Jösses flickor!

.

Befrielsen är nära…

,

Det är bra många år sedan Gudrun Schyman var aktivist i Marxist-Leninistiska Kampförbundet (MLK). Efter omvägen över Vänsterpartiet har hon de senaste åren i stället bland annat fokuserat på att få upp börsbolagens lönsamhet genom att lagstiftningsvägen kräva en kvotering av kvinnor till företagens styrelser. ”Lönsamheten i de svenska företagen bromsas idag effektivt av att de leds av en samling vita män”, heter det på Feministiskt Initiativs hemsida. Kravet är att ”minst 40 procent av styrelseledamöterna i de börsnoterade företagen ska vara kvinnor respektive män”.

.


På Investors årsstämma hade Peter Wallenberg svårt att värja sig…
.
Men i dag har det kommit en färsk rapport som visar att ”kampen” kanske redan är vunnen. Sedan sju år tillbaka kartlägger Folksam börsbolagens jämställdhetsrapporter och där ser man ”att kvinnorna nu kliver fram mot allt fler styrelseplatser i de svenska börsbolagen”. Nomineringarna i år visar att 37 procent av de nya ledamöterna är kvinnor. Med nytillskotten ser andelen kvinnor i styrelserna i år ut att lyfta till en toppnivå på nära 26 procent.
Befrielsen tycks alltså vara nära. Kampen är vunnen! Dessutom släpper nu alla bromsar när det gäller de svenska företagens lönsamhet. Hur det sedan går med kvinnolönerna i dessa bolag återstår att se…

.
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

I pressen: SVD1,

2 svar på ”Jösses flickor!

  1. Pingback: Jinges Web och Fotoblogg » Juurgårn – Dagens Bild

  2. Oj de va nästan som att häda Marx! Min sambos som är Uska känner sig stärkt av att få chansen//Palma

Lämna ett svar