Demo i Dublin

Irland säger Nej till att

betala bankernas luftiga affärer.

.

I går demonstrerade minst 100 000 personer i Dublin mot regeringens försök att lägga över bördan för bankernas skumraskaffärer på befolkningens axlar. Det är en imponerande demonstration i ett land med bara lite över fyra miljoner medborgare. Demonstrationen organiserades av landets fackliga centralorganisation. I morgon lägger jag ut en text som fösöker förklara hur den hyllade Keltiska Tigern visade sig vara en tandlös byracka.


Premiärministern Brian Cowen och finansministern Brian Lenihan fick stå ut med mycken häckling.

.

Demonstrationen avslutades framför centrala postkontoret i Dublin.

.

Demonstranter samlas framför statyn av James Larkin, en historisk facklig legend.

.

Lissabonfördraget bespottades längs hela demonstrationståget.

.

-Kämpa för varje jobb. Kämpa mot varje nedskärning.

.

Media: GP1,DN1,DN2,SVD1,SVD2,DN3,AB1,

Bloggare: Sjöstedt,

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

3 svar på ”Demo i Dublin

 1. Pingback: Dublin i uppror | Röda Lidköping

 2. Hej Göte !

  Intressant blogg i dag. De stora mäktiga demonstrationerna i Irland som du berättar och visar bilder från blev en nyhet för mej. Jag har inte sett något om dem i massmedia ? Där låter det, (som jag uppfattat det), som att ”biståndet” är välkommet ? ??

  Dina väderkommentarer var också intressanta. Jag tittade på iskartan och fann att den nog ligger minst en vecka efter verkligheten. Åtminstone i de farvatten som jag själv kan kontrollera visuellt i Timrå, mellan Sundvall och Tynderö.

  Bra jobbat, ha en bra dag !

 3. Hej du Wassen!

  De mäktiga bilderna från Irland hade din gamle polare Benny hämtat hem. Självklart är det så att borgerlig media i stort vill tona ner protester mot EU:s angrepp på Europas välfärdssystem. Viktigt med motbilder.

  Inlägget om vårt väder, eller snarare våra väder, var mitt. Den karta över isläggning som jag länkade till förändras ganska segt.

  Svejsan, hälsar Göte

Lämna ett svar