Maud Olofsson snubblar på sig själv

När man snubblar på sig själv…

Först var det Vattenfall som brast i ”sin kommunikation”. Sedan var det Maud Olofsson.

Frågan är vems ”varumärke” som är mest skadat. Vattenfalls eller Maud Olofssons? Hon har helt enkelt snubblat på sig själv och då är det svårt att komma upp på fötterna.

Först sa hon att hon inte visste något om ansvarsfrågan när Vattenfall köpte tysk kärnkraft. Då sa hon också att Vattenfall inte skulle ta ansvar för en olycka med de reaktorer man hade i drift. Sedan kom hon på att hon som näringsminister och ansvarig ägare borde ha känt till det här byket. Fakta fanns tidigt både i årsrapport och i pressen. Dessutom hade hon insett att ägare till kärnkraft ska ta ett ansvar vid olyckor…

Med dessa nya insikter säger hon nu att hon länge ”anat” det hela. Vilket också omformulerats till att hon ”luftat” sina åsikter internt. ”Man behöver inte säga allt till media…”. Dessutom blev det helt plötsligt självklart att Vattenfall ska vara ekonomiskt ansvarig vid en kärnkraftsolycka…

Det hela kan bokföras som en klassiker. En eufemism eller på vanlig svenska, en förskönande omskrivning. Ett talesätt att använda när någon ljuger:

NN brast i sin kommunikation. Men å andra sidan behöver man inte säga allt till media…

Det är inte lätt att snubbla på sig själv. Maud Olofsson brukar ofta gnata om att den eller den politiske motståndaren ”inte gjort sin hemläxa”. Det lär vi inte få höra mer.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

I pressen: AB1,AB2,AB3,SVD1,SVD2,DN1,DN2,

Andra bloggare: RödaMalmö,Jinge,JonasSjöstedt,AlliansfrittSverige,Schlaug,Etthjärtarött,

Lämna ett svar