Dansk Folkeparti vill förbjuda Aljazeera

.

Sverigedemokraternas politiska idol Pia Kjaersgaard från Dansk Folkeparti ville först förbjuda paraboler i invandrarområden.  I sak ville hon egentligen förbjuda bilder och kommentarer som ger en kritisk syn på Isaf/NATOS: s krig i Afghanistan. Där många danskar dör i det vettlösa kriget. Det var i lördags i en intervju med den danska tidningen Berlingske Tidene som hon kom med sitt förslag. Förbudet skulle göra det omöjligt för hyresgästerna att se de arabiska TV-kanalerna Al-Jazeera och Al-Arabia som enligt henne står för ”indoktrinering från Mellanöstern” med konsekvens att också tittarna i Danmark blir ”inpyrda med hat” mot Danmark och den västliga världen.

.

.

.

”Vi bor i Danmark. Inte Nordkorea eller Kina. Här har vi yttrandefrihet, som Kjaersgaard annars brukar prata om. Men nu vill hon att yttrandefriheten bara ska gälla för dem som delar hennes åsikter”, blev repliken från socialdemokraternas Henrik Dam Kristensen och många andra.
Kjaersgaards politiska taktik är att skärpa motsättningarna mellan ”gammeldanskar” och människor med rötter i muslimska länder. När hon nämner Al-Jazeera och Al-Arabia i samma mening blandar hon dessutom äpplen med ruttna päron. Al-Jazeera är en global TV-kanal, baserad i Qatar. En borgerligt liberal kanal med en enorm betydelse för sekularisering och demokratisering av Mellanösterns bälte med dess olika former av kapitalistiska diktaturer. Obeslöjade kvinnor har en given plats i kanalens sändningar. Själv försöker jag se åtminstone en nyhetssändning varje dag av dess engelskspråkiga upplaga. Många reportage är helt unika. Inte minst visar man upp bilder av ISAF/NATO:s vettlösa krig i Afghanistan. Det krig som leds av NATO:s chef, dansken Anders Fogh Rasmussen. Al-Arabia är den mediala motpolen. Kanalen drivs med pengar från den wahabistiska saudiska dikaturen – en viktig samarbetspartner för NATO. Som ett sätt att bemästra inflytandet från Al-Jazeera…

.

Fil:Rasmussen25042007.jpg

.
NATO-chefen Anders Fogh Rasmussen

.

Efter lördagsintervjun i Berlingske blev det ingen söndagspromenad på Ströget för Sverigedemokraternas partner. Hon fick i stället springa politiskt gatlopp och tvingades att backa. Vad ville hon mer förbjuda? Skulle det finnas olika yttrandefriheter i Danmark, kopplade till var man bor? Paraboler i en stadsdel. Men inte i en annan. Hur skulle hon göra med internet? I USA där Al-Jazeera inte är förbjuden, men väl har svårt att hitta kommersiella distributörer, där tittar man på kanalen via datorer. Självklart skulle det bli sak samma i Danmark…
Men Kjaersgaard har inte gett upp. Åsiktsfriheten gäller bara för hennes åsikter. Hon hoppas i stället att arabiska TV-kanaler ska stoppas genom att deras satellitsignaler ska brytas genom lagstiftning.
”Pia Kjaersgaards vendetta mot islam kan leda till ett nordkoreanskt samhälle”, säger Per Clausen från danska vänsterpartiet Enhedslisten. ”Hon vill förhindra danskar från möjligheten att se ut över världen från en arabisk synvinkel. Det är inte bara i strid med danska traditioner när det gäller yttrandefrihet utan också ofattbart dumt. Alla behöver vi få vår världsbild utmanad”.
Nu återstår att se vad Jimmie Åkesson ska säga. Varför skulle Folkepartiets svenska eko utebli i denna fråga?

.
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

I pressen: SVD1,SVD2,SVD3,SVD4,SVD5,SVD6,DN1,DN2,DN3,DN4,DN5,SVD7,

5 svar på ”Dansk Folkeparti vill förbjuda Aljazeera

 1. En av få gånger jag är överens med er. Klart att yttrandefriheten måste gälla. Men måste dock få ställa en fråga, var det inte så att svensk vänster (S och dåvarande VPK) var emot etablerandet av satellitkanaler och då med motiveringen att det skulle innebära att svensk vänster (staten) förlorade kontrollen över informationsflödet till folket? Finns ju en del rätt underbara citat från mitten av 80-talet sparade från t ex Olof Palme om detta.

  Sedan fick naturligtvis Jan Stenbeck helt rätt när han sa att ”teknik slår alltid politik” som genmäle till Palme. Och denna gång så arbetar alltså tekniken i er favör. Oavsett vad Pia vill så gäller ”teknik slår alltid politik”. Så hon kan gapa bäst hon vill. Och liberalismen sprids ytterligare runt världen, vilket gör den till en bättre plats!

 2. Är det inte bättre att förbjuda Pia Kjaersgaard?

 3. Haha, jaså det är liberalism de kommersiella TV-kanalerna sprider. Trodde mest att det var vanlig hederlig fördummande dynga.

 4. Snubbe,

  Vad är hederlig dynga? Det låter minst sagt motsägelsefullt.

 5. Har tröttnat så jävla mycket nu på SD och DF. Vill försöka förstå dem men de verkar ha stannat upp i utvecklingen. Länder som Sverige och Danmark finansierar krig mot s.k ”terrorismen” när de egentligen finansierar FÖR terrorism. Då ska de fan i mig förvänta sig att det kommer flöda in flyktingar in till landet, så klart. Och då är det Sveriges och Danmark SKYLDIGHET rakt av att de tar emot flyktingarna. Fan asså!
  Peace, Love and Understanding!
  One Love
  P.S Liberalismen är den som tar kål på vår underbara jord. Det är den som gör vår jord till ett helvete, ökar klyftorna mellan fattiga och rika, världen över. Men som sagt människan är för dum för att kunna förstå sådant, speciellt politiker och inte minst sagt dess anhängare, frid!

Lämna ett svar