Kärleksbudskapet som försvann

Ni går till den eviga elden…

https://i0.wp.com/www.sito.org/id/pia/Purgatory.jpg?resize=562%2C430

Det går inte så bra för Sverigedemokraterna i skånska Vellinge. Det kan vi förstå när moderaterna där med sitt tunga kommunalråd Lars-Ingvar Ljungman gör allt för att kopiera uppstickarnas syn på invandring och flyktingar. Så här klagade SD på en hemsida i höstas:

Vellinge kommun var den enda kommun i Skåne där Sverigedemokraterna inte fick några mandat i kommunfullmäktigevalet 2006. Detta berodde kanske delvis på att lokalförening har saknats. En annan orsak kan vara det faktum att moderaterna, som har egen majoritet i Vellinge, bedriver en i det närmaste sverigedemokratisk invandringspolitik.

Men det finns många andra frågor förutom invandringspolitik att ta tag i för det nybildade SD Vellinge. Stärkta av framgångarna i EU-valet, då partiet fick nästan fem procent i kommunen, kommer nu SD Vellinge att verka för att Sverigedemokraterna tar plats i Vellinge kommunfullmäktige efter valet 2010.

Med Ljungman i bakgrunden, men naturligtvis med ”en förstående” inställning till ett hatmöte i Hökinge mot Migrationsverkets beslut att i kommunen hyra ett vandrarhem som sluss för ensamma flyktingbarn, blir det nog svårt för nykomlingarna att vinna några kommunala platser.

Själv är jag inte kristen, men humanist och kan inte låta bli att tänka på Matteusevangeliet med dess välkända stycken om hur en god kristen ska förhålla sig till dessa ”våra minsta”. Bakgrunden till detta är naturligtvis att de högkyrkliga moderaterna i Vellinge konkurrerar med sverigedemokraterna också i valen till Svenska kyrkan om att bäst företräda ”Bibelns sanna lära”, som det brukar heta:

”Ty jag var hungrig och I gåven mig icke att äta; jag var törstig och i gåven mig icke att dricka; jag var husvill och I gåven mig icke härbärge, naken och I klädden mig icke, sjuk och i fängelse och i besökten mig icke… Sannerligen säger jag eder. Vadhelst I icke haven gjort mot en av dessa minsta, det haven I ej heller gjort mot mig.”

För den kristne som inte ger husrum och härbärge åt dessa minsta väntar ingen vacker framtid. Kanske borde moderater och sverigedemokrater, dessa tvillingpartier i Vellinge, tänka på det avsnitt som avslutar detta bibelstycke:

”Gån bort ifrån mig, I förbannade, till den eviga elden, som är tillredd åt djävulen och hans änglar…”

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

I pressen:AB1,SDS1,SDS2,AB2,AB3,SDS2,

Bloggare:AlliansfrittSverige,JanHollis,Esbati,Jinge,RödaGöinge, Svensson,RödaLund,

6 svar på ”Kärleksbudskapet som försvann

 1. et måste väl anses vara upp till var och en att själv få välja om man vill ta emot flyktingar eller inte. Det är precis samma sak som om jag skulle börja skicka räkningar till dig på saker du inte beställt.
  Personligen kommer jag från en liten stad i västra götaland som gick igenom liknande process i mitten av 90-talet. Då en lugn trygg trevlig liten stad där iinvånarna vågade sig ut på kvällarna. Nu är det precis tvärtom…
  Jag tycker att ni som vurmar för att ta emot fler invandrare/flyktingar, (utan att integrera dem), också kan stå för notan själva.

  Rasist är jag inte, varken öppen eller i smyg.( Är av utomnordisk härkomst),

  men tycker trots det att svensk invandringspolitik har havererat fullständigt. Du är varsegod att läsa lite statistik på http://www.scb.se. där kommer du finna statistiken som bidrar till SD’s höga opinionssiffror.

  Det finns olika typer av problem som följer i områden där invandrare bosätter sig. Det kanske vore på sin plats att först åtgärda dessa, och integrera dem vi redan har tagit hit, innan vi tar in ännu fler som vi inte tar hand om.

  Att välkomna flyktingar handlar nämligen inte om att bara ta emot, det handlar om att få in dem i samhället också.

  och så länge inte det finns på politiska agendan, kommer iaf jag motverka den utvecking vi ser idag.
  Jag kommer från västra götaland, idag bor jag i en småländs liten ort. Här avråds folk att gå ut på kvällarna efter kl 21, då risken för överfall och rån har stigit katastrofalt de senaste åren. och det är inte svenska ungdomar som står för den statistiken.

 2. Pingback: Borgarklassens öppna rasism | Svensson

 3. Pingback: Vellingebornas diskreta charm « Röda Lund

 4. Pingback: Den tyste mentorn « Tysta tankar

 5. Pingback: Överklassghettot Vellinge – ett typiskt problemområde « Röda Lund

Lämna ett svar