Svenska Dagbladet,Politiskt inkorrekt och Sverigedemokraterna

.

.
Enligt Göteborgs-Postens Peter Linné var det Säpo som låg bakom razzian mot fyra familjer i Göteborg. Alla med rötter i Palestina. Det ”var Säpo:s hemlige agent i kommenderingsledningen som tog emot uppgifterna och som därefter hade det reella inflytandet”. Bland annat ”krävde och tillsatte” Säkerhetspolisen ”en ny åklagare”. När det sedan visade sig att de grova övergreppen var fullständigt grundlösa fick polisen i Göteborg ”tvätta Säpos byk”. Riksenheten för polismål utreder det hela. Men vi lär åtminstone inte på ett bra tag får reda på vad Säpo hade för underlag för sin blixtaktion. Kanske ett tips från den amerikanska säkerhetstjänst som arbetar i Sverige?
Avgörande fakta kommer att hemligstämplas av säkerhetsskäl.
Men nog vore det på sin plats att Svenska Dagbladets Claes Arvidsson bad om ursäkt för sin skandalösa ledare den 1 november. Där påstod han frejdigt att ”i lördags skulle ett attentat genomföras i Göteborgs city, kanske i Nordstan. Innan det smällde han dock polisen före med sin razzia”. Hans egen tidning har på nyhetsplats dementerat alla uppgifter om att det skulle ha funnits ett terrorhot. Alla misstänkta är rentvådda från anklagelser. Men Andersson håller tyst.
Det avskyvärda med Arvidssons ledare var ändå inte att han hade fel om fakta. Sådant händer. Nej, det vidriga med hans påståenden var att han, med fria associationer och genom ett bestämt urval av händelser länkade det påstådda terrorhotet till muslimer i allmänhet och kriget i Afghanistan i synnerhet.  Han jobbar med det retoriska knepet, ”guilt by association”. Familjerna i Göteborg kunde förväntas vara skyldiga därför att andra muslimer är eller påstås vara det. Här har jag saxat en större avsnitt från ledaren.
.

.

.
Ledaren i sin helhet.

.

Får vi tro Aftonbladet ska en favoritsida på nätet för den häktade Peter Mangs i Malmö ha varit ”en sajt som står Sverigedemokraterna nära”. Sajten är troligtvis ”Politisk inkorrekt” (PI). Eller något av syskonen på nätet som är ännu värre.
”Politiskt inkorrrekt” har haft och har en exempellös framgång på nätet. Den har oerhört många besökare och presenterar sitt noga urvalda nyhetsmaterial så att läsarna fås att tro att kriminalitet, våldtäkter och mord i nästan alla fall begås av invandrare. Framförallt då invandrare med muslimsk tro eller från länder där islam är förhärskande. Här gäller mottot ”guilt by association” för varje artikel. Om Peter Mangs fått en skev världsbild genom läsning av denna sajt vet vi inte än. Det är inte ens klart att han är skyldig. Men det kan vara så och många andra betraktar dagligen livet genom sajtens deformerade linser. Den vecka när 23-åringen i Örebro erkände sju kvinnoöverfall och misstänks för fler, då var det inte politiskt korrekt av Politiskt inkorrekt att skriva om detta. Detta trots att han kan vara landets grövsta sexförbrytare genom tiderna. Har man ett namn som klingar svenskt,  likt ”Hagamannen” i Umeå, Niklas Lindgren, är det inte mycket att orda om på PI:s hemsida. Liksom vardagslivet för de 700 000 svenskar med utländsk bakgrund som går till sina jobb i Sverige och ser till att det här landet överhuvudtaget inte störtar samman…

.

.
Har man Politiskt inkorrekt som sin huvudmeny när det gäller nyheter
får man en bild av att det bara är muslimer som är kriminella.
.
Svenska Dagbladets nyhetsbevakning på nätet är mycket bra och jag vill inte ens jämföra ledarsidan med Politiskt inkorrekt.  Men Claes Arvidssons ledare har ett identiskt upplägg med det som PI:s skribenter ständigt utnyttjar när de på sin hemsida beskriver verkligheten.
Därför är det ynkligt att vi inte fått någon ursäkt.

.
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

I pressen: SVD1,SVD2,DN1,AB1,SVD3,DN2,GP1,GP2,GP3,DN3,SVD4,GP4,

Bloggare:Jinge,Stefan,Lindgren,RödaMalmö,

6 svar på ”Svenska Dagbladet,Politiskt inkorrekt och Sverigedemokraterna

  1. När man blir kallad politiskt korrekt av en SDare så vet man att argumenten tagit slut, och det brukar inte ta så många minuter innan det sker!//Palma

  2. Pingback: Rasistattack mot moské | Svensson

  3. Tack för ditt påpekande. Jag har ändrat.
    Åren gör sig påminda…

    Hälsar Göte

  4. Pingback: Debatt om Sverigedemokraterna och Politiskt inkorrekt

  5. Pingback: Apple iPad (huvudmeny) | I want an ipad

Lämna ett svar