Syriens oppositionsledare – ”Vi kan segra på egen hand”

Samtidigt som Rysslands utrikesminister Mikhail Bogdanov berättar att landet förebereder en utrymning av tusentals ryssar från Syrien och konstaterar att…

”Man måste se fakta i ögonen…regimen och regeringen förlorar mer och mer territorium. Olyckligtvis kan en seger för den syriska oppositionen inte uteslutas.”

…Kan vi läsa att oppositionsledaren och ordföranden för Syriens Nationella Koalition Moaz al-Khatib, om än med en bitter ton, slår fast att ”Vi kan segra på egen hand”.  Han fortsätter vidare:

”Det syriska folket behöver inte längre någon intervention från internationella krafter för att störta Assad. De fruktansvärda förhållanden som det syriska folket har fått utstå har tvingat det att vid vissa tider begära militär intervention från det internationella samfundet. Nu har det syriska folket inte längre någonting att förlora. Det fick klara sina problem på egen hand och behöver inte längre några internationella styrkor för att skydda sig. Det  internationella samfundet har slumrat, tigit och varit sen att reagera samtidigt som det såg det syriska folket blödande och dess barn dödas under 20 månader. Det finns löften om militär hjälp. Men med Guds vilja kommer det syriska folket att rycka upp den här regimen med rötterna om så med sina bara händer.”

.

.

Ett av de ryska stridsflygplan som rebellerna skjutit ner

Med ryska vapen erövrade från regimen…

Al-Khatib kritiserade också omvärlden och regionala makter för uppkomsten av radikal islamism, samtidigt som han tryckte på att USA skulle se över sitt beslut om att svarlista fronten al-Nusra som en terroristgrupp:

”Det internationella samfundet är till en del ansvarigt för uppkomsten av en del störande fenomen på grund av sin underlåtenhet mot folk och nationer. När ett helt folk får umbära dödandet i tjugo månader, då uppstår grupper med radikala och extremistiska uppfattningar.”

Det är bara att hoppas att ryssarna evakueras så snart som möjligt och tar med sig hem alla de tunga vapen som de hjälpt till med att göra stridsdugliga. Då störtas diktaturen Assad ännu fortare…

.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Kommentera