Inför 2012

 

Trevlig helg och ett Gott Nytt År

.

Det har varit ett fantastiskt år. Gamle Lenin sa att ibland känns ett år som decennier, det händer inget, och så plötsligt sker decennier på ett år, allt kastas omkull. Inget exakt citat, men ändå. År 2011 var som ett decennium. I årtionde efter årtionde har reaktionära militärer och despoter regerat i den arabisktalande världen. Så länge att det gav upphov till myten att ”araberna är inte mogna för demokrati”.

På tio månader slogs myten i spillror och de västliga ideologer som skapat myten framstod i blek dager. Fyra diktaturer har störtats av folkliga uppror och fler är på gång. Världshistoria skrevs 2011. Det kommande året lovar att bli minst lika upphetsande. Ska Bachar Assad falla? Vad kan ske i Algeriet och Marocko? Och inte minst – ska  rika oljekungar kunna fortsätta att härska med stöd av USA?

För oss på bloggen har det varit ett nöje att skriva om den arabiska våren. I debatten om revolutionen i Libyen har det rått skarpa meningsskiljaktigheter i den radikala vänstern. Förhoppningsvis blir det möjligt att klara ut dem under det kommande året.

Men det är inte bara den arabiska våren som skakat om 2011. Den internationella finanskrisen har gått över i en ekonomisk kris. Våra regeringar har öst pengar över de privata bankerna och tagit över deras skulder. En privat skuld skapad av giriga bankirer har gjorts till en statsskuld och nu skickas räkningen till de arbetande. Vi har efter bästa förmåga följt krisen och informerat om det motstånd som de härskandes ”krispaket” mötts av.

Det är med glädje vi sett att ni läsare blir allt fler och att många av er dagligen besöker vår blogg. Det är den enda stimulans vi behöver för att med energi gå in i det nya året som lovar bli lika spännande som det gångna.

Så med det löftet vill vi tillsammans med Kalles Blues Band önska er en riktigt trevlig helg med vila, god mat och kanske en god bok. Väl mött 2012. Nu tar vi ledigt ett tag om inte något riktigt omskakande sker. För då ryker alla föresatser om bloggvila över helgerna. Politiken väntar inte på att helgerna ska ta slut.

Benny & Göte

 

.

.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

7 reaktion på “Inför 2012

  1. Trevlig Helg och Gott Nytt År till Er också, Kamrater. Och tack för en viktig blogg…

  2. Hej Bert- Åke,

    Tack själv för alla trevliga samtal. Jag hör av mig. Jag blir kvar i Sörberge till den 11 januri. Ha en trevlig helg ni båda.

    Hälsning
    Benny

  3. God Fortsättning som Magdalena Ribbing har givit sitt godkännande att säga, så här i mellandagarna! Tack för detta års klokheter!

  4. Då får vi göra detsamma. Har Ribbing sagt så, måste det vara helt i tiden.

Kommentera