Nu våras det för kondomfabrikörerna…

.

https://i0.wp.com/www.catholicnewsagency.com/images/Africa.jpg?resize=451%2C356

.

En av våra stora världsreligioner, den katolska kyrkan, har indirekt varit ansvarig för att otaliga människor dött i AIDS. När påven, Benedictus  XVI, 2009 besökte sin församlingar i Afrika, söder om Sahara, var hans uppmaning till alla troende, hans “Fatva” om man så vill:
”Ni kan inte lösa problemen /Aids/ genom att dela ut kondomer. I själva verket är det motsatsen som gäller.”
Miljoner människor har dött i AIDS. Ställ detta i förhållande till ”den internationella terrorismens offer” och fundera en stund. Men kondomer, som begränsar smittan, har den katolska kyrkan och dess påve mer eller bannlyst.
På ålderns höst, hälsan lär svikta, går påven nu ut med  en början till insikt och i en nyskriven bok, där han först berättar om sin ”chock” över att så många katolska präster är pedofiler, mjukar han upp sin syn på kondomer. Han tycker nu ”att de kan användas av prostituerade som ett första steg mot en bättre moral”. En världsnyhet utanför Sverige. I bokens original, en tysk intervju, refererar han till manliga prostituerade. Samma sak i de engelska och franska utgåvorna. Men uppenbart har detta blivit för mycket för Vatikanstaten som i sin utgåva på italienska väljer att byta genus…

.

File:Africa HIV-AIDS 300px.png

HIV/AIDS i Afrika i andel av befolkningen år 2000. Wikipedia.

.

.
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

I pressen: SVD1,DN1,DN2,GP1,SVD2,DN2,

Ett svar på ”Nu våras det för kondomfabrikörerna…

Lämna ett svar