Ett dygn utan oss

Ett dygn utan oss.

.

Den första mars stannar en del av Frankrike. Ett kollektiv av utländska arbetare manar till ett dygns bojkott av det dagliga livet. För att protestera mot fattiga invandrares arbetsvillkor och dagliga trakasserier från ordningsmakten uppmanar organisatörerna alla invandrare att stanna hemma från jobbet och att inget konsumera.

.

Med protesten vill man visa att Frankrike behöver sina invandrare för att det ekonomiska livet ska fungera och att det rasistiska pratet om  parasitära bidragstagare saknar grund. En dag utan invandrarnas arbetskraft kan få stora konsekvenser på många områden. Vi hoppas att deras aktion kommer att lyckas och kanske kommer tillbaka med mera information efter den 1 mars.

Media: DN1,

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Lämna ett svar