Inferno i Tripoli

Khaddafis helvete i Tripoli.

.

Det är inte ens en brända-jorden-taktik som den totalt galne diktatorn använder. För han har ingen plats att dra sig tillbaka till. I sitt vansinne har han beslutat att dra med sig stadens befolkning i ett inferno utan återvändo.
I dag på morgonen finns det för första gången tillgång till ingående information om vad som sker i Tripoli, den enda stad som Khaddafi fortfarande kontrollerar. Den världsberömde krigsreportern Robert Fisk har lyckats ta sig in i Tripoli och beskriver i dagens The Independant det inferno som Khaddafis säkerhetsstyrkor, legoknektar och betalda drägg lämnar efter sig när de drar runt i staden och ”knackar dörr” som Khaddafi manade till i sitt vansinnestal. Vad som händer med de människor som får besök vågar jag inte ens tänka på.

.

No comment.

.

Vansinnet och det bottenlösa hatet som leder till folkmord lever och frodas. Ruanda var inte det första och inte det sista massmordet i Afrikas historia. Om inte oppositionen i Libyen kan undsätta sina fränder i Tripoli kan vi tvingas bli passiva åskådare till den värsta massakern på civila på den här sidan av det nya århundradet.
För tillfället har alltså svarta krafter Tripoli i sett strupgrepp och stadens innevånare hotas till döden av en diktator som i sin gränslösa galenskap beslutat avsluta sitt liv i en apokalyps av eld och blod. De enda som kan hindra en enorm tragedi är de beväpnade enheter ur armén som gått över till upprorets sida. Tillsammans med en folklig resning i Tripoli är det enda chansen att hindra vad som är på gång – ett av dessa vansinnesdåd som historien kantas av. FN-resolutioner och hot från Obama om sanktioner i all ära men det är bara ord och eventuella handlingar utan inverkan på det blodbad som pågår nu.

.

.

Media: DN1,DN2,SVD1,SVD2,GP1,GP2,

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

7 svar på ”Inferno i Tripoli

 1. Både diktatorn och en av hans söner (”fotbollsproffs”) har nedlåtande låtit meddela att demonstranterna använder droger, tex amfetamin. Man känner andra som man känner sig själv, heter det. Det är lätt att gissa vem som är drogad på riktigt.

 2. Det var välunderrättat!
  Att gissa rätt är dessvärre lätt, det är lustigt hur absolut makt korrumperar absolut. Inte så kul för offren. Jag har mött arabisk överklass en enda gång, det vill man inte göra om. Maximal arrogans. Det blir skönt för libyerna att slippa denna familj, genom själva sin uppfostran är den sannolikt olämplig att styra andra, Saddam-standard.

 3. ”I spoke with Saadi during the week and he let me know that his dream was to play against Juventus,” he said.

  ”I didn’t make any promise but having seen how the game was going, I decided to give him an appearance.”

  Undrar vad det kostade 🙂

 4. SEROQUEL

  Sanningens bild
  i slutgiltig stillhet
  hundratals mil under världens yta.

  Inte finns stor gemenskap där,
  inte en snyftning hörs.

  Betrakta korridoren
  i helvetets nådlösa tystnad,
  sekunderna före ditt upphörande.

  Utanför:
  framtidens utrymda förortskvällar,
  eftervärldens avklarnade skönhet.

  Någon, vars namn är Ingen,
  har utomordentlig miljökännedom,
  delar lyktornas bortvända kunskap.

  Och han älskar er inte.

  Han vet allting
  om trapphusens ändlösa serialitet,
  om gångbanorna ur samhällets spegelbild,
  om Avvikelsens
  obönhörligt
  dalande kromatik
  och buskagens enstaka människolämningar

  SEROQUEL HOLOCAUST

  Får jag erinra om de likaledes och ungefär samtidigt mördade Cats Falck, Lena Gräns, Carl Algernon, Hilding Eek, Ingvar Heimers, Victor Gunnarsson, sannolikt även förre boforschefen CU Winbergh med fru. Alla i likhet Olof Palme med anknytning till samma härva involverande illegal svensk vapenexport till Iran (bl a minor), med intressenter som Stasi, USA:s regering via Iran-Contrasaffären, svensk högerextrem polis med internationella kontakter, troligen även kurdiska organisationer och Sydafrika. En avlägsen men inte utesluten möjlighet är att Christer Pettersson drogs in som själve skytten, varför teorin är kompatibel med Lisbeth Palmes vittnesmål. Hade CP tjallat kunde han ju mycket enkelt enkelt ha avfärdats som lögnare. Även Holmérs kurdspår kan ha reell anknytning.

  Jag tycker Palmemordet är principiellt i stort sett uppklarat, den här gången är LGWP på rätt spår, och det var alltså inte bara Palme som blev mördad utan många fler. Dessa mord hänger samman, helt klart.

  Palmemordet

  Bonus:

  WWW

 5. Pingback: Khaddaffis sista dagar « Jerrys Ord

 6. Denna Khaddafi är galen. punkt. Han drar sig inte för något. Han kommer att skjuta skarpt mot sitt eget folk, om han så måste utplåna alla.

Lämna ett svar