Sarah Palin på språng

-Run, Sarah, Run !!!

.

Jublet ville inte sluta efter Sarah Palins 40 minuter långa tal till Tea-partyrörelsens konvent i Nashville häromdagen.

.

Sarah Palin lämnar inte scénen för gott.

.

-Run, Sarah, Run, rungade det i hallen då de samlade manade den karismatiska Sarah Palin att ställa upp i presidentvalet 2012. Den bigotta, djupt konservativa, medelklassamerikanen utanför de stora metropolerna har funnit sin hjältinna.

.

Tea-partyrörelsen började som lokala möten för att mobilisera det moraliskt rättänkande Amerika mot etablissemanget, mot allt som kan förknippas med överhet och ”big government”, ”liberaler” i New York, moraliskt förfall på västkusten och maktmissbruk i Washington, kort sagt mot den svarta ”socialisten” i Vita Huset.

.

.

I Nashville tog rörelsen ett steg mot att endera bilda ett nytt konservativt parti eller mot att lägga om det republikanska partiets färdriktning. Barack Obamas makttillträde blev droppen som fick bägaren att rinna över för ”verklighetens” folk som Göran Hägglund kallar dem.

.

Om Tea-partyrörelsen ska liknas med något i vår europeiska bild av det politiska landskapet handlar det närmast om ett populistiskt medelklassuppror. Det är mer Glistrup och Ian Wachtmeister än Le Pen över rörelsens budskap. Det är den lille i samhället som slår uppåt mot alla ”lika goda kålsupare”.

.

-Amerika är redo för en ny revolution, ropade Sarah Palin och strålade i sin chicka klädsel som får Maud Olofssons, enligt egen utsago ,  modesta klädkonto på 10 000 kronor i månden att likna fickpengar.

.

Vadå 100 000 $? Du skulle se mitt klädkonto.

.

-Jag vill leva och jag vill dö för Amerika. Partiet som vi kallar Tea-partiet, den här rörelsen, säger jag är framtidens politik för Amerika, avslutade hon sitt tal med. Ett tal som det kostade 549 dollar att lyssna till och som den goda damen tog 100 000 dollar för att ge.

.

Likt alla andra populistiska rörelser kommer säkerligen tea-partyrörelsen också den att falla samman som en dåligt bakad sufflé eftersom dess enda program är att vara emot allt och alla, emot politikerna, emot ”socialisten” Obama, emot ”dödspaneler”, emot allt som luktar annorlunda än den egna armsvetten. Sarah Palin är en tolk som säger högt vad de som inte tänker tänker. För henne själv kan dock rörelsen bli en trampolin inför 2012.

Media: SVD1,

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

4 svar på ”Sarah Palin på språng

 1. Hej kollektivism-religiösa borgar-mördare. Det går inte att kommentera på SvD, så jag kommenterar här.

  Hur kan 5 ord, som är hållpunkter, vilka professionella talare har, jämföras med den teleprompter som Obama har? Att påstå att Palin behöver samma stöd som Obama för att hon mappat grundpunkter i handflatan är ju inte korrekt. fem ord fyller 10 sekunder, inte 60 minuter.

  Hej svejs, borgar-mördare!

 2. Spelar det någon roll om det är en teleprompter, handflata eller ett pappersmanus som man har som stöd? Nej. Det viktiga är vad man säger – och sedan gör.

  Ps. För övrigt ska vi inte mörda några borgare i dag. Vi brukar sätta dem på att skotta snö eller röja sly. En del får skrubba toaletterna…Ds.

 3. MA, de fem orden använde hon inte för talet. Under talet läste hon frekvent från papper som fanns vid talarstolen, titta på videon från det, det är rätt så uppenbart. Orden som Palin skrev i handen och som inte ens klarade att skriva rätt, var för den ”frågestund” som följde, ”frågestund” då frågor redan var utvalda och Palin visste vilka de var.

  Palin behöver alltså stöd för att kunna svara på utvalda frågor från en publik som stödjer henne.

 4. Sarah Palin gave the speaker fee back to the Tea Party.

Lämna ett svar