Morgontur i Risvedens skattkammare

 

.

Tog mig en vilsam morgonstund i Risvedens åldriga skogar.  Där kan man andas in både syremättad luft samt  stillhet och ro. Besökte dessutom en gammal skattkammare där  omkullvräkta tjugometersfuror draperade med mörkgrön mossa, för stunden smyckade  med blänkande dagg,  gömmer små buskage med kantareller under sina rotvältor.

.

.

Vår fyraårige labradortik Freja var färdkamrat och rände runt någon mil utöver vår promenad för att umgås med alla nya dofter och lukter. Det tar på krafterna och kräver en längre middagslur…

.

.

Ja, sensommaren är här med alla sina härligheter. De första höstlöven singlar ner på gräsmattorna. och ladusvalorna är sedan länge i Sydafrika. Endera dagen ger sig också sädesärlorna av till Nilen och Egypten.   Det blir inga mer lata stunder på rygg i varma vatten. Däremot lär det förhoppningsvis bli ett mer flitigt bloggande…

.

I media:

Kommentera