Håller med både Fredrik Reinfeldt och Jonas Sjöstedt…

.

.

Sticker ut hakan och konstaterar att jag i dag kan hålla med både Jonas Sjöstedt och Fredrik Reinfeldt när det gäller valresultatet i USA. Sjöstedt var inte sprittande glad, men ”lättad”. Reinfeldt ansåg att Barak Obamas kampanj hade varit ”mer inkluderande”.

Vad det handlar om är att bägge kandidaterna representerade valmaskiner oljade från det rika USA och Wall Street. Skillnaden dem emellan och det som reflekteras i utgången är att demokraternas kampanj har bromsat en politisk reaktion när det gäller kvinnors rättigheter, samma möjligheter och rättigheter oavsett sexuell läggning samt synen på etnisk bakgrund och immigranternas plats i det amerikanska samhället.

.

Här är våra två bloggar som ger en bredare bakgrund till valet:

USA och Kina går till val

Sista veckan för Obama?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Sista veckan för Obama?

I media: AB1,DN1,GP1,GP2,GP3,DN2,GP4,GP5,

2 reaktion på “Håller med både Fredrik Reinfeldt och Jonas Sjöstedt…

  1. Pingback: Lättnad att Romney förlorade. Men vem vann? « PEPPRAT RÖDGRÖNT

  2. Pingback: Allvarlig kritik mot US-amerikanska valet från OSSE | Svensson

Kommentera