Grov rasism i Israels armé

Grov rasism och moralisk bankrutt i Israels armé.

I veckan avslöjade israeliska veteransoldater som deltog i attacken mot Gaza att civila, barn, kvinnor och gamlingar, medvetet mördades. Deras modiga hållning skakade arméledningen som, som vanligt, beordrat en undersökning.

Nu kommer fler detaljer fram i israelisk press om grov rasism bland soldaterna. Tidningen Haaretz beskriver hur soldater beställt T-skjortor med vidriga texter och bilder för att fira avslutad grundutbildning.

Haaretz skriver att skjortorna dekorerats med « döda spädbarn, mödrar som gråter vid sina barns gravar, gevär som siktar på barn och utbombade moskéer ».

Tidningen skriver att en skjorta visar en arabisk kvinna med barn med en måltavla målad på magen och texten « ett skott, två döda ».

En annan skjorta som soldater beställt visar en arabisk kvinna som gråter över sitt döda barn och med texten « använd Durex nästa gång ».

Detta outhärdliga svineri handlar inte om enskilda rötägg i en annars moraliskt oklanderlig militär.

-Vi har den mest moraliskt högtstående armén i världen, skröt Ehud Olmert häromdagen när han bortförklarade soldaternas berättelser om vad de gjort i Gaza.

Haaretz avslöjanden visar i stället att den grundläggande drivkraften i de militära leden är en djup rasism som ser araberna som ett mindervärdigt folk.

Media: svenska tidningar har inte ännu uppmärksammat vidrigheterna

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

4 svar på ”Grov rasism i Israels armé

  1. Svårt att finna ord för hur vidrigt detta är..
    Undrar vad som händer med soldaterna som gått till media med sina berättelser om ”världens mest moraliskt högtstående armé”. Sorgligt att svensk media inte uppmärksammat detta till fullo.

  2. Oavsett vad Israel gör kommer det finnas en grupp människor som helhjärtat stödjer dem. En del av dessa kan av förklarliga skäl inte debattera sakfrågan. Istället går de runt och anklagar allt och alla för att vara antisemiter.

  3. Pingback: Hemimammas tankar – I GEVÄÄÄR!!! Vem säger att man inte kan fånga en man med gevär? « HEMIMAMMA – Livet är politiken från sorgens perspektiv

  4. Pingback: När sionisterna förnekar historien | eaqhan

Lämna ett svar