Mona Sahlin – låter sverigedemokraterna bli regeringsbildare

Nationell samling

-mot oss löntagare…

Nu är Mona Sahlin i gasen på allvar. ”Nationell samling” var ordet för dagen.

Kommer Sverigedemokraterna in i riksdagen – vilket verkar troligt – och om då samtidigt ”det rödgröna blocket” blir störst – vilket inte är otroligt – lovar hon att ”sondera terrängen” med det blå blockets partiledare för att få till stånd en ”Nationell samling”.

Rödgrönt besök by Socialdemokrater.

Nytt vallöfte från Mona Sahlin. ”Vinner vi valet och har vi då sverigedemokraterna i riksdagen. Ja,  då bjuder jag in Maud Olofsson och Jan Björklund till vår regering”…

Märkligt nog är det då i första hand Folkpartiet och Centern hon vill ha med i sin regering. Två partier som nu i många frågor tycks ha långtidsparkerat sig  till höger om Reinfeldts moderater…

För Sahlin blir då det här med en ”Nationell samling ” ett bra sätt att som statsminister urskulda en än mer uttalad högerpolitik. Mer privatiseringar av den offentliga sektorn. Mer kärnkraft. Mer soldater till Afghanistan. Mer motorvägar. Mer försämringar av anställningstryggheten. Oroliga och besvikna väljare med sina hjärtan åt vänster avspisas då med ett enkelt beklagande: ”Vad ska vi annars göra. Vi måste ha med oss Maud Olofsson och Jan Björklund i båten”….

Sverigedemokraterna skulle däremot inte bli besvikna. De skulle i praktiken vara regeringsbildare och få en regering med en arbetarfientlig politik, vilken snabbt skulle ge dem än större lyssnarskaror.

När det gäller Saab vill Mona Sahlin också ha en ”Nationell samling”. Kring vad? Jag lyssnade noga på vad hon i morse sa i SVT:s frukostsoffa och kokade man ner all retorik till botten, blev bara en enda substans kvar: regeringen måste snabbt lova GM mer fördelaktiga lån. Kring detta krävs Nationell samling. Punkt slut.

Ett äldre infall, från hennes sida, om ”att man inte under en övergångsperiod skulle kunna utesluta staten som ägare” var inte längre aktuellt. ”Finanskrisen är snart över”, menar hon i dag och Saabs försäljning kan då komma i gång. Snabba krediter till amerikanska GM är det som gäller.

Är det inte hög tid att politiska kommentatorer som exempelvis Henrik Brors på DN eller Lena Mellin på Aftonbladet slutar att prata om ”det socialistiska blocket”?

Läs mer om fordonskrisen: Här

I dag hittar du en del fina affischer ”i tiden” hos Röda Lund...

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

I pressen: DN1,DN2,DN3,SVD1,SVD2,SVD3,SVD4,AB1,AB2,AB3,AB4,SDS1,SDS2,SVD5,

2 svar på ”Mona Sahlin – låter sverigedemokraterna bli regeringsbildare

 1. Pingback: Claeskrantz.se » Enad rödgrön majoritet mot den borgerliga alliansens minoritet 2010

 2. Problemet i dag är att Socaldemokraterna har inkvoterat en dagispladdrande nolla som partiledare som skulle medföra en katastrof om hon kom till makten.
  Risken för att detta skall ske är att stora grupper inom S röstar på partiet av tradition sen Tage Erlanders dagar och sen Mona Sahlin ansågs gullig när hon lägger huvudet på sned och blinkar.
  I dag är Erlander och hans politik borta fran Socialdemokratin och Mona Sahlin en pinsam kärring inkompeten för sin uppgift och som inget har att göra på någon förtroendepost vilket hon överygande bevisat..
  De som inser detta hoppar strömhopp från partiet som halverats men om dom som inte ar politiskt intresserade och inte följer med i debatten
  uppgår till mellan 20 till 25% kan partiet ändå komma till makten genom samarbetet med MP och VP.
  Detta vore inte någon katastrof om dom bytte ledare men med Mona Sahlin kvar blir katastrofen ett faktum.
  SD kommer inte att acceptera henne och därför får dom röster då många hellre ser SD i riksdagen än Mona Sahlin i regeringen och därför att de därigenom utgören garati för att en katastrof för landet undviks.

Lämna ett svar