Snön vräker ner över Göteborg – historiskt rekord

.

”Jag var med”

.

Det är tre dagar sedan SMHI kunde notera att Göteborg  tangerat sitt historiska rekord när det gäller snömätning. När detta skrivs vräker snön ner över Göteborg som därmed slår sitt rekord.  Det faller tätt och lika ymnigt som under de klassiska rundorna i gårdagens underbara skidstafett.

.

Foto Karoline Kullberg från GP:s fina läsarbilder

.

Nu kan man säga att:

.

”Jag var med vintern 2010. Den 25 februari hade vi mer snö än vad som någonsin uppmätts. Dan innan tog Sverige OS-guld i skidstafetten”…

.

Riktigt kul. Fast nu blir det lite blidväder med meja under helgen. Men sen kommer frosten tillbaka. Fast jag har hört rykten om att en och annan tussilago har börjat att sträcka på sina späda små ljugröna lemmar därnere, djupt under snödrivorna…

.

Foto: Elin Larsson från GP:s läsarbilder

.
Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

I pressen: GP1,GP2,GP3,GP4,SVD1,SVD2,SVD3,DN1,AB1,AB2,AB3,SVD4,DN2,GP5,

Bloggare: Jinge,

.,

7 svar på ”Snön vräker ner över Göteborg – historiskt rekord

 1. Fast om det skall bli nytt rekord, så krävs ju att de 53 cm snö som fanns sedan tidigare inte har hunnit sjunka ihop. Vilket den nog dessvärre har, eftersom den var ganska fluffig. Men OK, faller det 15 cm kanske vi klarar rekordet ändå! Och jag var också där!

 2. Här blir kanske gränsfall där höjden över havet och läge spelar in. Det ser väldigt olika ut i Göteborg med omnejder.

 3. Pingback: Jinges Web och Fotoblogg » Det är Regeringens fel!

 4. Adam,
  Då får vi hoppas att det snöar rejält till vintern.

 5. Snöröjningen fungerar INTE som den borde. Jag har offrat många dagars arbete att helt gratis, de senaste två vintrarna, skotta en väg mitt i Majorna i Göteborg. Hade jag inte gjort det så skulle bilar inte kunnat komma fram eller ta sig ut över huvud taget (En kväll tillsammans med skyffeln i bitande kyla kom en kvinna gående utan ytterkläder för att plötsligt falla ihop vid vårt hyreshus port, rakt under en gigantisk istapp. Hon var helt borta och jag fick med hjälp av en annan förbipasserande ringa ambulansen. Hade jag inte skottat bort de dubbla vallarna i vägen hade ambulansen inte kommit fram). Det blir fyra vallar på en väg med trottoar och är vägen smal blir den till ingenting om det är en snörik vinter och ingen tar bort snön. Fastighetsägarna har inte heller tillräckligt med entreprenörer för att utföra ett anständigt jobb. Sanden från den här vintern är inte borta än på många ställen!! Jag är glad för den motion och styrketräning som det ger. Men det ska inte behöva vara så här. Det ska finnas anställda kommungubbar och gummor som kontinuerligt arbetar med stadens underhåll.

  Hoppas på en till största del mild vinter..

 6. Paul, hur ska jag göra nu? Jag kan inte med hedern i behåll önska dig en mild snöfattig vinter och samtidigt Adam en snörik vinter. Hur man än vänder sig…..
  Jag drar till med att önska er båda en riktigt lagom vinter.

Lämna ett svar