Till botten i Oslofjorden.

Bottennapp i Oslo ?

Nyheten slog väl knappast ned som en bomb. I alla fall inte som de bomber Vita Huset fäller över Afghanistan. Vilka fiender som just nu i direktsändning bombas på Månen är också oklart men Nobelkommitten kanske kan ta med det i sin motivering av fredspriset.

-Barack Obama får Nobels fredspris, ropar just nu stora rubriker ut i världens alla media.

Barack Obama har tänt ett framtidshopp med sina ansträngningar för ett bättre samarbetsklimat i världen, menar nobelkommitten vilket rimmar lite illa med en annan av motiveringarna som lyder:

– Vi har inte gett priset för vad som ska komma, utan för vad som har skett det senaste året.

Så vad är det som skett det senaste året som har så stor betydelse för världsfreden? Obamas tal till olika nationer och religioner har visserligen varit fyllda av vackra fraser och löften. Men det är väl inte tomt prat som bestämt utgången i Oslo? Jo det måste det vara. För när det kommer till konkreta handlingar under de 10 månader Barack Obama varit president finns det inte mycket att fylla Oslofjorden med.

Kriget i Afghanistan har utvidgats. Ockupationen av Irak fortsätter och senaste nytt är att Vita Huset redan låter förstå att uttåget ur Irak ställs på framtiden. Obama har inte gjort en enda konkret gest för att  tvinga Israel till en reträtt från ockuperat land i Palestina. Guantanamo, med sina oåtalade och i många fall helt oskyldiga fångar, är fortfarande öppet och Obama värjer sig med att det är knivigt att veta vad han ska göra med fångarna.

Mannen som gillade bombnedslag och fick fredspriset.

Men är det verkligen ett bottennapp av Nobelkommitten? Det är ett skamligt beslut som bekräftar att dess ledamöter helt saknar förankring i det verkliga livet.

Men det är ju ingen nyhet. För det verkliga bottennappet heter Henry Kissinger. Massmördaren som i Oslo döptes till fredsduva.

I media: DN1,DN2,AB1,AB2,AB3,SVD1,SVD2,SVD3,AB4,DN3,DN4,SVD4,DN5,SVD5,AB5,AB6,

Andra bloggare: Svensson,Jinge,Röda Malmö,Sjöstedt,

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

9 svar på ”Till botten i Oslofjorden.

 1. Hej!.

  Jag betackar mig för era ”anti-amerikanska” åsikter som Ni försöker påtvinga alla andra.

  Det är beklämmande att den här typen av meningslösa anti-amerikanska åsikter får framföras, eftersom det är ett lågvattenmärke i politiken.

  Titta istället på Europa. Vad har vi åstadkommit med EU? Jo, fattigdom, elände, massarbetslöshet och utanförskap och inget hopp om någon förbättring under överskådlig framtid.

  I Amerika får i alla fall folk jobb, de som utbildar sig får faktiskt jobb efter examen, medan här i Sverige och EU så får de utanförskap och massarbetslöshet.

  I Amerika har de något som heter Entry Level jobs, som gör att man inte dumpar människor i utanförskap så som vi gör här i Sverige och Europa.

  Att som Ni sitta och klanka ner på Amerika och Amerikaner så kontraproduktivt.

  Jag har själv bott och gått i skola i Amerika så jag vet mer än många andra om hur det verkligen är i Amerika. Jag köper inte den skit som många skriver i pressen och skriver på diverse blockar. Till skillnad från vissa andra så har jag i alla fall en akademisk examen och en rätt så bred sådan. Dvs, jag kopplar in hjärnan och snackar inte skit och jag tar inte skit från andra heller.

  Nej, USA borde stänga EU ländernas ambassader och kasta ut ambassadpersonalen och förklara dem Persona Non Grata…dvs ICKE ÖNSKVÄRDA.

  Håll politiken ren från Anti-amerikanism. Ni borde gå och lära Er av Barack Obama hur man för sig och hur man talar på ett vårdat och ansvarstagande sätt. I EU så är ju de flesta ledarna inklusive de svenska politikerna totalt inkompetenta. De har ju nästan aldrig någon ordentlig utbildningsbakgrund.

  I USA så är de i alla fall välutbildade. Barack Obama har ju en jurist/advokat utbildning och det har också Michelle Obama.
  Även President Clinton på sin tid hade en Lawschool Degree, dvs jurist/advokatutbildning. Samma sak är det med Vice President Joe Biden. Så dessa ledare är välskolade och inte
  dumhuvuden till skillnad från de avskyvärda ideologerna och demagogerna som finns i tex Sveriges Riksdag och som finns bland ministrar i Sverige och runt om i EU.

  Så sluta snacka skit. Vi vill inte höra era anti-amerikanska åsikter och webbsidor som publicerar anti-amerikanska åsikter borde stängas ner så världen slipper se eländet.

 2. Heja Mikael,

  Med all den bildning och utbildning du besitter kanske du får ett Nobelpris nästa år. Det ryktas nämligen om att ett pris för bästa skämtet ska inrättas. Ditt inlägg ovan ligger bra till.

 3. Mikael skrev: ”Det är beklämmande att den här typen av meningslösa anti-amerikanska åsikter får framföras, eftersom det är ett lågvattenmärke i politiken.”

  Hur tänkte du nu? Vill du förbjuda ”anti-amerikanska” åsikter? Förklara gärna. Du som USA-vän borde kanske ha en större förståelse för yttrandefriheten då landet du så okritiskt hyllar har världens främsta yttrandefrihetslagstiftning…

 4. Allt är som vanligt Israels fel, och USAs fel. Diktaturerna i Mellanöstern är snälla och bygger hat-moskeer över hela Eurabia.
  Allt är vårt fel, vi är usla i Sverige, t.ex, har vi inte några Sharia-lagar här, det vittnar om att vi kränker Terroristerna, Imamerna och vanliga fredliga hat-predikanter vid moskeerna.

  Oj råkade jag sätta in detta i fel sammanhang. Här är Nästa års kandidater: Påven, Usama bin Ladin och Josef Stalin, Lars Ohly och Måna ”Toblerona” Sahlin.

 5. Daniel,
  Jag håller med. Jag brydde mig bara inte om att ta med kommentarer till alla dumheter som Mikael kommer dragandes med.
  Exempelvis är det ju uppenbart nonsens att alla får jobb i USA. De 20 miljoner som just nu är arbetslösa och som vill arbeta, var kommer de ifrån? I dagens NYT skriver exempelvis Paul Krugman att utbildningen i USA de senaste decennierna eftersatts så till den grad att nivån i skolorna inte längre ligger högre än snittet i OECD. Det bevisas också av att amerikanska elever numera inte hamnar i toppen i kunskapstester.
  Mikaels krav på censur och organisationsförbud är för grova för att bemötas. Enda rådet jag kan ge honom är att låta bli att läsa min blogg.

 6. Pingback: Att Obama får fredspriset är en skandal | Svensson

 7. Hålelr med bloggaren, helt obegripligt att Obama får fredspriset. Men sedan Kissinger fick priset är det ju närmast en ren förolämpning mot varje senare pristagare.

  För övrigt verkar Mikael (ovan) leva i en ren fantasivärld och han verkar inte vara ensam där.

 8. Man behöver inte vara ”anti-amerikan” för att undra vad President Obama har gjort för att förtjäna Nobels fredspris..
  Han förstår ju inte ens själv.

 9. Anna,
  det håller jag med om. Att han fick priset säger mer om Kommitten i Oslo än om Obama. Jag tror också att han är ärlig när han säger att han ”inte förtjänat det”.

Lämna ett svar