Khaddafis militära tornado

.

.

https://i0.wp.com/lh4.googleusercontent.com/_hFyIVHLPW40/TdtGNl3ap4I/AAAAAAAAHLQ/FM6Fy62c1SM/Fullsk%C3%A4rmsinf%C3%A5ngning%202011-05-23%20224303.jpg?resize=584%2C200&ssl=1

.

På New York Times hemsida ser jag på bilder från förstörelsen efter tornadon “Joplin twister”. En väldig naturkatastrof som i sin breda vindtunnel rymde två eller flera cykloner. Minst 116 människor har omkommit.
Samtidigt lägger tidningen ut en interaktiv resa på Tripoli Street i Misrata. Här handlar det inte om en naturkatastrof utan om Muammar Khaddafis militära tornado under Misratas tio veckors långa belägring. Libyen är det första land under den arabiska våren där befolkningen tvingats till väpnad resning mot sin diktatur och Misrata är den stad där de hårdaste striderna har rasat. I en tidigare blogg har jag skrivit om stadens hjältemodiga motstånd och seger.
Genom de interaktiva bilderna från fotografen Faraj Al Kewedeir, som dokumenterat striderna, får vi nu en påträngande dokumentation om de strider som ägt rum. Läser du inte engelska är det bara att klicka på fotot längst till vänster i bildsviten och sedan ”dra” åt höger. Här är länken:

.

Interaktiv bildresa på Tripoli Street

.

************************

.

Vi fick in ett fint lästips från signaturen “zenothel”.  Det är ett längre reportage från Benghazi  av Anjali Kamat, en oberoende journalist som skriver för Democracy now. Bland annat berättar han om människors syn på FN/NATO-interventionen:
”Vi vill inte bli bestulna på vår revolution”

.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

I pressen: SVD1,DN1,GP1,SVD2,DN2,GP2,

2 svar på ”Khaddafis militära tornado

  1. Ja är det inte fantastiskt! NATO försökte bomba skiten ur några militärbaracker och lyckades skada 150 och döda tre, alla eller övervägande delen civila. Man kanske kunde få lite bildreportage av civila som har drabbats av ”befrielsebombningarna.” Ska Sverige nu slå sig för bröstet och säga att ”vi hjälpte minsann till att minska antalet civila i Tripoli?” Men vi kallar det för att ”upprätthålla flygförbudszonen.”

  2. Harry,
    Ja det vore verkligen bra med lite bildbevis för alla lögner som Khaddafis Bagdad Bob ”Moussa” sprider till media varje dag. Lögner som du dessutom verkar slicka i dig utan minsta frågetecken.

Lämna ett svar