USAs kongressval.

Ska Republikanska partiet explodera?

.

Den som när en orm vid sin barm ska inte snopet ropa ut – aj , den bits ju. Det är vad det Republikanska partiet gjort inför fyllnadsvalen till Kongressen i november. I sin iver att använda alla medel för att svärta ned den svarta presidenten har partistrategerna och framför allt finansiärerna underblåst den mest bigotta reaktionära ådra som pulserar i det amerikanska samhället.
I dagarna har drakskörden börjat. Kandidater pushade av den så kallade Tea Party-rörelsen tog hem skrällsegrar i nomineringsval i det republikanska partiet. I delstaten Delaware slog Christine O’Donnell ut partiveteranen Mike Castle, ansedd som en moderat republikan och den enda av partiets senatorer som prioriterar klimathotet. I delstaten New York förlorade Sheldon Silver mot en verklig gaphals vid namn Carl Paladino.

.

Christine O’Donnell efter segern.

.

Både O’Donnell och Paladino fick support från Sarah Palin som tydligen placerar sig inför presidentvalet 2012. För det republikanska partiet är utgången i Delaware och New York en katastrof. Hoppet om att vinna de två delstaternas senatorsposter försvinner i fjärran med de två extremisterna seger. För det handlar verkligen om extremister.
O’Donnells kampanj koncentrerade kring sexuell renhet. I slutet att 90-talet drev hon en kampanj mot masturbation. Hon säger också att det finns vetenskapliga bevis för att Gud skapade Jorden på sex dygn. Vad hon inte berättade för väljarna är att hon under 17 år ljugit och påstått sig ha ett universitetsdiplom och inte heller talade hon om att hon har skattemyndigheterna efter sig för tvivelaktig sammanblandning av den egna ekonomin med valkampanjens.

.Skapades Jorden på sex dagar?

.

Paladino är en riktigt vulgär gaphals. I nomineringskampanjen lovade han att rensa ut i delstatsregeringen med ett baseballträ och menade att mottagare av sociala bidrag borde tvingas hämta ut bidragen i statsfängelserna och få lektioner i hygien.
O’Donnell och Paladino är inga undantag. De människor som sticker upp huvudet ur tekannan har alla religiöst bigotteri och en extremt antisocial agenda. För dem är varje form av social välfärd ”kommunism”. Obamas hälsovårdsreform är ”kollektivism”. Obama är muslim. Obama är kommunist. Det finns ingen ände på galenskapen.
Ändå kan Tea Party-rörelsen köra in ”The Grand Old Party” som republikanerna kallas i en fåra som leder rakt in i träsket. Det mest märkliga med ”tekannorna” är att de har en extremt stark finansiell uppbackning bakom sig. Fox News ägare Rupert Murdoch spenderar miljontals dollar på rörelsen och använder sin slakstation Fox News till att lansera varenda stenreaktionär person som dyker upp. Samma sak gäller de nästan okända supermiljardärerna bröderna Koch.

.

Rupert Murdochs Fox News jublar över O’Donnells seger.

För bara några veckor sedan verkade det klart att demokraterna skulle förlora majoriteten i både Senaten och Representanthuset. Efter ”tekannornas” framgångar verkar det nu mer än troligt att de behåller majoriteten i åtminstone Senaten. I Delaware kan man vinna val inom det republikanska partiet med sexuellt bigotteri mot masturbering men inte valet till Senaten.
Ironiskt nog verkar Obama få en hjälpande hand från de som vill skicka honom ”tillbaka till Kenya”. Det republikanska partiets strateger som trodde att ett NEJ till allt som demokraterna föreslår skulle räcka till en seger i november ser nu med förskräckelse hur det egna partiet rämnar. Som sagt, som man bäddar…

.

Media; GP1,DN1,SVD1,SSD1,

Bloggare: Jinge,

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

7 svar på ”USAs kongressval.

 1. I världens största demokrati, när de får säga det själva, så är det ju bara så, att vill man ha makt så köper man sig det. Så mycket för demokrati alltså.

  Inget TE för mig inte. Tar nog en kopp hederligt arbetarkaffe istället. 😉

 2. Tea- bagger gänget fångar upp berättigat missnöje.

  Värre svek än det Obama utsatte amerikanen för får man leta efter, ger sken av att var progressiv men när man kommer in är det 100 % skattesubventionerad välfärd åt Wall Street och krig på andra sidan jorden, det finns det hur mycket pengar som helst till allt annat som rör bekämpande av arbetslöshet, hjälpa fattiga etc ska det vara 100% finansierat dvs absolut inte addera så mycket som en dollar till underskottet. Wall Street och onödiga krig får naturligtvis addera obegränsat till underskottet.

  Nu är väl det egentligen precis som Tea-baggereliten vill ha det, men effekterna slår mot underklassen och de ser ju hur allt blir sämre runt omkring dem så kommer tea-bagger gänget och ”förklarar” varför det är fel. Nu är det kan man tycka inte en siffra rätt någonstans men problemet är att det finns ingen annan som adresserar och lyssnar på underklassen och deras problem.

  Problemet är inte den galna amerikanska högern i form av Tea-baggergänget, problemet är falskheten och passiviteten hos den sida som påstår sig stå på de svagas sida.

  The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing.

  Och när man inte bara är passiv utan direkt driver en politik som inte ligger så långt ifrån ”evil” blir det inte bättre.

  Som det ser ut i vårt eget val om det går som i en del mätningar kommer Högern att göra ett rekordval som saknar motstycke de senaste hundra åren och kanske landar på över 30%, som hjälp kommer de få en klase småpartier som utvecklat sig till att still till höger om den ”riktiga” Högern, dessa kan får kanske 27%. De riksdagsledamöter som realt kan räknas stå för något som kan kallas Vänster blir en marginell spillra i riksdagen.

  Hur kunde det gå så? Folk är dumma? Förstår inte sitt eget bästa? För ingen skugga kan väl falla på de som sa sig stå på de mångas sida?

 3. Lasse,

  Visst – svek och resten stämmer. Men de som finns i Tea Party-rörelsen är inte där på grund av Obamas svek eller krig i Irak och Afghanistan. De fanns där redan med sina plakat om ”Hussein” Obama redan innan sveket blev uppenbart.
  Tea Party samlar inte fattiga besvikna väljare. Det är till 100% relativt välbärgade genomvita religiösa extremister som ställer upp för dem.

 4. Exakt vilka det är som ger det sk folkliga stödet vet jag inte men jag förmodar att det är i linje med Republikanernas återkomst sen 1980-talet, man vinner stort i det sk heart land med hjälp av religiösa, talkradio etc och det är vanligt folk som röstar på dem. Man vinner i stater som förlorat stort under den omvandling som skett de senaste 30 åren. Med kyrkor och annat har republikanerna en aktiv gräsrotsrörelse. Jag har fått intrycket av att tea-bagger grejen bara är en fortsättning på detta. Att de mer framträdande i rörelsen är cyniker som slår mynt av detta och inte har det minsta intresse av att göra det bättre för dessa människor är det ingen tvekan om. Det är förstås inte primärt Obamas svek som gjort att dessa högerintressen kan fånga upp utan det demokratiska partiets svek och primärt den högerpolitik som drabbat underklassen sen lång tid. Obamas svek eller krig är inte orsaken men bieffekterna som slår mot underklassen.

  Vi får se hur det går i valet om det blir en katastrof för Demokraterna som många tror, vad Obama gjort och inte gjort har förstås betydelse för utgången. Om folk inte vet något annat så nog vet de flesta att det delats ut ofantliga belopp till Wall Street under Obama regimen.

  Obama Press Conference on the Economy: An Exercise in Demagogy and Lies

  That $50 Billion Infrastructure Plan
  I can smell the newest giveaway looming a mile off. The Wall Street bailout, health-insurance giveaway and support of real estate prices rather than mortgage-debt write-downs were bad enough, not to mention the Oil War’s Afghan extension. But now comes a topper: the $50 billion transportation infrastructure plan that Obama proposed in Milwaukee – cynically enough, on Labor Day.

  It looks like the Thatcherite Public-Private Partnership, Britain’s notorious giveaway to the City of London underwriters. The financial giveaway had the effect of increasing prices for basic infrastructure services by building in heavy financial fees – guaranteed for the banks …

  At least, this seems to be President Obama’s hope as he positions himself to become America’s Tony Blair.

  The role of Britain’s New Labor, after all, was to ram through economic programs so far to the right than no Conservative government could get away with them. In the United States it falls to Obama’s New Democrats to shepherd through proposals that Democrats would vote down if the Bush-Cheney Republicans had tried to enact them. …

 5. Pingback: Jinge.se » Obehaglig kampanj inom Vänsterpartiet

 6. Politiskt törs jag kommentrera dig, utan att klämma tår. En riktigt bra inblick i det borgerliga klasslägret, må jag säga/Boose Almunger Luleå

Lämna ett svar