesta tycker nog att det inte finns något man kan påverka med sin röst. Det är ju också så så länge som en majoritet resonerar på det sättet. Då kan de välbetalda politikerna och byråkraterna i Bryssel driva sin marknadsvänliga agenda obehindrat.

Därför är det viktigt att bry sig. I det här valet kommer det dessutom att finnas ett alternativ till regeringsalliansens 100%-iga uppslutning bakom den gemensamma marknadens angrepp på alla välfärdsinrättningar, och ett alternativ till s-mp-v-oppositionens 98%iga stöd till samma agenda. Alternativet är litet men ändå naggande gott. För det blir det enda antikapitalistiska alternativet du kan rösta på den 7 juli.

Här på vår blogg kommer du att kunna följa valupptakten både på hemmaplan och ute i Europa där politiska fränder också erbjuder ett antikapitalistiskt alternativ- ett alternativ 100% till vänster .

Rösta på ArbetarInitiativet den 7 juni.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Lämna ett svar