Tunisien – Carl Bildt och Alf Svensson i minne

.

Det här är en favorit i repris. Fortfarande har ingen skjutjärnsjournalist ”skjutit” vare sig Svensson eller Bildt:

.

När går drevet mot Alf Svensson?

.

Vita Husets megafon i Sverige för alla sina krig – vår utrikesminister Carl Bildt – tar för första gången till orda om förtryckets Tunisien. Nu när diktatorn har drivits bort av en folklig resning och tryggt landat i den arabiska reaktionens högborg, Saudiarabiens Riyad.
Regimen i Tunisien har varit ”alltför auktoritär och alltför repressiv”, menar Bildt i ett skändligt uttalande. Vilket i sak betyder att Ben Alis diktatur i stället skulle ha varit ”lagom” auktoritär och ”lagom repressiv”. Nöjt sig med att bara misshandla folk i stället för att skjuta ihjäl dem…

.

https://i1.wp.com/www.svd.se/multimedia/dynamic/00662/tun1_662369j.jpg?resize=584%2C328

.

Ett av offren för det som Carl Bildt kallar en ”alltför repressiv regim”….
Skulle Ben Ali nöjt sig med att misshandla folk?

.

Vi väntar också spänt på att en annan skändlig svensk politiker ska komma upp till ytan och klämma ur sig några reaktionära plattityder. Kristdemokraternas Alf Svensson borde kippa efter frisk luft. Men kanske ligger den omhuldade pastorn på knä i någon lya nere i Bryssel och ber sin Gud om syndernas förlåtelse för sin vänskap med Tunisiens flyende diktator…
För vi ska inte glömma hans mut- och lyxresa till Tunisien 2004. När han trots svidande kritik från alla håll åkte ner som ”valobservatör”, betald av diktaturen, för att legitimera dess ”alltför repressiva” styre.
Vi får hoppas att etablerad media vaknar upp och med ett välbefolkat drev försöker att spåra upp den försvunne pastorn för en kommentar…

.

https://i1.wp.com/gfx.aftonbladet-cdn.se/multimedia/archive/00135/LYXHOTELL_135662w.jpg?resize=498%2C345

.

Här på lyxhotellet Abu Nawas i Gamarth utanför Tunis
levde Alf Svensson och hans fru Sonja i sus och dus.
Allt betalt av diktatorn Ben Ali . För pengar stulna från folket.

.
Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

SVD1,SVD2,DN1,DN2,GP1,

Kommentera