Vreden på Volvo

KITTELN HAR

KOKAT ÖVER…

Leif Johansson, AB Volvos VD, klagar i dag över det kärva läget och miljardförlusterna årets första kvartal. Han beklagar också alla nerskärningar när det gäller personalen och att försöken att hitta ”konstruktiva lösningar” med IF Metall inte har gått i lås.

Självklart har de inte ”gått i lås”. Eftersom han bryskt avvisat de förslag som kommit från företagets verkstadsklubbar. Det är han som har nyckeln och vägrar att vrida om låset. Bättre vore om han beklagade sig över de 35 miljarder som de senaste åren har fått strömma över till aktieägarna i utdelningar.

Innanför verkstadsgrindarna växer bitterheten och vreden över den egna företagsledningen. Nu har kitteln kokat över. Så här säger Dennis Olsson och Christer Lindsjö från gruppstyrelserna på Tuve i Göteborg till Göteborgsposten:

Vi kan inte berätta vad som sägs där inne. Det är åtalbart. Alla är oerhört upprörda. De som borde varslas är den inkompetenta företagsledningen som får bonusar och fantasilöner. Förtroendet är i botten. Samtidigt som företaget ger aktieägarna fyra miljarder kronor så kastar de ut resursen, de sparkar ut arbetarna. Inte en krona satsas på oss. Det är en fruktansvärd stämning. Proppen har gått ur.

Christer Lindsjö, Dennis Olsson och Håkan Johnsson berättar om vreden inne på fabriken…

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

I pressen: DN1,SVD1,SD,

Lämna ett svar