Tala är silver – tiga är guld

.

Det tycker Carl Bildt och Tobias Billström när de får frågan om vad de sa vid sitt besök på den amerikanska ambassaden i Bagdad.
Nu säger Mona Sahlin till Svenska Dagbladet att detta är hyckleri och rentav skandalöst:
”Jag brukar vara försiktig med att använda ord som skandalöst, men det här är en skandal. Det här är verkligen politiskt hyckleri. De pratar i riksdagen om att Sverigedemokraterna är ett problem, och sen talar de så här bakom stängda dörrar, säger Mona Sahlin.
Hon är också kritisk till att Bildt och Billström vägrar svara på om uppgifterna från WikiLeaks, och köper inte argumentet att inte kommentera något som kommer från Wikileaks.”

.

.

Dessvärre är detta moltigande bara hyckleri när det passar Sahlin. Nyss var det en annan läcka där det i en rapport från den amerikanska ambassaden i Stockholm hem till Vita huset hette att:
”Ambassadören tackade Sahlin för Sveriges fortsatta insats för Afghanistan. Hon svarade att fortsatt internationell inblandning är ’Så väldigt viktig’ eftersom det inte är ett amerikanskt fälttåg som kritikerna gör gällande…
”Sahlin förklarade att svenska folket för tre år sedan hade en stark antiamerikansk hållning men att ett stort skifte har skett. Valet av Obama är en av anledningarna, den andra är en bättre förståelse hos svenskar hur de ska förhålla sig till USA. Hon sa till ambassadören att hon vill stärka de USA-svenska relationerna genom samarbete om klimatförändringar och gemensamma kulturella värderingar.”
Likt Bildt och Billström valde Sahlin då att ducka. I stället skickade hon fram sin utrikespolitiske talesman Ahlin som fick mumla något om missuppfattningar och källor i tredje hand.
Känns det igen?

.
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

I pressen: SVD1,SVD2,SVD3,DN1,DN2,DN3,GP1,GP2,GP3,AB1,Expr1,AB2,DN4,SVD4,SVD5,DN5,

Bloggare: LassesBlogg,Jinge,Svensson,

11 svar på ”Tala är silver – tiga är guld

 1. Han gav samma svar 17 gånger!
  Varför?
  Han fick samma fråga 17 gånger!!

 2. Vi har genom wikileaks fått en sällsynt inblick i vad som pågår i politikens mörka rum. För en enda gångs skull får vi veta vad politikerna egentligen tycker och säger när de tror att väljarna inte hör.

  Den inblicken ska vi ta vara på. Att låta uslingarna komma undan med ett enkelt ”vi kommenterar inte wikileaks” är att slänga den inblicken i soptunnan.

 3. Mona Sahlin tycker att massinvandringen är bara positiv och berikande, se på Malmö…

  Hur många av dessa invandrare i Malmö är flyktingar?

  Uppgifterna från WikiLeaks visar att tolkning handlar om spridning av falsk propaganda eller önskebild av verkligheten som mer överensstämmer med sina egna värderingar.

 4. Problemet med Mona Sahlin och hennes numer öppna vänner i den borgerliga regeringen, när det gäller invandring/flyktingmottagning, är nog inte att de är omedvetna om de problem som naturligtvis finns. Vare sig hon eller regeringen är beredda att bryta med finansvärldens diktatur över oss genom att bygga bort bostadsbristen. Det behövs ett nytt ”miljonprogram” och denna gång ett ekologiskt sådant. Dessutom ska alla människor ha rätt till ett arbete – med lön efter kollektivavtal.

  För övrigt ser du bara problem med invandring. Varför inte höja horisonten några snäpp, så inser du snabbt att den svenska ekonomin – och välfärden -skulle kollapsa om du tänker bort alla de människor med bakgrund i andra länder, som dag ut och dag in, sliter för att vi ska få ihop våra gemensamma liv. Stirra dig inte blind på de problem som finns. De kan lösas med en socialistisk politik. Se i stället till alla möjligheter!

 5. En annan politiker som svarade samma sak var Bosse Ringholm. Han var ju handplockad för att lyda Göran Persson, och framstod som ointelligent aparatnik vid tillfället, befordrad för långt över sin kompetensnivå. Ändå är det svårt att värja för intrycket att sossar och borgerliga inte bedöms på samma sätt när de gör exakt samma fadäs, det finns liksom en ursäkt för den borgerlige, men sossen är dömd för evigt.

 6. Pingback: Jinge.se » SVT ”Gravidbråkar”

 7. Politiker, tror överlag att det är deras pengar de hanterar och förbrukar.
  Skrämmande, det är hårt arbetande och skattetyngda arbetare/småföretagare (Svensk eller import) som står för notan, är det ingen som fattar detta.

  Invandringspolitiken är nu kommen till vägs ände, kanske dags att tänka om, i vårt lilla land land kostar det för mycket och dränerar vår välfärd, dvs skolan, vården och framför allt våra äldre som byggt upp vårt land i anletes svett under svåra arbetsförhållanden.

  Det är dags för en förändring och kalla mig inte för rasist, när vi har råd hjälper vi även andra också!

 8. Kalleman. Läs gärna mitt svar till Jerry ovan. En del av dem som kommer att ta hand dig när det är dags för hemtjänst eller åldringsvården kommer säkert att vara barn till dagens invandrare. Ska du då tacka nej till blöjbyte och mat med argumentet att ”de kostar för mycket”?

 9. Hej Göte !

  Tack för er informativa blogg. Är jag rasist eller SD när jag är emot arbetskraftsinvandring, så länge vi har en stor inhemsk arbetslöshet ?

  Att ge asyl till förföljda är en annan sak, tycker jag. Haré bra !

 10. Nej, Wassen definitivt inte. Jag delar inte borgerliga liberalers, ungmoderaternas, Miljöpartiets eller ibland idealistiska vänstermänniskors syn att vi ska ha fri invandring i största allmänhet. Fullständigt öppna gränser är en mål långt borta. Det förutsätter en rättvis värld.

  I sak förutsätter detta att social välfärd, våra trygghetssystem, endera bara skulle gälla för svenskar eller att det hela skulle raseras. En helt fri arbetskraftsinvandring skulle dessutom oundvikligen bryta ner systemet med kollektivavtal (Jag har en materialistisk historieuppfattning, inte idealistisk, därför ser jag också på vår samtid med samma ögon…). Innebörden av en helt fri arbetskraftsinvandring är ökad arbetslöshet och lönedumpning.

  Som du skriver är flyktingmottagning en helt annan sak. Där är jag för en så generös flyktingpolitik som möjligt.
  Förutsättningen för detta, på lång sikt, är givetvis att bostadsbristen byggs bort och att alla människor i vårt land har rätt till ett arbete.

  Hälsar Göte

Lämna ett svar