Ge borgarregeringen vad den förtjänar!

I dag, måndag, är det dags för alla i Mälarregionen som kan gå och stå att delta i uppmarschen för Välfärd utan vinst. Har du möjlighet försök att delta! Låt budkaveln gå till alla vänner! Kvinnor, män och barn ur huse!

.

.

Nu lagstiftar vi mot vinstuttag ur välfärden! På måndag 17 sept antas Lex Carema.
– arr. av manifestationen och folkets gaturiksdag är Nätverket välfärd utan vinst i samarbete med Teater Tribunalen

Åtta av tio svenskar vänder sig mot vinstuttag ur den offentligt finansierade vården – men i Sveriges riksdag stöds riskkapitalbolagens vinstjakt av en majoritet. Därför samlas vi till en folkets gaturiksdag på måndag 17 september vid Mynttorget och lagstiftar mot vinstuttag från de skattefinansierade välfärdssystemen. Vård, skola, omsorg och övrig offentlig välfärd ska inte dräneras på sina knappa medel för att bli till vinster hos det privata näringslivet.

En gång i tiden, 1984, antog regeringen Palme en ”Lex Pysslingen” mot vinstdriven barnomsorg. Den välfärdslagen revs upp av Carl Bildts högerregering som 1991 öppnade slussarna för privatiseringar och vinstjakt på alltfler välfärdsområden. Idag ser vi resultaten i form av Caremaskandaler, segregerade skolor och alltmer pressad personal.

Men nu är det dags att sätta stopp. I våras beslutade LO-kongressen att säga nej till vinster i välfärden. En gräsrotskampanj löper över landet med budkavle, opinionsyttringar och press på politikerna.

Nu på måndag tar vi saken i egna händer, river upp tillstånden för vinstdriven välfärd och lagstiftar mot riskapitalisternas härjningar!

Vi samlas på Sergels torg kl 17 där Göran Greider, Johan Ehrenberg, Ann-Margarethe Livh med flera talar, för avmarsch kl 18 med blåsorkester till folkriksdagens högtidliga öppnande och förhandling på Mynttorget.

På folkets gaturiksdag framlägger välfärdsutskottet förslag till en Lex Carema mot vinstdriven offentlig välfärd för beslut av de hundratals församlade gatuledamöterna.

I Lex Carema slås entydigt fast att organiseringen av den offentligt finansierade välfärden, som skola, barnomsorg och äldrevård, liksom central infrastruktur inom post och kollektivtrafik, är en gemensam angelägenhet under demokratisk kontroll. Inga statliga eller kommunala bidrag kan tillfalla affärsdrivande företag vars vinster går till företag, koncerner, riskkapitalbolag eller enskilda spekulanter.

Lagen träder omedelbart ikraft varvid landets kommuner, landsting och icke vinstdrivande sammanslutningar, under personalens och brukarnas medverkan, i vederbörlig ordning övertar ansvar och drift för skattefinansierad välfärd.

Manifestationen och budkavlen mot vinster i välfärden arrangeras av Nätverket Välfärd utan vinst med stöd av bland andra de fackliga organisationerna SEKO Stockholm, Kommunals sektioner Gullmarsplan och Centrala länet, SEKO klubb 111, SEKO Postklubb Södra Stockholm mfl.

Folkets gaturiksdag arrangeras med stöd av Teater Tribunalen.
.
Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

I media:

4 reaktion på “Ge borgarregeringen vad den förtjänar!

 1. Verkar inte så….

  Jag blev eld och lågor och påtalade detta för mitt lokala vänsterparti men tyvärr inget svar =)

  Kanske dom har annat på G som är viktigare?

 2. Verkar inte så….

  Jag blev eld och lågor och påtalade detta för mitt lokala vänsterparti men tyvärr inget svar =(

  Kanske dom har annat på G som är viktigare?

 3. Jag tycker att Hermansson ska göra comeback. Då kan vi tillsammans hylla Stalin igen.

Kommentera