Julian Assange om (s) och anklagelserna för våldtäkt…

.

.

I söndags gick USA:s vicepresident Joseph Biden ut med regeringens än så länge grövsta angrepp på WikiLeaks chefredaktör Julien Assange. Vita Husets rovdjur visade sina huggtänder genom att kalla publicisten och journalisten för en ”high-tech terrorist” i en intervju med TV-kanalen NBC. På en fråga från programledaren David Gregory instämde Obamas högra hand i att WikiLeaks måste ses som ”kriminell” organisation.
Nu har USA på egen hand skapat sitt moderna Vilda västern där alla som regeringen ser som ”terrorister” när som helst kan sättas upp på säkerhetstjänsternas dödslistor.
Rovdjuren vittrar redan blod och den bild vi fått av det svenska rättsväsendet och anklagelserna mot Assange för våldtäkt är minst sagt fladdrig och otydlig.
I en färsk intervju med David Frost i TV-kanalen Aljazeera berättar WikiLeaks grundare att han inte ens kan säga offentligt att han misstror det svenska juridiska systemet. Då förverkar han sin borgen! I stället väljer han att göra detta indirekt genom ”att försöka skapa klarhet i hur det fungerar”. Han är uppenbart övertygad om att någon eller några personer i den svenska regeringen har ett kommunicerande kärl med någon eller några ansvariga i den amerikanska säkerhetssfären. På många håll har jag sett att man pekat ut Karl Rove, politiska strateg för Bush och personligen god vän med Fredrik Reinfeldt. I intervjun säger Assange dessutom att den svenska socialdemokratin kan vara djupt involverad i det som sker. Han skämmer vidare ut Mona Sahlin genom att i den globala kanalen för en hel värld berätta om hennes och socialdemokratins kovändning ifråga om Sveriges stridande förband i Afghanistan.

.

Här är hela intervjun:

David Frost med Julien Assange

Samt en viktig kommentar och påfyllnad:

.

Kommentar från Lasse:

Som jag förstod det var det än värre än kovändningen:
“Opposition party leader in recent election being hauled in to the US embassy, why? Because she had made statements saying that when we get elected where going to take Swedish troops out of Afghanistan. She came in and she said don’t worry about that, that’s all for the people once we are in government we are not going to do that.”
Jag har inte hört om detta, men stämmer det är det bedrövligt.

Svar:

Mycket talar nog för det. De rödgrönas valplattform innehöll skrivningar som lämnade helt öppet för samma inriktning som nu blev en gemensam uppgörelse mellan regering och Miljöpartiet och (s). Vilket Mikaela Valtersson underströk för kritikerna i sitt parti. (V) däremot som sågats av efter valförlusten hade ingen anledning, att som tidigare ”täcka” uppgörelsen utan kunde brassa på om att den var ett stort svek mm. Vänsterpartiet som aningslöst sett Mona Sahlin som ”sin partner” och spottat spe på hennes kritiker inom partiet fick dessutom säkert dårdimpen när man insåg sin egen missbedömning. Det var hugaligen Sahlin själv som fortfarande var emot en viss drift vänsterut och samarbete med (v).
WikiLeaks tidigare dokument som drog ner byxorna på Urban Ahlin, som egentligen uttryckte samma sak, talar för att det kan vara korrekt.
Väl i regeringsställning, med de alltmer inflammerade stridszonerna i norr, hade (v) säkert inte haft något att sätta emot, vid en eventuell omprövning av datum. Acceptera eller försvinna! (S) och Miljöpartiet hade kunna fortsätta på egen hand om (V) mot förmodan valt att försvinna. Den minoritetsregeringen hade fått fart på skutan med hjälp av de borgerliga.
Det finns troligen en samstämmighet från regeringens sida och (s) att det vore bäst för alla parter om Assange försvann för gott. I en cell i USA:s Gulag av fängelser, utan tillgång till media och kontakter med omvärlden eller nerknuffad från en balkong. Hur han försvinner spelar mindre roll. Bara den ”virtuella terroristen” förlorar kontakten med internet.
Resan bort till landet Ingenstans kan ju börja i ett häkte i Sverige…

.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

I pressen: SVD1,SVD2,SVD3,SVD4,DN1,DN2,

Bloggare: Jinge,RödaMalmö,Svensson,Teckentydaren,

6 svar på ”Julian Assange om (s) och anklagelserna för våldtäkt…

 1. Som jag förstod det var det än värre än kovändningen:

  “opposition party leader in recent election being hauled in to the US embassy, why? Because she had made statements saying that when we get elected where going to take Swedish troops out of Afghanistan. She came in and she said don’t worry about that, that’s all for the people once we are in government we are not going to do that.”

  Jag har inte hört om detta, men stämmer det är det bedrövligt.

 2. Mycket talar nog för det. De rödgrönas valplattform innehöll skrivningar som lämnade helt öppet för samma inriktning som nu blev en gemensam uppgörelse mellan regering och Miljöpartiet och (s). Vilket Mikaela Valtersson underströk för kritikerna i sitt parti. WikiLeaks tidigare dokument som drog ner byxorna på Urban Ahlin, som egentligen uttryckte samma sak, talar för att det kan vara korrekt.

  Väl i regeringsställning, med de alltmer inflammerade stridszonerna i norr, hade (v) säkert inte haft något att sätta emot, vid en eventuell omprövning av datum. Acceptera eller försvinna! (S) och MIljöpartiet hade säkert kunna fortsätta på egen hand om (V) mot förmodan valt att försvinna. Den minoritetsregeringen hade säkert fått fart på skutan med hjälp av de borgerliga.

  Det finns säkert en samstämmighet från regeringens sida och (s) att det vore bäst för alla parter om Assange försvann för gott. I en cell i USA:s Gulag av fängelser, utan tillgång till media och kontakter med omvärlden, eller nerknuffad från en balkong.

 3. Vad Assange inte fattar, är att det svenska rättssystemet inte styrs av regeringen. Man kan säkert lura okunniga om detta, men de som är insatta i vårat rättssystem vet att anklagelserna bara är ett desperat försvar från Assange sida. Kan det vara så att han nu vet att det han faktiskt gjorde var olagligt i Sverige. Och inser att han inte kommer kunna vinna en rättegång om sanningen kommer fram. Det sorgliga är bara att så många stödjer honom.

 4. Vad utlänningarna oftast inte förstår är hur korruptionen fungerar i det här landet, de tror ofta på propagandabilden om det lilla ”fredsälskande” ”öppna” landet. Landet där etablissemanget är en ganska liten inavlad grupp och går du emot denna har folk inte längre några karriärmöjligheter att tala om. Det går förstås inte ut order om än det ena eller andra, folk förstår förstås vad som är det ”rätta” ändå.

 5. Assange säger, om jag inte missuppfattar saken, att SVT visat ett program där man visar/säger/hävdar att Mona Sahlin sagt att man inte skulle oroa sig för det där med Afghanistan (att man ville ta hem trupperna,) för det var bara för folket, för väl i regering så skulle S inte agera så som man lovat väljarna (ung) etc….

  Har detta, eller något som kan tolkas på det sättet, verkligen sagts i ett svenskt TV-program? Vilket i så fall, och finns det att se på SVT Play? När och till vilka sade i så fall Sahlin detta?

Lämna ett svar