-Vi bygger vidare.

Abbas i spagat.

.

-När de förstår att Israel är här för att stanna och blir starkare för var dag som går kommer de att ge upp.
Det säger Naftali Bennett som är chef över Yesha Council på Västbanken. Bennett säger att nya byggen nu startat i 80 ”bosättningar” på ockuperat territorium.
De sa han bara ett par timmar innan de så kallade fredssamtalen startade i Washington. Prat om fred i salongerna, de facto krigshandlingar på marken, det är hur läget ser ut för den palestinska befolkningen just nu.

.

Inget verkar kunna stoppa koloniseringen av Västbanken.

.

Abbas har sagt att samtalen avbryts om byggandet i kolonierna upptas igen. Nu är det redan ett faktum innan samtalen ens startat. Vilket blir Abbas svar? Troligen inget alls, eftersom han kan gömma sig bakom ursäkten att Yesha councils beslut är ett svar på Hamas provokation.
Netanyahu å sin sida behöver kanske inte längre ta ett formellt beslut den 26 september om byggstoppet ska förlängas eller inte. Beslutet är redan taget i form av kalla fakta på Västbanken, bulldozers och cementblandare som satts i arbete.
-Det verkliga testet mellan palestiniernas radikala islamism och Israel avgörs på plats av den starkaste och bestämmer vem som ska stanna, sa Bennett. Enligt Bennett ska alltså palestinierna drivas bort från Västbanken om hans sida vinner. Vart ska de då ta vägen?

.

Israels soldater banar väg för schaktmaskiner.

Bosättarna har stöd av en majoritet i Netanyahus regering. Vice premiärministern Silvan Shalom sa i veckan till Reuters att en förlängning av byggstoppet kan spräcka regeringen och leda till nyval.
Det är inte troligt att Netanyahu kommer att sätta sig själv i den situationen. Upp till Abbas att visa sin färdighet i spagatens svåra konst.

.

Media: DN1,DN2,SVD1,SVD2,

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

3 svar på ”-Vi bygger vidare.

  1. Contentan är väl ändå att radikal islamism och sionism måste bekämpas.

  2. Claes,
    Självfallet, eftersom båda vill försvara den egna gruppens intressen på den andres bekostnad.

  3. Tänk att de är så dumma Palestinierna, hade de bara skött sig och inte rört en fena hade där inte funnits så mycket som en endaste bosättningsockupant, de hade inte varit infösta i bantustans, ingen hade stulit deras land. Abbans Palestinier så dumma så.

    Innan Hamas fanns så var det väl ingen som byggde bosättningar och fördrev palestinier från deras land? Allt är Hamas fel hade de inte funnits hade palestinierna kunnat leva lyckliga alla sina dagar utan någon hade etniskt rensat dem från landet deras förfäder bebott sen generationer tillbaks.

Lämna ett svar