När ifrågasätts Carl Bildt?

.

Det brukar sägas att ”skam går på torra land”.
I svensk media får Carl Bildt frikort även när han plaskar runt i de djupaste vatten. Som när han genant nog applåderade den georgiske krigshetsaren och nyliberale vännen Micheil Saakasjvilis flygbombning av Syd-Ossetien. Ingen svensk dagstidning eller annan media ifrågasatte då hans karolineranda.

.

.

Nästan som en karoliner?

.

Nu när skammen kommer upp från bottnarna och går på torra land, lär det dessvärre inte bli bättre. WikiLeaks berättar inte minst om att USA:s Hillary Clinton beordrat sin diplomatiska personal att spionera mot FN:s ordförande Ban Ki-moon. Även hans biologiska data ska ha begärts in. En hel värld får se kloakrören rämna och skiten rinna ut, som man skriver.
Men Carl Bildt. Vad har han att säga om detta?
Kort och gott att ”diplomatin skadas”. ”Man måste kunna ha förtroliga samtal”.
FN:s ordförande ses även i mörkblå diplomatkretsar som en person man inte utsätter för spionage. Men Bildt väljer som vanligt att parera eventuella kritiska frågor genom att ställa motfrågor.
”Förtroliga samtal” är nu inte samma sak som att analysera Ban Ki-moons fingeravtryck, hårstrån och DNA.
Wikileaks säger att man ska släppa mer material. Ambassad för ambassad. Vi väntar spänt på dokument från inte minst den svenska ambassaden i Kabul…

.
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

I pressen: SVD1,SVD2,SVD3,DN1,DN2,DN3,DN4,AB1,SVD4,DN4,SVD5,DN5,GP1,GP2,GP3,SVD6,SVD7,SVD8,DN6,AB3,GP4,

7 svar på ”När ifrågasätts Carl Bildt?

 1. Jag ogillar verkligen också Carl Bildts aktioner. Mindre sak var när den 61-årige politikern kommenterade Reinfeldts smärre utbyte av statsråd nu, 2010 genom att säga ungefär att ”Alla har sin tid…”. Bildt förlorade tre val, vann ett. Hans budgetunderskott 1991-94 är inte att förglömma. Man blir jävligt less helt enkelt.

 2. Tyvärr gullas det extra med Carl Bildt just nu eftersom han redan lovat vitt och brett (tex vid Bilderberg gruppens årliga möte nyligen) att Sverige ska gå med i Nato. Självklart har Bildt tryckt på för att förstärka turerna med anklagelser och svensk efterlysning av Assange, för att förhala den här läckan.

 3. Det är rent otroligt att den mannen, Bildt alltså, får göra vad han vill utan att bli kritiserad för det. Värre politiker och för Sverige mer katastrofal sådan har vi väl inte sett under vår medvetna tid dvs de senaste 50 åren.
  Jag lärde mig betrakta honom som en riktigt översittare och förrädare redan när han agerade strejkbrytare vid vid lärarstrejken när han var tonåring, och han har inte stigit ett enda pinnhål i min aktning sedan dess, naturligtvis för att han aldrig kommer över den nivå han höll då.
  Karln borde ju vara totalt bortgjord för länge sen, men visst ja, vi har bara borgerliga media idag och kryperifolket i dessa förnekar sig inte.

 4. Läste någonstans att Calle B räknas till dom 100 mest skarpsynta i världen. Mest på sitt sätt att hantera Europafrågan och dess union. Det säger väl mer om dom än vad som sägs om Calle B? Att denne USA-vänlige man aldrig blivit genomskådad är en gåta.

 5. Carl Bildt är den ende politiker det här landet producerat som når upp till internationell nivå óch som har både information och intelligens att se de stora sammanhangen. Hans stora problem är att han inte orkar linda in de obehagliga sanningarna han säger i små gulliga ord för att massorna skall kunna ta till sig budskapet utan att bli upprörda.

 6. Lisa,
  Så om massorna blir upprörda över krigshets och försvar av tortyr så är det bara för att de inte når upp till Carl Bildts höjder? Jag tror att det är du som inte når upp till att slicka hans skors överläder.

Lämna ett svar