Polisen i Alger gör sig till åtlöje.

-Le ridicule ne tue pas.

.

Det franska uttrycket i rubriken ovan kan läsas som: ”det löjliga dödar inte”. Den algeriska regimen är kanske inte ännu döende men den gör sig till stort åtlöje.
I går hindrade igen hundratals kravallpoliser en liten grupp medborgarrättsaktivister att demonstrera på Första Majtorget i Alger. Det var sjunde lördagen i rad som stora polisstyrkor sattes in för att stoppa de fredliga protesterna mot Bouteflikas korrupta regim.

.

Några hundra fredliga demonstranter hindrades på nytt att protestera på Första Majtorget i Alger.

.

I spetsen för demonstrationerna står den outtröttlige Me Ali Yahia Abdennour. Han är nu nittio år men vägrar att sluta protestera mot regimen och ses av de yngre deltagarna i CNDCs protestmarscher som en symbol för motståndet.
Det gör också Bouteflika som i går igen satte in sin kravallpolis. Me Ali togs hårt sidan av ett tjugotal poliser. Bara det i sig blir en fortsatt symbol för kampen. Tjugo poliser sätts in för att tysta en nittioårig man.

.

Me Ali Yahia Abdennour kämpar vidare trots sina 90 år. Ett föredöme för alla.

.

Lördagsdemonstrationerna åtföljs alltid av många människor på trottoarerna på gatorna som leder till torget. På så sätt kan de ropa slagord utan att riskera att bli nedslagna av polisen. I går trodde polisen att den hittat motmedlet. Alla hade utrustats med visselpipor och i gemensam kör låtsades de reglera trafiken och därmed dränktes demonstranternas slagord i visselpipornas oljud.
Le riducule ne tue pas,  som fransmän säger.

.
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Ett svar på ”Polisen i Alger gör sig till åtlöje.

Lämna ett svar