Möte i Göteborg – ”Att använda Marx i dag”

Nu på lördag i Göteborg lånar vi för ett tag Marx`brillor, tittar närmare på vårt Europa och diskuterar om en socialistisk strategi överhuvudtaget är möjlig, inte minst med nederlaget i Grekland i våra backspeglar. Själv svarar jag för en längre inledning.

Välkomna till Mötesplatsen, S.Allégatan 1B

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

6 svar på ”Möte i Göteborg – ”Att använda Marx i dag”

 1. Jag tycker det känns som de socialistiska strategierna har blivit våldtagna av både liberaler, borgare och de konservativa och det som närmast liknar arbetarnas egen önskepolitik idag tycks mer luta åt socialkonservatismen.

  Socialism och kommunism har blivit mer för rätt-tänkande borgare och kulturmänniskor fjärran från byggarbetsplatser, verkstäder och städjobb.

  Jag ser det huvudsakliga problemet i att socialdemokraterna stöttar det kapitalistiska samhällssystemet och vänstern stöttar socialdemokraterna.
  Ingen är egentligen emot och vill ha något annat alternativ så därför får socialkonservatismen fritt spelrum i den arbetande klassen.

  https://sv.wikipedia.org/wiki/Socialkonservatism

 2. Den gamla restriktiva invandringspolitiken utan bidrag syftade i arbetarkollektivets perspektiv till att minska prisdumping på arbetsmarknaden. Eftersom sju av riksdagens åtta partier har övergett den, är bildandet av ett parti som kräver prisdumpingskydd rätt naturligt, att forna BSS:are lett bildandet är sorgligt, men utan LO´s och socialdemokraternas sammanbrott hade de aldrig fått chansen. Det är en surrealistisk upplevelse att se LO dras runt i manegen som ett slaktdjur av tanterna i VU. Omprogrammeringen av Löfvén verkar bara ha tagit ett par dagar. Hur har det gått till att (s) beordrar LO, i stället för tvärtom. LO borde bilda ett nytt parti, det gamla är genomruttet, och misslyckas med att föra LO´s politik. Skräcken för ”splittring” verkar vara överordnat allt, men alliansen med (mp) är ett så grovt bottennapp att ord saknas. ”Skott i egen fot” kunde passa som rubrik. ”Vad håller de på med?” som ingress. ”Taktik i apparatens intresse” som brödtext.

 3. ”tanterna i VU”

  Man slutar aldrig förundras över patriarkatets debattnivå.

 4. Kolla i Danmark nu sl där ser man ju tydligt vad socialisterna vill….

  Jag är arbetarklass men jag är inte längre särskilt överens med vad mina politiska företrädare tänker och vill göra….

 5. Det undrar jag också.

  Borgarna är blixtsnabba med nya grepp och strategier för och hålla greppet om opinionen men vad gör vänstern?

Lämna ett svar